Μουσικη

Eurovision: Η μπλούζα που η EBU απαγόρευσε να φορέσει o Σαλβαδόρ Σομπράλ στη σκηνή

Το μήνυμα που κρίθηκε πολιτικό από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Εκπομπών (εικόνες, video) 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
354166-734269.jpg
Eurovision / Andres Putting

Ο Πορτογάλος Σαλβαδόρ Σομπράλ κατάφερε να  «κερδίσει» κοινό και κριτικές επιτροπές με μία μοναδική ερμηνεία και ήταν αυτός που ανέβηκε στη σκηνή για να τραγουδήσει και πάλι το νικητήριο τραγούδι της μεγάλης βραδιάς. Εντυπωσιάζοντας με το τραγούδι του «Amar Pelos Dois» στη Εurovision χάρισε για πρώτη φορά την κορυφή στη χώρα του.

Η φωνή και η ερμηνεία του προκάλεσαν το θαυμασμό των χρηστών στα social media.  

Όπως έγινε γνωστό, υπήρξε ένα πρόβλημα στον τελικό, αφού η EBU δεν επέτρεψε στον Σαλβαδόρ Σομπράλ να φορέσει τη μπλούζα που επιθυμούσε και στην οποία αναγραφόταν το μήνυμα «S.O.S Refugees», με στόχο την ανάδειξη της κατάσταση των αιτούντων άσυλο.

Ο πορτογάλος καλλιτέχνης είχε φορέσει στο παρελθόν τη συγκεκριμένη μπλούζα τόσο στη σκηνή όσο και στη συνέντευξη Τύπου.

Παρά το γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία των φαν της διοργάνωσης υποστήριξαν τη στάση του, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Εκπομπών ζήτησε την Παρασκευή από τον Πορτογάλο να σταματήσει να φοράει τη μπλούζα με το σύνθημα, επειδή, κατά τη γνώμη τους, φέρει πολιτικό μήνυμα.

Σε δήλωσή του στο wiwibloggs, ο Σαλβαδόρ Σομπράλ είπε: «Αυτό δεν είναι ένα πολιτικό μήνυμα - είναι ουσιαστικά ανθρώπινο μήνυμα».

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη wiwibloggs (@wiwibloggs) στις Μάι 9, 2017, 3:06μμ PDT

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Eraserhead Xiu Xiu: 3 superfans εξηγούν την πώρωση με τους Xiu Xiu και τον Λιντς πριν από τo live του γκρουπ στην Αθήνα
Eraserhead Xiu Xiu: 3 superfans εξηγούν την Porosi με τους Xiu Xiu και τον Ντέιβιντ Λιντς, πριν από τo live του γκρουπ στην Αθήνα

Μιχάλης Εμμανουηλίδης, Μαριάννα Βασιλείου και Αυρήλιος Καρακώστας μιλάνε για το σημείο συνάντησης του γκρουπ με τον σκηνοθέτη και μοιράζονται αγαπημένα τραγούδια τους

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY