- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Next Generation: Ερμής
«Το 2021 είναι μια χρονιά που, μαζί με την ελπίδα, φέρνει και σκέψεις για μουσική έξω από τα όρια της πραγματικότητας»
Ο μουσικός Ερμής μιλάει για τη χρονιά που πέρασε και τα σχέδιά του για το 2021.
Μέσα σε αυτή τη χρονιά κατάλαβα καλύτερα πόσο συνδέει η μουσική τον κόσμο. Πάντα πίστευα πως, μέσα από τις μελωδίες μου και τη μουσική μου, ένα κομμάτι του εαυτού μου ταξιδεύει και ριζώνει σε τόπους που δεν έχω δει ποτέ. Μέσα από αυτές τις συνθήκες φέτος είδα αυτές τις ρίζες από πολλούς μουσικούς να απαλύνουν τη δυσκολία των καιρών σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης, αφιερώνοντας χρόνο στη θέση του ακροατή, κατάλαβα κάτι που ψάχνω εγώ στη μουσική που ακούω, κι αυτό είναι η ταυτότητα. Η ταυτότητα που πηγάζει από τις παραστάσεις, από την κουλτούρα, για παράδειγμα τελευταία ακούω πολύ μια μπάντα από το Ιράν, τους Sevdaliza. Μέσα από την κινηματογραφική μουσική τους καταφέρνουν και εκπέμπουν ένα πολύ δυνατό στοιχείο της ιδιαίτερης ταυτότητάς τους.
Το 2021 το περιμένω με πολύ μεγάλη ανυπομονησία. Αρχικά, μου έχει λείψει ο άμεσος διάλογος που μπορώ να έχω με τους ακροατές στα live, αυτό είναι το πρώτο που σκέφτομαι με τον ερχομό αυτού του χρόνου. Βέβαια είναι και η δημιουργία που ανυπομονώ να τη μοιραστώ. Αν και ασυνήθιστη και μάλλον δύσκολη χρονιά, το 2020 μου έδωσε πολλά, ένα από αυτά ήταν και η συνεργασία μου με τον Good Job Nicky. Δουλεύοντας μαζί, είχαμε και οι δύο την ευκαιρία να μπούμε ο ένας στον καλλιτεχνικό κόσμο του άλλου. Το 2021 αυτό θα συνεχιστεί. Το 2021 είναι μια χρονιά που, μαζί με την ελπίδα, φέρνει και σκέψεις για μουσική έξω από τα όρια της πραγματικότητας. Θα ήθελα λοιπόν πολύ να ασχοληθώ με τη δημιουργία μουσικής μέσα στον κινηματογράφο.
Το αφιέρωμα της Athens Voice στη Νext Generation: 25 νέα πρόσωπα μιλούν για τη χρονιά που πέρασε και ατ σχέδιά τους για τη νέα χρονιά.
Συνέντευξη με τον Ερμή, αυτοδίδακτο μουσικό και δημιουργό πίσω από πολλές γνωστές μελωδίες διαφημίσεων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο τραγουδιστής υπερασπίζεται τις υψηλές τιμές των premium θέσεων
Σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη
Ετοιμάζονται να παρουσιάσουν ένα σκηνικό που ζυγίζει περισσότερα από 200 κιλά και μια metal συναυλία που θέλουν να θυμόμαστε
Ο Μάνος Χατζιδάκις γεννήθηκε πριν από ακριβώς 101 χρόνια, στις 23 Οκτωβρίου του 1925
Η Apple Corps αναλαμβάνει το έργο-μαμούθ και σχεδιάζει μια μοναδική εμπειρία αφιερωμένη στο συγκρότημα
Οι εξομολογήσεις του στην ATHENS VOICE και η πολύπλευρη διαδρομή του σε ένα μεγάλο αφιέρωμα
Η ανάρτησή της στο Instagram
Λίγο πριν τη ζωντανή παρουσίαση στο Gazarte Roof Stage, η τραγουδοποιός μάς καλεί να ξανασκεφτούμε τη χαρά τού να αφήνεσαι στη μουσική
Πρεμιέρα στο BBC Radio - Θα περιλαμβάνεται στη deluxe έκδοση του άλμπουμ «Foreign Tongues»
Γένη και γενιές της ψαλτικής τέχνης σήμερα - Από τις 21 έως και τις 24 Οκτωβρίου 2026
Με περισσότερες από πέντε δεκαετίες ιστορίας, οι metal gods επιστρέφουν για μια ακόμα συναυλία στη χώρα μας
Mε αφορμή το Φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι
Ο σκηνοθέτης Τζον Γουίλσον καταγράφει τις εμφανίσεις του τραγουδιστή στη Νέα Υόρκη
Ο θρυλικός τραγουδιστής δηλώνει σε εξαιρετική φόρμα και ετοιμάζεται για την αποχαιρετιστήρια περιοδεία του
Ο συνθέτης μας καλεί να ξανασκεφτούμε τι σημαίνει «σύγχρονο» στη μουσική και την τέχνη
Από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 14 Νοεμβρίου 2026, η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής φιλοξενεί 18 συναυλίες με έργα σημαντικών δημιουργών, νέες αναθέσεις και πρώτες εκτελέσεις
Η ιστορία πίσω από τη δημιουργία ενός μνημειώδους έργου του ελληνικού πολιτισμού
Ένα ταξίδι από τον έρωτα έως το χωρισμό, μέσα από τα τραγούδια του νέου του άλμπουμ αλλά και προηγούμενων τραγουδιών του και απρόσμενων διασκευών.
Το «High Noon» καταφθάνει με σημαντικές συνεργασίες και φόρο τιμής στον Κλεμ Μπερκ
Πριν από έναν χρόνο είχε χάσει τη σύζυγό του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.