- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα παιδιά γράφουν ένα τραγούδι αγάπης
Η σύνθεση μίας ιδιότυπης ψηφιακής μουσικής εγκυκλοπαίδειας αγάπης
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με το φεστιβάλ Big Bang καλούν τα παιδιά να συμμετάσχουν στη μουσική ψηφιακή εγκατάσταση «Love Song»
Μπορεί το 6ο φεστιβάλ μουσικής Big Bang να ακυρώθηκε λόγω κορωνοϊού, αλλά η σχέση μας με αυτό δεν σταματάει. Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση συνεχίζει τον διάλογο μαζί του, έστω και ψηφιακά. Πώς; Επιστρατεύοντας τους μικρούς του φίλους.
Τα παιδιά από 6 ετών θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν κομμάτι μία εικονικής μουσικής εγκατάστασης. Πρόκειται για την «Love Song», τη σύλληψη του Serge Verstockt που τα καλεί να δημιουργήσουν το δικό τους τραγούδι με πρωταγωνιστή την αγάπη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι κάθε παιδί, με τη βοήθεια των γονιών του, θα ηχογραφήσει ένα τραγούδι που θα μιλά για κάτι που αγαπάει είτε πρόκειται για μέρος, χρώμα, ζώο, φαγητό, δραστηριότητα, ήρωα ή πρόσωπο, είτε βασίζεται στον αγαπημένο του ήχο. Φυσικά, στην περίπτωση που παίζει κάποιο μουσικό όργανο, μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να συνοδεύσει το τραγούδι αγάπης του.
Η διαδικασία είναι απλή. Το τραγούδι μπορεί να ηχογραφηθεί είτε μέσω της εφαρμογής ηχογράφησης μίας ηλεκτρονικής συσκευής, όπως του κινητού, είτε της ενσωματωμένης εφαρμογής «Ηχογράφηση/Record» που συναντάμε στην φόρμα του «Love Song». Στην τελευταία, θα ανεβάσετε και το αρχείο ήχου που δημιούργησε το παιδί, θα δώσετε τίτλο στο τραγούδι αγάπης του και θα περάσετε τα δικά του και τα δικά σας στοιχεία.
Το τραγούδι δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Μπορεί να φτάσει μέχρι και το 1 λεπτό, αλλά και 20 μόνο δευτερόλεπτα αρκούν, για να ενωθεί ομοιόμορφα με τα τραγούδια αγάπης που θα δημιουργήσουν όλα τα παιδιά για το φεστιβάλ Big Bang και που ο καθένας μας θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει από τις 19 Ιουνίου στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ωνάση, σε μία ιδιότυπη ψηφιακή μουσική εγκυκλοπαίδεια αγάπης.
Βρείτε την φόρμα συμμετοχής στο «Love Song» του μουσικού φεστιβάλ Big Bang και της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση εδώ.
Ακούστε όλα τα τραγούδια αγάπης των παιδιών, από τις 19 Ιουνίου, εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο πρόσωπο της 20 something ελληνικής rock σκηνής μιλάει για το πρώτο του άλμπουμ «Quit Your Job!», όσα συνέβησαν και όσα περιμένει
Ο τραγουδιστής υποστηρίζει ότι η πλατφόρμα υπέκυψε σε πιέσεις - Τι απαντά η εταιρία
Το Summer Tape του ελβετικού μουσικού πρότζεκτ για το 2026
Το Summer Tape της διεθνούς φήμης ισπανίδας ερμηνεύτριας για το 2026
Το συγκρότημα του Γκρεγκ Αλεξάντερ υπογράφει το «One Night Only (Break Loose Break Free!)» για τη νέα ρομαντική κομεντί με τη Μόνικα Μπαρμπάρο και τον Κάλουμ Τέρνερ
Δείτε το βίντεο κλιπ από τη συνεργασία τους – Στις 11 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ, «Distance in Static»
«Έξω φυσάει και βρέχει» - Ένα βίντεο με πολλές υποσχέσεις
Διετέλεσε μάνατζερ των A-ha για 12 χρόνια, ενώ συχνά τον αποκαλούσαν «το τέταρτο μέλος» του συγκροτήματος
Σάββατο βράδυ, στην καρδιά του Λόφου
Στο φεστιβάλ Bring your chair, ο γνωστός συνθέτης παρουσιάζει τη νέα του δουλειά «Hawk Tales» στη Μυκηναϊκή Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα, την ημέρα της αυγουστιάτικης πανσελήνου
Άνθρωποι με διαφορετικές γλώσσες και κουλτούρες αφιερώνουν χρόνο στη μουσική και ο ένας στον άλλον, μετατρέποντας την αγάπη τους για το τραγούδι σε αφορμή για αποδοχή και προσωπική θεραπεία
Ο ράπερ μιλά για τη συμμετοχή του στην ταινία και θυμάται την πρώτη του επαφή με το ομηρικό έπος
Το εμβληματικό άλμπουμ του 1965 επιστρέφει με δεκάδες σπάνιες ηχογραφήσεις
Αντίπαλοι η Olivia Dean, η Raye και ο Dave
Tο πρώτο ολοκληρωμένο του άλμπουμ εδώ και 21 χρόνια
«Στη ζωή μου προσπαθώ να είμαι και να γίνομαι καλός άνθρωπος σαν τους γονείς μου»
Η υψίφωνος αποκαλύπτει ότι πριν από δύο χρόνια της απαγορεύτηκε να ερμηνεύσει τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι
Ο Κορνήλιος Σελαμσής εμπνέεται από μια ιστορία που συνδέεται με τα ξενοδοχεία Ξενία του Άρη Κωνσταντινίδη - Το κείμενο υπογράφει ο Γιάννης Αστερής και τη σκηνοθεσία ο Χάρης Φραγκούλης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.