Μουσικη

O Iggy Pop, o John Varvatos και η ιστορία του punk

Δεν υπάρχει πιο κατάλληλος να μας αφηγηθεί την ιστορία του

max.jpg
Μάκης Μηλάτος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
iggy-pop23423_exo.jpg
© EPA/VALENTIN FLAURAUD

Το αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο EPIX συνεργάζεται με τον Iggy Pop και τον John Varvatos για μια σειρά 4 ντοκιμαντέρ με θέμα το πανκ. Οι δυο τους θα είναι υπεύθυνοι ώστε σε αυτά τα 4 επεισόδια να ξαναζωντανέψει όλη η ιστορία ενός θρυλικού μουσικού φαινομένου που έζησε γρήγορα και πέθανε νωρίς, αλλά άφησε πίσω του ένα έντονο μουσικό, κοινωνικό αλλά και στιλιστικό στίγμα που επιδρά καταλυτικά στον ήχο και την αισθητική πολλών συγκροτημάτων από τότε μέχρι σήμερα.

iggy-pop-323332.jpg
© EPA/VALENTIN FLAURAUD

Το πανκ είναι πια μία από τις πιο έντονες και χαρακτηριστικές στιγμές της ποπ κουλτούρας και δεν υπάρχει πιο κατάλληλος από τον Iggy Pop που το «γέννησε», κάνοντας πανκ πριν από το πανκ, να μας αφηγηθεί την ιστορία του, με τη συμμετοχή του «ροκ μόδιστρου» John Varvatos όσον αφορά το στιλιστικό κομμάτι.

Τα ντοκιμαντέρ θα είναι γεμάτα από αρχειακό υλικό (φωτογραφίες, βίντεο) ενώ για τη γέννηση και τη διαδρομή του πανκ σε Αμερική και Αγγλία θα μιλήσουν μουσικοί όπως: John Lydon (Sex Pistols), Dave Grohl, Debbie Harry και Chris Stein (Blondie), Marky Ramone, Wayne Kramer (MC5), ο αιώνιος πανκ Jello Biafra, η σκηνοθέτης Penelope Spheeris, ο Flea (Red Hot Chili Peppers) και φυσικά ο ίδιος ο Iggy.

iggy-pop242342.jpg
© EPA/VALENTIN FLAURAUD

Όταν ο Iggy Pop θα είναι στην Αθήνα το καλοκαίρι, η σειρά Punk θα έχει ήδη προβληθεί στις ΗΠΑ και το μόνο που μπορεί να ελπίζουμε είναι μήπως η ΕΡΤ αποφασίσει να την αγοράσει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ