- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χαρούμενοι σαν αγρίμια στη «Ζούγκλα» των Bazooka
Γκαζωμένο ροκ εν ρολ από μια ελληνική μπάντα με ιδέες, κέφι και μπρίο
Πικάπ του Δεκεμβρίου, ανάψτε επιτέλους! Ορίστε το ζουγκλιάρικο καύσιμο. Νέοι, ωραίοι, τρελαμένοι, εμπνευσμένοι και στο απόγειο του παιχνιδιού τους. Πρέπει να είναι ωραία αίσθηση να είσαι ένας Bazooka αυτές τις μέρες. Ασφαλώς το βολιώτικο κουιντέτο με την αθηναϊκή έδρα δεν ανιχνεύει ανεξερεύνητη ζώνη με το τελευταίο του σαφάρι στη δισκογραφία. Πρόκειται για έμπειρους παίκτες, με δεκαετή σταδιοδρομία και πλούσιο κατάλογο, με μια μεγάλη αμερικάνικη τουρνέ στις αποσκευές τους, με περισσότερες από δέκα περιοδείες στην Ευρώπη, και με τη δική τους ειδικά διαμορφωμένη θέση στο παγκόσμιο αντεργκράουντ. Μια νέα κυκλοφορία τους κατοχυρώνει σαν το πιο δυνατό προϊόν της εγχώριας ελληνόφωνης σκηνής. Το E.P. «Ζούγκλα / Zougla» διοχετεύτηκε μόλις στην αγορά σε βινύλιο και ψηφιακό download από την Inner Ear Records. Ροκάδες, αυτός είναι ο δίσκος σας.
[[{"fid":"469406","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":""},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":""}},"link_text":null,"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]
Οτιδήποτε και να ειπωθεί για το ομώνυμο τραγούδι θα είναι πολύ μικρό. Μπες χωρίς επιφυλάξεις στη «Ζούγκλα» του YouTube και νιώσε τις τρίχες στο σβέρκο σου ολόρθες και το ρίγος να διαπερνά το κορμί σου. Ξεκινά σαν πολυρυθμική γεννήτρια με τις παραμετρικές του γκρουβ στα κόκκινα, βρυχάται, αλυχτά και αλαλάζει σε όλη την εκπληκτική εισαγωγή του με πρωτογονισμό B-52’s περιόδου «Rock Lobster», τσιτάρει τους ενισχυτές του στο τέρμα για να μας πνίξει στην ψυχεδελοπάνκ θύελλα των εμμονικών του ριφ, κατρακυλά στη ροκ εν ρολ ευδαιμονία με τα φρένα σπασμένα και χωρίς πυξίδα. Περίμενε: υπάρχει κι άλλο. Σε ένα άτυπο tribute που θα έπρεπε να διδάσκεται, η μπάντα αλλάζει τα φώτα στο «Sympathy for the Devil» χωρίς να παρεκκλίνει ούτε νότα από το πρωτότυπο. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι ένα γκράντε ηλεκτρικό μιλκ-σέικ με άρωμα Ty Segal, Oh Sees, Baby Woodrose, King Gizzard and the Lizard Wizard, καθώς και οποιασδήποτε καίριας σύγχρονης σέκτας μπορείς να φανταστείς. Φοβερό χιτ.
Το ακουστικό «Εξαϋλώσου» έχει κάτι από την τριπαριστή αθωότητα των πρώιμων Pink Floyd και της «Baby Lemonade» φάσης του Syd Barrett, η «Δική σου σειρά» χρωστά πολλά στις χάρντκορ / πανκ ρίζες του γκρουπ και σε επιρροές που εκτείνονται από Hüsker Dü μέχρι Black Flag και Fugazi, το μακρόσυρτο, πολυεπίπεδο «Θέλω φύση» ξεθάβει όλες τις συνθετικές φόρμουλες των Bazooka για να σε χορτάσει με ρυθμό, ένταση, σχιζοφρενικά ξεσπάσματα.
Η «Ζούγκλα» είναι ο καλύτερος ελληνικός δίσκος που ακούσαμε το 2017, και μια τρανταχτή απόδειξη ότι το ροκ εν ρολ δεν είναι ζήτημα καλού πλασαρίσματος στον γεωγραφικό χάρτη, αλλά πειστικότητας στην ερμηνεία, δεινότητας στο στούντιο. Εδώ, με την πρώτη ακρόαση πετάς τη σκούφια σου. Τα καλύτερα έρχονται για τους Bazooka, οι οποίοι μοιάζουν με τύπους που και Fall άκουσαν, και στις μπάρες ξημεροβραδιάστηκαν όταν έπρεπε, και ξέρουν από την κούνια τους να παίζουν με τους όρους του αντεργκράουντ, δεν το φορούν σαν πουκάμισο από τα μεταχειρισμένα. Στις 23 Δεκεμβρίου ερμηνεύουν το εμπνευσμένο υλικό τους ζωντανά στο Gagarin 205, σε ένα live από το οποίο δεν θα ήθελες να λείψεις. Άκου και θα καταλάβεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι fans ζητούν εδώ και χρόνια από το συγκρότημα να κυκλοφορήσει νέα τραγούδια
Ο τραγουδιστής υπερασπίζεται τις υψηλές τιμές των premium θέσεων
Σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη
Ετοιμάζονται να παρουσιάσουν ένα σκηνικό που ζυγίζει περισσότερα από 200 κιλά και μια metal συναυλία που θέλουν να θυμόμαστε
Ο Μάνος Χατζιδάκις γεννήθηκε πριν από ακριβώς 101 χρόνια, στις 23 Οκτωβρίου του 1925
Η Apple Corps αναλαμβάνει το έργο-μαμούθ και σχεδιάζει μια μοναδική εμπειρία αφιερωμένη στο συγκρότημα
Οι εξομολογήσεις του στην ATHENS VOICE και η πολύπλευρη διαδρομή του σε ένα μεγάλο αφιέρωμα
Η ανάρτησή της στο Instagram
Λίγο πριν τη ζωντανή παρουσίαση στο Gazarte Roof Stage, η τραγουδοποιός μάς καλεί να ξανασκεφτούμε τη χαρά τού να αφήνεσαι στη μουσική
Πρεμιέρα στο BBC Radio - Θα περιλαμβάνεται στη deluxe έκδοση του άλμπουμ «Foreign Tongues»
Γένη και γενιές της ψαλτικής τέχνης σήμερα - Από τις 21 έως και τις 24 Οκτωβρίου 2026
Με περισσότερες από πέντε δεκαετίες ιστορίας, οι metal gods επιστρέφουν για μια ακόμα συναυλία στη χώρα μας
Mε αφορμή το Φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι
Ο σκηνοθέτης Τζον Γουίλσον καταγράφει τις εμφανίσεις του τραγουδιστή στη Νέα Υόρκη
Ο θρυλικός τραγουδιστής δηλώνει σε εξαιρετική φόρμα και ετοιμάζεται για την αποχαιρετιστήρια περιοδεία του
Ο συνθέτης μας καλεί να ξανασκεφτούμε τι σημαίνει «σύγχρονο» στη μουσική και την τέχνη
Από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 14 Νοεμβρίου 2026, η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής φιλοξενεί 18 συναυλίες με έργα σημαντικών δημιουργών, νέες αναθέσεις και πρώτες εκτελέσεις
Η ιστορία πίσω από τη δημιουργία ενός μνημειώδους έργου του ελληνικού πολιτισμού
Ένα ταξίδι από τον έρωτα έως το χωρισμό, μέσα από τα τραγούδια του νέου του άλμπουμ αλλά και προηγούμενων τραγουδιών του και απρόσμενων διασκευών.
Το «High Noon» καταφθάνει με σημαντικές συνεργασίες και φόρο τιμής στον Κλεμ Μπερκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.