Μουσικη

Ο Treepiness γράφει και μας προτείνει: «Save your time» (video)

Ο καλλιτέχνης γράφει στην ATHENS VOICE με αφορμή τον καινούργιο του δίσκο.

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
treepines2_1.jpg
Ο Treepness γράφει στην ATHENS VOICE με αφορμή τον καινούργιο του δίσκο.

Το νέο άλμπουμ του Treepiness (Μάκη Δαφόπουλου) «Save your time» κυκλοφορεί από την Fm Records.

Του Treepiness

«Το άλμπουμ ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2019 και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2020
με την επίσημη κυκλοφορία του από την νέα μου δισκογραφική εταιρεία FM Records. Ο δίσκος προέκυψε μέσα από διάφορα βιωματικά γεγονότα, άλλα απλά και καθημερινά, αλλά και άλλα τα οποία είναι πιο καθοριστικά και μέσα από τα οποία έχεις ανάγκη να εκφραστείς. Το ‘Save your time’ είναι ακριβώς ο τίτλος του: πράγματα που χάνουμε από την ζωή μας, τοξικά γεγονότα από την καθημερινότητα, τοξικές σχέσεις και ό,τι δεν μας αφήνει να εξελιχθούμε.

Μια μεγάλη απροσδόκητη πρόκληση ήταν η αλλαγή της δισκογραφικής μου εταιρείας. Είχα σχεδόν κλείσει το συμβόλαιο με την δισκογραφική μου στην Ιταλία, όταν για κάποιο λόγο ήρθε η επαφή από την FM records και όντως ακριβώς στην τελική ευθεία είπα να κάνω στην Ελλάδα το album.

Η πηγή έμπνευσής μου μπορεί να είναι τα πάντα: ένα απλό ωραίο ηλιοβασίλεμα με μια
παρέα σε ένα νησί, ένα όμορφο τοπίο, μια ωραία εικόνα, διάφορα ερεθίσματα από
ανθρώπινες συμπεριφορές, μια φορτισμένη κατάσταση που πρέπει να εκτονωθεί, ένα
όμορφο ή άσχημο γεγονός, ένας χωρισμός, ένας αποχωρισμός, μια μεγάλη αλλαγή στην
ζωή μας. Σε αυτό το album επικράτησε ένας χωρισμός, καθώς και διάφορες συναισθηματικές εξελίξεις που ακολούθησαν. Η επιλογή των κομματιών, όπως σε κάθε δίσκο, είναι πάντα σαν ένα ημερολόγιο, ένα αφήγημα γεγονότων. Εάν τα διαβάσεις με την σειρά είναι ακριβώς όπως αισθανόμουν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα. Συνήθως τα αφήνω όπως έχουν βγει με την σειρά, χωρίς αλλαγή, για να έχουν κάποια συνοχή ηχητικά στην σειρά.

Τον Ιούλιο του 2016 πήρα μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις στη ζωή μου: άφησα την τότε δουλειά που είχα στην aegean airlines στο τμήμα IT πληροφορικής και αποφάσισα να αλλάξω, να κάνω κάτι διαφορετικό. Τότε ξεκίνησα το Project μου Treepines, με ένα ραδιοφωνικό σταθμό που ίδρυσα στην Αγγλία σε Cloud streaming για να εκπληρώσω το κενό που είχα αφήσει στην μουσική τόσα χρόνια, με επιρροές αυτή την φορά από την Chillout σκηνή lounge και μελωδικά ακούσματα. Ο σταθμός έχει πλέον ακροατές από όλες τις γωνίες της γης και επισκεψιμότητα των 900 ατόμων την ώρα πολλές φορές. Η αναζήτηση μέσα από αυτό το ταξίδι είναι να μπορώ να εκφράσω και να περιγράψω με ήχους μια εικόνα, ένα συναίσθημα. Άλλωστε αυτή είναι η δουλειά του μουσικού: να σε ταξιδέψει με τον ήχο να μεταφερθείς στην εικόνα».

Ακούστε το νέο δίσκο «Save your time» του Treepness: 

TreePines - Save your time (Full Album//Official Audio)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ