- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Rememberings: Η αυτοβιογραφία της Sinéad O’Connor
«Αυτή είναι η ιστορία μου όπως τη θυμάμαι. Πέρασα υπέροχα γράφοντάς τη τα τελευταία λίγα χρόνια»
Η Sinéad O’Connor αφηγείται τη ζωή της στο αυτοβιογραφικό βιβλίο με τίτλο «Rememberings»
Κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία της Sinéad O’Connor με τίτλο «Rememberings» και βρίσκεται ήδη στη λίστα των μπεστ-σέλερ. Η O’Connor αφηγείται τα παιδικά της χρόνια στο Δουβλίνο, περιγράφοντας ένα βίαιο οικογενειακό περιβάλλον από το οποίο αποδρούσε μέσω της μουσικής. Οι δίσκοι του Bob Dylan που είχε ο αδερφός της λέει ότι «της έσωσαν τη ζωή». Άρχισε να συμμετέχει σε τοπικές ιρλανδέζικες μπάντες και ηχογράφησε το πρώτο της σόλο άλμπουμ ενώ ήταν οκτώ μηνών έγκυος – η O’Connor έχει παντρευτεί τέσσερις φορές και έχει αποκτήσει τρία παιδιά.
Η O’Connor γνώρισε μεγάλη επιτυχία στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, ιδιαίτερα με τη διασκευή του κομματιού του Prince «Nothing Compares 2 U». Αλλά το 1992 σε μια εμφάνισή της στο Saturday Night Live έκανε κάτι που σημάδεψε τη σταδιοδρομία της: για να διαμαρτυρηθεί για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στους κόλπους της Καθολικής εκκλησίας, έσκισε μια φωτογραφία του Πάπα Ιωάννη Παύλου II φωνάζοντας στην κάμερα «Πολεμήστε τον πραγματικό εχθρό!». Η χειρονομία προκάλεσε πολλές διαμαρτυρίες στην πατρίδα της την Ιρλανδία, ο Frank Sinatra την αποκάλεσε «χαζοκόριτσο» και πολλοί έκαναν λόγο για βλασφημία.
«Αυτή είναι η ιστορία μου όπως τη θυμάμαι» λέει για το βιβλίο. «Πέρασα υπέροχα γράφοντάς τη τα τελευταία λίγα χρόνια». H O'Connor έχει ασπαστεί το Ισλάμ αλλά, όπως δηλώνει η ίδια, είναι «Ιρλανδή δημοκράτισσα» που θα ψήφιζε για την ενοποίηση της Ιρλανδίας και που της αρέσει να οδηγεί ακούγοντας Van Morrison. Επίσης έχει γίνει γιαγιά και της αρέσει να μένει ήσυχα στο σπίτι, να καπνίζει, να πλέκει και να βλέπει αστυνομικές σειρές. Ζει σε μια αγροικία στο βουνό, έχοντας πουλήσει την παραθαλάσσια έπαυλή της στην ανατολική ακτή της Ιρλανδίας.
Το βιβλίο ανέβηκε στο νούμερο 13 της λίστας των μπεστ-σέλερ των NY Times μέσα σε λίγες μέρες από την κυκλοφορία του και πρόκειται να μεταφραστεί στα ιταλικά, στα γερμανικά, στα ισπανικά και στα πολωνικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ποπ σταρ πέρασε στην πρώτη δεκάδα των πιο κερδοφόρων περιοδειών από γυναίκα καλλιτέχνιδα στην ιστορία της μουσικής
Το Ανώτατο Δικαστήριο δικαίωσε τις δύο φίλες της τραγουδίστριας - «Αναξιόπιστος μάρτυρας» ο Μιτς Γουάινχαουζ
Το άλμπουμ «Horos» που κυκλοφορεί από τη Sound Effect Records παρουσιάζεται στις 22 & 23 Απριλίου στο Θέατρο Noūs - Creative Space
Πολωνία και Ελβετία «έκλεισαν την πόρτα» στον Αμερικανό ράπερ λόγω των αντισημιτικών του δηλώσεων
Το γκρουπ από το Μάντσεστερ μιλάει στην ATHENS VOICE, λίγο πριν την επιστροφή του στην Ελλάδα
Δείτε το βίντεο από τη συνάντησή τους
Οι δύο δημιουργοί μίλησαν στην ATHENS VOICE για τη συνεργασία τους σε έναν ιδιαίτερο δίσκο που κυκλοφορεί από τη Veego Records
Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για δήθεν υπέρογκα ποσά - Πτώση στα προγνωστικά για το «Ferto»
Η τραγουδίστρια «πολιορκείται» στα social media, αλλά δεν απαντά στα μηνύματα που δέχεται
Η δεύτερη φωνή του Πολ Σάιμον. Μια διαφορετική ανταπόκριση
Ο σπουδαίος Έλληνας τραγουδοποιός έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, στις 17 Απριλίου 2011
Ο διάσημος μουσικός ξεσπά κατά του Αμερικανού προέδρου για τη χρήση AI εικόνας που τον παρουσιάζει ως Ιησού
Μια playlist με τα αγαπημένα του τραγούδια
Πανικός επικράτησε για τα εισιτήρια της ιστορικής συναυλίας της Άννας Βίσση στο ΟΑΚΑ - Ποια έχουν απομείνει
Το Boots on the Ground σηματοδοτεί την πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος από το 2020
Μια συζήτηση για το άλμπουμ που ετοίμαζε δέκα χρόνια, τις γυναίκες που την επηρέασαν και τη Eurovision
Aπό τις 16 έως τις 26 Απριλίου, δείτε τις μουσικές εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσει
Κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ «Shame» και μιλάει στην ATHENS VOICE πριν το ιδιαίτερο live party στον πολυχώρο ΦΙΑΤ
Το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ για τη βασίλισσα της ποπ μετά από επτά χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.