- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τζον Λένον - Γιόκο Όνο: Σπάνιο υλικό από τη ζωή τους (βίντεο)
Στο βίντεο κλιπ του «Look at Me» που συνοδεύει την επανέκδοση του «John Lennon/Plastic Ono Band-The Ultimate Collection»
Ακυκλοφόρητο υλικό με τους Τζον Λένον και Γιόκο Όνο για πρώτη φορά στη δημοσιότητα με την επανέκδοση του «John Lennon/Plastic Ono Band-The Ultimate Collection».
Την ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά ακυκλοφόρητο υλικό από την κοινή ζωή του Τζον Λένον και της Γιόκο Όνο θα έχουν οι θαυμαστές του θρυλικού μουσικού και μέλους των «Beatles».
Τα πλάνα από τη ζωή του Τζον Λένον και της Γιόκο Ονο είναι από βίντεο, που συνοδεύει την επανέκδοση του άλμπουμ «John Lennon/Plastic Ono Band-The Ultimate Collection».
Ειδικότερα, στο βίντεο κλιπ του «Look at Me» υπάρχουν εικόνες από το σπίτι του ζευγαριού στην Αγγλία, οι οποίες βγαίνουν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα. Επιπλέον, υπάρχει υλικό από γυρίσματα που είχαν γίνει για ταινίες μικρού μήκους. Ο Τζον Λένον δολοφονήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1980 από τον Μαρκ Τσάπμαν. Ήταν 40 ετών.
Η επανέκδοση του άλμπουμ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 87 ηχογραφήσεις (demos) που δεν έχουν ακουστεί μέχρι τώρα. Από αυτές οι 14 δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία. Ανάμεσά τους βρίσκονται και live αυτοσχεδιασμοί (jam sessions). Η επανέκδοση θα είναι διαθέσιμη στις 16 Απριλίου.
Όπως μετέδωσαν βρετανικά ΜΜΕ, το «John Lennon/Plastic Ono Band-The Ultimate Collection» περιλαμβάνει:
- 6 CD
- Δύο Blu-ray audio discs
- Ένα βιβλίο 132 σελίδων
- Μια αφίσα του «War Is Over»
- Δύο καρτ ποστάλ.
Η Γιόκο Όνο είχε την επίβλεψη στην παραγωγή και στο δημιουργικό. Την ηχητική επεξεργασία ανέλαβε η ομάδα που είχε δουλέψει πάνω στην επανέκδοση του «Imagine», το 2018. «Στα άλμπουμ "Plastic Ono Band", στον Τζον και σε εμένα μας άρεσε η ιδέα αυτής της πραγματικά ωμής, βασικής, αληθινής πραγματικότητας που θα δίναμε στον κόσμο» αναφέρει στον πρόλογο του βιβλίου η Yoko Ono, το οποίο συνοδεύει την επανέκδοση.
«Επηρεάζαμε άλλους καλλιτέχνες, δίνοντάς κουράγιο και αξιοπρέπεια σε ένα ευάλωτο στυλ που δεν ήταν αποδεκτό από την κοινωνία εκείνη την εποχή. Ήταν πραγματικά επανάσταση για έναν Beatle να πει: "Άκου, είμαι άνθρωπος, είμαι αληθινός". Χρειάστηκε πολύ θάρρος από τον Τζον για να το κάνει» προσθέτει στην εισαγωγή.
«John Lennon/Plastic Ono Band - The Ultimate Collection» - Το πρώτο άλμπουμ του Τζον Λένον μετά τη διάλυση των Beatles
Το άλμπουμ «John Lennon/Plastic Ono Band-The Ultimate Collection» κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1970. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Abbey Road Studios στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Με τον Λένον στην κιθάρα, μπάσο έπαιξε ο Klaus Voormann και τύμπανα ο Ringo Star, μαζί με άλλους μουσικούς. Είναι το πρώτο solo άλμπουμ του Τζον Λένον μετά τη διάλυση των Beatles. «Σκαρφάλωσε» στο Νο8 στα βρετανικά charts και έφθασε στο No6 στο US Billboard 200.
«Mother», «Isolation», «Working Class Hero», «God», «Hold On» και «Well Well Well» είναι ορισμένα από τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο άλμπουμ, το οποίο έμεινε στην ιστορία και για το χαρακτηριστικό του εξώφυλλο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το γκρουπ από το Μάντσεστερ μιλάει στην ATHENS VOICE, λίγο πριν την επιστροφή του στην Ελλάδα
Η επετειακή έκδοση που μεταμορφώνει την Τεχνόπολη σε μια εβδομάδα μουσικής χωρίς όρια
Άγνωστα διαμάντια της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς ανοιχτά προς το κοινό
Επιστροφή στην εποχή του ρεμπέτικου, στα κομπολόγια και στη νυχτερινή ζωή του πάλκου
Από την πρώτη εμφάνιση του Γιοέπ Μπέβινγκ στην Ελλάδα έως το φετινό opening party του Bolivar
Taylor Swift, Bad Bunny και The Weeknd κυριαρχούν στις λίστες streaming
Σημαντικοί καλλιτέχνες συμμετέχουν στη μουσική βραδιά για την ενίσχυση των σχολείων της Ίμβρου
Ένα συμφωνικό αφιέρωμα στον ρομαντισμό, με σολίστ τον διακεκριμένο τσελίστα Κίαν Σόλτανι
O Μίλτος Λογιάδης διευθύνει τη Mediterranean Colors Orchestra σε έναν διάλογο παλιών και νέων ερμηνευτών
«Συνομήλικοι δεν είμαστε;», αναρωτήθηκε η ηθοποιός πιασμένη χέρι-χέρι με τον Akyla
Ο τραγουδιστής πέθανε στις 21 Απριλίου 2016 από υπερβολική δόση φαιντανύλης
Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή της Eurovision στη Βιέννη μιλάει για όλα
Διαθέσιμο online για desktop και φορητές συσκευές
Ο διάσημος συνθέτης ετοιμάζει μιούζικαλ για τη μυστηριώδη κλοπή του 1911 στο Λούβρο
Ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ το πρόσωπο που θα δώσει το ελληνικό 12άρι στον μεγάλο τελικό
Στις εικόνες, ποζάρει στο καμαρίνι της, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή
Σημαντική μορφή της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, με διεθνή πορεία και σπουδαίες συνεργασίες
Μια μουσική εμπειρία που κινείται ανάμεσα στη μνήμη, το συναίσθημα και την ελπίδα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη
Το video game του κλιπ θα το δούμε live τη βραδιά της Eurovision
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.