- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Homecoming: Η ταινία της Beyoncé για την εμφάνισή της στο Coachella
Τι θα δούμε στο ντοκιμαντέρ που έρχεται στο Netflix; Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες
Στις 14 Απριλίου θα έχει περάσει ακριβώς ένας χρόνος από την ιστορική εμφάνιση της Beyoncé στο Coachella. Τρεις μέρες αργότερα το «Homecoming: Μια ταινία της Beyoncé», ένα ντοκιμαντέρ που παρακολουθεί όλη την εμφάνιση από την προετοιμασία της έως την ανάδειξή της σε πολιτικό κίνημα, θα κάνει την πρεμιέρα του στο Netflix.
Η Beyoncé δεν ήταν μόνο η πρώτη μαύρη γυναίκα headliner του Φεστιβάλ και η τρίτη γυναίκα (πρώτη ήταν η Björk και δεύτερη η Lady Gaga), αλλά τόλμησε και να φέρει, μέσω αυτού, στο προσκήνιο την κουλτούρα των HBCUs. Πρόκειται για τα πανεπιστήμια, που δημιουργήθηκαν κατά τον 19ο αιώνα στις ΗΠΑ και στα οποία φοιτούσαν αποκλειστικά μαύροι, στα πλαίσια του διαχωρισμού τους από τους λευκούς πολίτες και την απόρριψη τους από όλα τα άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα.
Μπορεί, όπως η ίδια έχει δηλώσει, η μητέρα της Beyoncé να ανησυχούσε ότι το λευκό κυρίως κοινό του Coachella δεν θα μπορούσε να κατανοήσει κάτι τόσο βαθιά ριζωμένο στην κουλτούρα των μαύρων, αλλά αυτό δεν έπεισε την τραγουδίστρια να αλλάξει τα σχέδιά της, αφού θεωρούσε ότι πλέον είχε την υποχρέωση να κάνει ό,τι είναι καλύτερο για τον κόσμο και όχι ό,τι θα είναι πιο δημοφιλές. Έτσι, στις 14 Απρίλη πραγματοποίησε το όραμά της, μαζί με 100 χορευτές, τον άντρα της Jay-Z και το πρώην συγκρότημά της, Destiny’s Child, παρουσιάζοντας ένα σόου 26 κομματιών, μπροστά στους 125.000 παρευρισκόμενους του Φεστιβάλ και στους εκατομμύρια ακόμα που παρακολουθούσαν το live-stream.
Οι κριτικές, που δέχτηκε η εμφάνισή της, δικαίωσαν πλήρως την τραγουδίστρια, αφού ήταν διθυραμβικές. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές, μάλιστα, ήταν αυτή των The New York Times: «Δεν είναι πιθανό να υπάρξει κάποια πιο ουσιώδης, ενδιαφέρουσα, δυναμική και ριζοσπαστική εμφάνιση από κάποιον αμερικανό μουσικό αυτή τη χρόνια, ή οποιαδήποτε άλλη χρονιά σύντομα, από αυτήν της Beyoncé. Ήταν γεμάτη ιστορία, δυναμικά πολιτική και οπτικά μεγαλειώδης».
Το ντοκιμαντέρ, που θα προβληθεί στο Netflix, είναι γεμάτο από αυθόρμητα στιγμιότυπα και συνεντεύξεις, που μας ταξιδεύουν σε όλα όσα έκαναν την εμφάνιση του Απρίλη του 2018 ξεχωριστή, από την αρχή έως και το τέλος. Στο τρέιλερ της ταινίας, η Beyoncé ακούγεται να λέει: «Αυτό που πραγματικά θέλω είναι να είμαι εκπρόσωπος της φυλής μου, της ανθρώπινης φυλής. Έχω μια ευκαιρία να δείξω πόσο καλοί μπορούμε να είμαστε. Πόσο έξυπνοι και δοτικοί μπορούμε να είμαστε. Έχω μια ευκαιρία να διδάξω και να αγαπήσω και να γελάσω και ξέρω πως, όταν τελειώσω αυτό που ήρθα να κάνω, θα με καλέσουν σπίτι. Και θα πάω σπίτι χωρίς φόβο ή τρόμο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μουσικό σύνολο Les Arts Florissants ερμηνεύει Μπαχ με όργανα εποχής
Το ανδρόγυνο στιλ και οι πυρετικές κραυγές του ενσάρκωσαν το πνεύμα και τον ήχο της ροκ κοσμογονίας
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Ποιες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό
Με το νέο του άλμπουμ «Ανάμεσα» ανανεώνει το ελληνικό τραγούδι. Πριν βρεθεί «Ανάμεσα σε φίλους» στο Παλλάς, ταξιδέψαμε μαζί του ακούγοντας και μιλώντας
Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου metal ήχου
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Σχέδιο με το σύνθημα «Another Prick in the Wall» μετά τις προσβλητικές δηλώσεις
Το βίντεο φαινόταν να προωθεί τη καμπάνια του κατά της παράνομης μετανάστευσης
Το πρόγραμμα της εορταστικής μουσικής βραδιάς - Με έργα από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα
Η ποπ σταρ μοιράστηκε το επίσημο τρέιλερ του φιλμ «The Eras Tour: The Final Show»
Μια ονειρική βραδιά για τους νοσταλγούς του πανκ ροκ των 90s
Ο Ασάφ Αβιντάν μιλάει στην Athens Voice για τον νέο του δίσκο, τις δυσκολίες και όσα του έλειψαν από τις ζωντανές εμφανίσεις, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Floyd
Η θέση των διαχειριστών των πνευματικών δικαιωμάτων του Μίκη με αφορμή το ζήτημα της περιοδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.