Μουσικη

U2: «All That You Can't Leave Behind» μετά από 20 χρόνια

Τι περιλαμβάνουν οι super deluxe εκδόσεις του άλμπουμ που επανακυκλοφορεί με την υποστήριξη του Athens Voice 102.5 στην Ελλάδα

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το συγκρότημα U2
© Anton Corbijn

Το άλμπουμ «All That You Can't Leave Behind» επανακυκλοφορεί στις 30 Οκτωβρίου σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα με την υποστήριξη του Athens Voice 102.5

Θα βρεθούν στα ράφια των δισκοπωλείων και στις δισκοθήκες των fans ακριβώς 20 χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία του άλμπουμ «All That You Can't Leave Behind», στις 30 Οκτωβρίου 2020. Μια super deluxe έκδοση αλλά και ένα super deluxe box set του άλμπουμ των U2 που συζητήθηκε πολύ το 2000, επαναφέροντας το συγκρότημα στα charts μετά τις χαμηλές επιδόσεις του άλμπουμ «Pop» που δίχασε το ακροατήριο του συγκροτήματος σε τέτοιο βαθμό ώστε να βλέπει άδειες θέσεις στις συναυλίες της αμερικανικής περιοδείας «PopMart».

Το άλμπουμ «All That You Can't Leave Behind» των U2 επανακυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα από τη Minos EMI, a Universal Music Group, με την υποστήριξη του Athens Voice 102.5.

Αν κοιτάξει κανείς στο παρελθόν των U2 και δει τους αριθμούς, μπορεί να καταλάβει πόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν ακούσει τα τραγούδια τους. Με περισσότερες από 140 εκατομμύρια πωλήσεις σε άλμπουμ, 22 βραβεία Grammy-τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλο γκρουπ και χιλιάδες shows σε όλη τη Γη, η παρέα από το Δουβλίνο που ξεκίνησε ως ένα post punk σχήμα το 1976 ως Feedback και λίγο αργότερα, το 1977, άλλαξε το όνομά της σε Hype, έφτασε να «βρίσκεται» σε αναρίθμητα σπίτια, αυτοκίνητα, bars και αναμνήσεις μέσα από τα τραγούδια της. Αν αμφισβητεί κάποιος τον rock χαρακτήρα τους, μπορεί να δει πόσο και πώς πρωτοστάτησαν σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και σκοπούς κοινωνικού δικαίου, τασσόμενοι στο πλευρό της Διεθνούς Αμνηστίας, της Καμπάνιας του ΟΗΕ αλλά και της καμπάνιας «D.A.T.A.» του Bono (Debt, AIDS, Trade in Africa), δείχνοντας πώς μπορείς να αλλάζεις τον κόσμο κάνοντας κάτι περισσότερο από το να φωνάζεις συνθήματα.

Το συγκρότημα U2
© Anton Corbijn

Αν τα 80s βρήκαν τους U2 να θεμελιώνουν τον όρο alternative rock και τα 90s να πειραματίζονται με τον ηλεκτρονικό ήχο αγνοώντας το τίμημα, το άλμπουμ «All That You Can’t Leave Behind» τους βρήκε να συνεργάζονται ξανά με τους Brian Eno και Daniel Lanois στην παραγωγή, αναζητώντας το μέλλον τους. Παρά το γεγονός πως οι U2 ήθελαν να γράψουν νέο υλικό πριν τις ηχογραφήσεις ο Brian Eno τους έπεισε χωρίς πολλή δυσκολία να συνθέσουν στο στούντιο, κάτι που συνέβη για τρεις εβδομάδες στα τέλη του 1998, στα Hanover Quay Studios, πλησιάζοντας τη jam λογική που θέλει την μπάντα να παίζει μαζί. Με τον Bono απασχολημένο στη συμμετοχή της καμπάνιας «Jubilee 2000» και την επιμέλεια του σάουντρακ της ταινίας «The Million Dollar Hotel», υπήρξαν διαλλείματα, ενοχλήσεις και αναβολές στην κυκλοφορία του άλμπουμ, αφού οι U2 φέρονται να αδιαφορούσαν για τα deadlines μετά τη δυσάρεστη εμπειρία του «Pop». Όταν το άλμπουμ «All That You Can't Leave Behind» κυκλοφόρησε, στις 30 Οκτωβρίου 2000, θεωρήθηκε ως ένα είδος επιστροφής στον ήχο που τους καθιέρωσε, βρέθηκε στο Νο 1 των charts σε 32 διαφορετικές χώρες και ξεπέρασε τα 12 εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις.

Το συγκρότημα U2

Φωτογραφημένοι από τον μακροχρόνιο συνεργάτη τους και θρύλο της φωτογραφίας Anton Corbjin στο Roissy Hall 2F του αεροδρομίου Charles de Gaulle στο Παρίσι, όπου επίσης γυρίστηκε το βιντεοκλίπ του «Beautiful Day», του εναρκτήριου τραγουδιού και smash hit του άλμπουμ, οι U2 ξεκινούσαν ένα ταξίδι στην πιο «ώριμη» περίοδό τους.

U2 - Beautiful Day (Official Music Video)

Τι περιλαμβάνεται στην επανακυκλοφορία του άλμπουμ «All That You Can't Leave Behind»

Η επετειακή έκδοση θα περιλαμβάνει τα γνωστά 12 τραγούδια σε remastered εκδοχή, μαζί με το επιπλέον «The Ground Beneath Her Feet». Το ενδιαφέρoν των fans βέβαια ελκύει το super deluxe box set, με 51 τραγούδια, γεμάτο με B-sides όπως τα τραγούδια «Summer Rain» και «Always», εκδοχές που δεν βρήκαν θέση στην τελική κυκλοφορία (όπως αυτές των «Levitate», «Love You Like Mad» και «Flower Child» μαζί με το «Stateless» από το σάουντρακ της ταινίας «Million Dollar Hotel»), 11 remixes και ένα ολόκληρο show με 19 τραγούδια το οποίο ηχογραφήθηκε σε μια στάση τους στη Βοστώνη στο πλαίσιο της τουρνέ «Elevation» του 2001.

U2 - Elevation (Live From The FleetCenter, Boston, MA, USA / 2001)

Ένα άκρως συλλεκτικό λεύκωμα 32 σελίδων με φωτογραφίες και χειρόγραφες σημειώσεις του φωτογράφου Anton Corbijn που περιλαμβάνει καρέ τα οποία για πρώτη φορά θα δημοσιευτούν αλλά και μια αφίσα διπλής όψης. Υπολογίστε επίσης και μια ακουστική εκδοχή του «Stuck in a Moment You Can’t Get Out Of» η οποία προωθείται με ένα καινούριο βιντεοκλίπ.

U2 All That You Can’t Leave Behind - 20th Anniversary Edition – Super Deluxe Unboxing

Συντονιστείτε στον Athens Voice 102.5 για περισσότερη μουσική και συλλεκτικά give aways του άλμπουμ «All That You Can't Leave Behind» των U2. 

u2boxset_lp.webp

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ