- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Blackpink: Η virtual συναυλία που θα θυμούνται οι fans της K-Pop
Οι χορογραφίες, τα σκηνικά και οι σόλο ερμηνείες που εξέπληξαν το κοινό
Το συγκρότημα της K-pop Blackpink, παρουσίασε την εικονική συναυλία «The Show»: Μια γιορτή για τους θαυμαστές
Εντυπωσιακές χορογραφίες, πολύχρωμα σκηνικά και πλούσια οπτικά εφέ σε ένα show που μπορεί να μην είχε φυσική παρουσία κοινού, όμως η ενέργεια στη σκηνή φαίνεται πως κάλυπτε αυτό το κενό. Η K-pop συνεχίζει να κερδίζει έδαφος σε όλο τον κόσμο και ένα από τα συγκροτήματά της, οι Blackpink, επέστρεψε στα μουσικά δρώμενα με την εικονική συναυλία «The Show», η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Σεούλ και προβλήθηκε σε live streaming.
Οι Blackpink, τα κορίτσια από τη Νότια Κορέα, παρουσίασαν ένα λαμπερό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που επέτρεπε σε κάθε ένα από τα τέσσερα μέλη να αναδείξει τις ικανότητές του τόσο ως κομμάτι του γκρουπ, όσο και σε ξεχωριστές ερμηνείες. Η χορεύτρια και ράπερ Λίσα τραγούδησε μια δική της εκδοχή του «Say So» της Doja Cat και του «Love to Hate Me». Από την άλλη, η Rosé τραγούδησε το «Gone», πρώτο κομμάτι της σόλο καριέρας που θα ακολουθήσει. Μια από τις καλύτερες στιγμές του live ήταν η performance της Jisoo στο τραγούδι της Tove Lo, «Habits (Stay High)». Η Jisoo έγραψε τον στίχο στα κορεάτικα και έδωσε ένα πιο μελαγχολικό ύφος στο κομμάτι από το 2014.
Μέσα σε 90 λεπτά, οι Blackpink ερμήνευσαν 19 τραγούδια: μερικά singles από τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα το 2016, μέχρι τα μεγαλύτερά τους hits. Από τη βραδιά ξεχώρισαν τα «Kill This Love», «How You Like That», «Sour Candy», «Ddu-Du Ddu-Du» καθώς και οι χορευτικές φιγούρες που τα πλαισίωναν. Όμως το show δεν περιορίστηκε μόνο στη μουσική. Οι τέσσερις τραγουδίστριες μίλησαν στους θαυμαστές εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για τη στήριξη και μοιράστηκαν λεπτομέρειες από την μέχρι τώρα πορεία τους στη μουσική βιομηχανία. Οπότε, το «The Show» ήταν κάτι παραπάνω από ένα απλό event. Έμοιαζε με γιορτή.
Και παρόλο που πολλοί θαυμαστές παρακολούθησαν το event από μια οθόνη και δεν εμψύχωσαν το αγαπημένο τους συγκρότημα από κοντά, αυτό δεν σημαίνει ότι η παραγωγή συμβιβάστηκε σε μια διοργάνωση μικρότερης κλίμακας. Οι συχνές αλλαγές στα κοστούμια, ο μεγάλος αριθμός χορευτών, τα πυροτεχνήματα και η live μπάντα, έκαναν την ατμόσφαιρα μεγαλειώδη και…ηλεκτρική. Η «The Band Six» που βρίσκεται μαζί με τις Blackpink στις συναυλίες τους, απογείωσε την παράσταση παίζοντας ζωντανά μουσική και γεμίζοντας το άδειο στάδιο με ήχο. Οι πέντε μουσικοί φορούσαν μαύρες μάσκες κατά τη διάρκεια του set και μάλιστα τόλμησαν να «πειράξουν» λίγο μερικά από τα τραγούδια του συγκροτήματος με τις ενορχηστρώσεις τους.
รีรันรอบ 3 ขอไฟสว่างๆ สเตจลิซได้ปะวะ มืดมากกกกก #LISA #LALISA#THESHOW_BLACKPINK pic.twitter.com/je25mJsoip
— ANTI WORLD TOUR 💞🌍 (@LALIZiiiLISAA) February 7, 2021
Μια συναυλία –είτε ο καλλιτέχνης βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής ή είναι διαδικτυακή– είναι αναμφισβήτητα μια δημιουργική συνεργασία. Από όσα κατέγραψε η κάμερα, οι Blackpink και η The Band Six έφτιαξαν κάτι μαγικό με το The Show.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μουσικό σύνολο Les Arts Florissants ερμηνεύει Μπαχ με όργανα εποχής
Το ανδρόγυνο στιλ και οι πυρετικές κραυγές του ενσάρκωσαν το πνεύμα και τον ήχο της ροκ κοσμογονίας
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Ποιες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό
Με το νέο του άλμπουμ «Ανάμεσα» ανανεώνει το ελληνικό τραγούδι. Πριν βρεθεί «Ανάμεσα σε φίλους» στο Παλλάς, ταξιδέψαμε μαζί του ακούγοντας και μιλώντας
Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου metal ήχου
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Σχέδιο με το σύνθημα «Another Prick in the Wall» μετά τις προσβλητικές δηλώσεις
Το βίντεο φαινόταν να προωθεί τη καμπάνια του κατά της παράνομης μετανάστευσης
Το πρόγραμμα της εορταστικής μουσικής βραδιάς - Με έργα από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα
Η ποπ σταρ μοιράστηκε το επίσημο τρέιλερ του φιλμ «The Eras Tour: The Final Show»
Μια ονειρική βραδιά για τους νοσταλγούς του πανκ ροκ των 90s
Ο Ασάφ Αβιντάν μιλάει στην Athens Voice για τον νέο του δίσκο, τις δυσκολίες και όσα του έλειψαν από τις ζωντανές εμφανίσεις, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Floyd
Η θέση των διαχειριστών των πνευματικών δικαιωμάτων του Μίκη με αφορμή το ζήτημα της περιοδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.