Μουσικη

B.D.FOXMOOR presents UMICAH

Το αντάμωμα που κανείς δε φανταζόταν πως θα συμβεί

51485-198933.JPG
Χρήστος Διαμαντής
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
65191-131239.JPG

*Κείμενο Μαρία Μανωλέλη


Στις 11 και 12 Απριλίου στο Volume Stage 1 ξανά μαζί, μετά από χρόνια, ονόματα που δεν πιστεύαμε πως θα ξανανταμώσουν.

Για την ακρίβεια μαζί θα βρίσκονται ο MCD, o πρώτος dj των Αctive Μember,o XRAY (Νικήτας Κλιντ), ο Οδυσσέας (Razastarr),η Sadazhinia, o REAL D, οι ΒΑΒΥΛΩΝΑ με το αρχικό τους σχήμα, οι Brigada επίσης με το αρχικό τους σχήμα και ο DJK.

Αν και η δυσάρεστη αφορμή ήταν η δολοφονία του Παύλου Φύσσα (Killa P) παραδέχονται όλοι πως το έδαφος είχε ήδη γλυκάνει και οι διαφορές τους ήταν σαράκι που τους έτρωγε. Ήταν μάλλον έτοιμοι όταν η σκληρή αφορμή τους έφερε ξανά μαζί.

Στην άτυπη συνέντευξη τύπου- συζήτηση που έγινε στις 8 Απριλίου, λίγες μέρες πριν τη συναυλία μίλησαν ανοιχτά για αυτά που τους χώριζαν και αυτά που τους ξανάφεραν κοντά. Ο B.D.FOXMOOR συγκεκριμένα παραδέχτηκε πως όταν μετά από 22 χρόνια σχεδίαζε τη νέα του εποχή ήθελε να κλείσει λογαριασμούς για να συνεχίσει. «Για να είσαι δημιουργικός δεν πρέπει να σε βαραίνουν άλλα πράγματα». Μίλησε για τη βραδιά στο Gagarin που ζήτησε στο Νικήτα να έρθει και εκείνος ανταποκρίθηκε. «Ήρθε και τον ευχαριστώ. Δεν ήταν εύκολο για κανέναν. Είδα τότε τον κόσμο που είχε στραφεί ενάντια στο Νικήτα να πανηγυρίζει. Εκεί υποκλίνεσαι. Το βράδυ εκείνο είπα στη Γιολάντα πως πρώτη φορά μετά από καιρό θα κοιμηθώ ήσυχος».

Ο Νικήτας συμπλήρωσε πως η ζωή δεν είναι αγγελικά πλασμένη και πως πάντα υπάρχουν ομάδες και στρατόπεδα. «Ο θάνατος του Παύλου έδειξε πόσο ηλίθια είναι αυτά και πόσο αδύναμοι είμαστε χωρισμένοι. Ο Μιχάλης είναι ένας παράξενος άνθρωπος αλλά έχει ένα έργο που κανείς δεν αμφισβητεί. Μπορεί να εμψυχώσει αλλά και να απογοητεύσει, εμένα η στάση του αυτή ,η κυκλοθυμική, μου αρέσει. Τον γουστάρω που είναι έτσι».

Ο Κώστας από τους ΒΑΒΥΛΩΝΑ επιβεβαιώνει πως είχε φτάσει η ώρα να αφήσουν πίσω τους τις διαφορές και δηλώνει πως αυτό είναι μεγαλύτερη μαγκιά από το να εμμένεις σε αυτές. Δηλώνει ότι έχει μεγαλύτερη αμηχανία για τη συναυλία της Παρασκευής και του Σαββάτου από οποιαδήποτε άλλη συναυλία έχει συμμετάσχει και αποκαλύπτει πως ακόμα και τον καιρό που έπαιζε στα «σκυλάδικα» ο κόσμος του ζητούσε να πει το “Policemania”.

Όλοι μαζί αναπολούν τις μέρες που γέμιζε το «Ρόδον» πριν καλά- καλά καταλάβουν οι ίδιοι την απήχηση τους. Κάποιοι από αυτούς ήταν ανήλικοι και συμμετείχαν στις τότε συναυλίες σκαστοί από τα σπίτια τους.

Κλείνουν με το Μιχάλη να αποφαίνεται πως θα διάλεγε και πάλι ακριβώς τα ίδια υλικά που συνθέτουν αυτή τη μεγάλη hip hop παρέα. Υπόσχονται πως ο υποψιασμένος θα πρέπει να περιμένει να ακούσει ψαγμένη και σοβαρή δουλειά στις συναυλίες της Παρασκευής και του Σαββάτου και ο Νικήτας αποκαλύπτει πως «μέχρι αυτός ο κόσμος να αλλάξει εμείς θα κάνουμε ένα κομμάτι μαζί» δίνοντας την πληροφορία πως θα συμμετέχει στην επόμενη δουλειά των Active Member ενώ παράλληλα ψήνει το Μιχάλη να συμμετέχει στο νέο δίσκο που θα κάνουν οι Ρόδες United.

Θα τα δούμε όλα αυτά την Παρασκευή και το Σάββατο 11 και 12 Απριλίου στο Volume Stage 1.

Κλέβοντας τη φράση του B.D.FOXMOOR από την αφίσα τους πρόκειται για «δύο βραδιές με όσους μοιράστηκα το ξεκίνημα και αφιερωμένες : Στου χθες την αθωότητα και τη βιάση μας, στου σήμερα τη μαγκιά και τη φροντίδα μας, για του αύριο την ομορφιά και την τελική αφήγηση».

n

n

n

n

n

n

n

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.