Μουσικη

Various artists 296

Πρώτος Ήχος Ιανός, η ATHENS VOICE και η νέα μουσική σκηνή της πόλης    

max.jpg
Μάκης Μηλάτος
ΤΕΥΧΟΣ 296
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4982-12283.jpg

Σε λίγο ολοκληρώνεται ο 2ος κύκλος του «Πρώτου  Ήχου» και αυτό που απομένει είναι μια ευχάριστη αίσθηση. Και, καθώς ο Σεραφείμ Τσοτσώνης παλεύει πάνω στη σκηνή με κάθε λογής ηλεκτρονικό γκάτζετ, σε fast forward περνάει από μπροστά μου κάθε βραδιά στον Ιανό, κάθε καλοκαίρι στην σκηνή της ATHENS VOICE στην πλατεία Κλαυθμώνος ή οι συναυλίες στην Τεχνόπολη, κάθε εκδήλωση, από τα skate φεστιβάλ ως τις εκθέσεις με τα εξώφυλλα. Μια εφημερίδα που δεν «είδε» απλώς τι συμβαίνει, αλλά το έκανε να συμβεί. 

Καθώς είναι οι εποχές που όλοι μιλάνε για όλα και όλοι είναι μέσα σ’ όλα, σκέφτομαι με ικανοποίηση πως τουλάχιστον εμείς, όταν οι άλλοι απλώς μιλούσαν, κάναμε κιόλας. Τώρα που ακόμη και τα life style περιοδικά ανακάλυψαν την «indie κοινότητα» της πόλης και οι εφημερίδες ξεπουλάνε το «έντεχνο» σε cd και ασχολούνται με τα καινούργια ελληνικά συγκροτήματα, η ATHENS VOICE έχει την πιο έντονη δράση σε γεγονότα της πόλης. Πάνω από 70 συγκροτήματα έχουν εμφανιστεί στις συναυλίες μας και πολλά απ’ αυτά «απογειώθηκαν» αμέσως μετά, καθώς βοηθήσαμε κι εμείς να εμφανιστούν μπροστά σ’ ένα ευρύτερο κοινό που μπορούσε να εκτιμήσει αυτό που έρχεται. Ξέρω από πρώτο χέρι πως τα ίδια τα συγκροτήματα, αλλά και πολλοί αναγνώστες, εκτιμούν την ενέργεια της εφημερίδας όχι μόνο να καταγράφει και να σχολιάζει, αλλά και να δρα. Κάθε που τελειώνει μια συναυλία στον Ιανό, έρχονται άνθρωποι να με (μας) ευχαριστήσουν, γιατί τους βοηθήσαμε να ανακαλύψουν κάτι καινούργιο κι ενδιαφέρον τη στιγμή που συμβαίνει.

Οι Ekos Quartet, που δεν τους ήξερα και τους γνώρισα το βράδυ της συναυλίας, ανεβαίνουν στη σκηνή και οι trip hop ήχοι τους ξεχύνονται στο κέντρο της πόλης. Σκέφτομαι ότι μέσω αυτών των συναυλιών της ATHENS VOICE γνώρισα ανθρώπους ευγενικούς, καλόβολους, θετικούς, πραγματικούς καλλιτέχνες, νέους με όνειρα, απρόθυμους να συμβιβαστούν και με διάθεση να κάνουν αυτό που πιστεύουν, αλλά κι ένα κοινό εξαιρετικού επιπέδου. Στο ημερολόγιο του μυαλού μου κάθε συναυλία της ATHENS VOICE είναι μια στιγμή ευτυχίας και ικανοποίησης που δυναμώνει την πίστη μου σ’ αυτό που βοηθήσαμε κι εμείς να συμβεί. A

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ