Μουσικη

Οι rappers ζητούν δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Οι αντιδράσεις της hip hop κοινότητας για τoν βίαιο θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού από τον αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν στη Μινεάπολη

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικονογράφηση - Τζορτζ Φλόιντ

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Οι αντιδράσεις της hip hop κοινότητας στα social media που ζητά την απονομή δικαιοσύνης και στέλνει μήνυμα ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις.

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από τον αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν στη Μινεάπολη προκαλεί παγκόσμια κατακραυγή για την αυθαίρετη, υπερβολική και απάνθρωπη αστυνομική βία, την ώρα που το κύμα διαδηλώσεων και ταραχών σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ μεγαλώνει.

Η υπόθεση που παραπέμπει στο θάνατο του Έρικ Γκάρνερ, του Αφροαμερικανού που πέθανε από ασφυξία στη Νέα Υόρκη, όταν συνελήφθη από λευκούς αστυνομικούς το 2014, συμβάλλοντας στη διάδοση του κινήματος Black Lives Matter, προκάλεσε την αντίδραση πολλών ράπερ, αφού ο Τζορτζ Φλόιντ, πριν μετακομίσει το 2018 στη Μινεάπολη, ήταν μέλος της hip hop κοινότητας του Χιούστον, όπως γνωστοποίησε η εφημερίδα Houston Chronicles.

Με το προσωνύμιο Big Floyd, ο Τζορτζ Φλόιντ συνεργάστηκε στα 90s με την κολεκτίβα Screwed Up Click του DJ Screw, έγραψε διάφορα mixtapes και το 2000 κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Block Party» ως μέλος των Presidential Playas, ενώ μετά το θάνατό του το freestyle του «Sittin’ on Top of the World» έκανε το γύρο του διαδικτύου.

Ρόδες United : Thakrya feat. Bredda Ahmed

Από τον Diddy και την Cardi B έως τον 50 Cent και τον Snoop Dog, η αμερικανική hip hop κοινότητα απαιτεί την απόδοση δικαιοσύνης και αντιδρά καταθέτοντας με θλίψη και οργή τη γνώμη της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#EnoughisEnough

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Diddy (@diddy) στις

 






 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#RP from @djpooh - One of these guys lost their job.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Talib Kweli (@talibkweli) στις



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

????? no justice just us?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη snoopdogg (@snoopdogg) στις

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ