Μουσικη

Oι Whereswilder παρουσιάζουν track by track τo νέο τους άλμπουμ Hotshot

Λίγο πριν τη συναυλία τους στο Αn Club

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
347563-721553.jpg

Η νέα δισκογραφική δουλειά των Whereswilder με τίτλο Hotshot μόλις κυκλοφόρησε από την Inner Ear. Το αθηναϊκό γκρουπ με νέο line-up επέστρεψε 2 χρόνια μετά το Yearling με καλοφτιαγμένο κλασικό ροκ ήχο και αναφορές στα 70s σε παραγωγή του Άλεξ Μπόλμπαση. Οι Γιάννης Ράλλης - φωνή, κιθάρα, Βασίλης Νισσόπουλος - φωνή, μπάσο, Αλέκος Βουλγαράκης - κιθάρα, Μανώλης Γιαννικιός - ντραμς αναλύουν και τα 11 νέα τους τραγούδια λίγο πριν την πρώτη λάιβ παρουσίαση του Ηοtshot στο An Club.


Το Hotshot κυκλοφορεί σε LP και digital album από την Inner Ear.

H πρώτη live παρουσίαση του Ηοtshot θα γίνει στις 31 Μαρτίου στο An Club, Σολωμού 13, 2103305056. Έναρξη: 21:30. Είσοδος: 6 ευρώ. Special Guests: The Steams

Whereswilder

Τrack By Track το νέο άλμπουμ ΗΟTSHOT

All Wrong

Ομόφωνα αποφασίστηκε πως ο δίσκος θα ανοίγει κάπως έτσι. Μια ωδή στην ανευθυνότητα που ολοκληρώθηκε ουσιαστικά σε μια πρόβα. 

Mission To Sail

Η αρχική ιδέα του Βασίλη ήρθε ως ένα πιάνο και η φωνή. Κατέληξε να είναι ένα από τα πιο feelgood τραγούδια του δίσκου σαφώς επηρεασμένο από τις κλασικές ροκ καταβολές μας.

This Feeling

Αφότου άλλαξε η σύνθεση της μπάντας καταπιαστήκαμε με καινούργια riffs κυνηγώντας κάτι πιο γρήγορο. Όταν τελειώσαμε το This Feeling ξέραμε ότι έχουμε πια ένα κομμάτι που θα οδηγήσει στην πλευρά του δίσκου που μας έλειπε ως τότε.

Keep Me Rolling

Ένα κομμάτι για δύο κιθάρες, τύμπανα, μπάσο και δύο φωνές. Κι όταν λέμε τύμπανα εννοούμε κάσα, ταμπούρο, τομ/βαθύ, δύο πιάτα και hihat. Χρησιμοποιούνται πολύ αυτά. Ξεκάθαρα βασισμένο στα riff του. Έχει και στίχους.

Can't Fight

Ο Γιάννης στο μυαλό του είχε μια country μπαλάντα. Στην πορεία καταλήξαμε σε μια πιο γρήγοχη εκδοχή της. Στιχουργικά είναι από πιο μελαγχολικά τραγούδια που έχουμε γράψει. Θέμα τους είναι το πέρασμα του χρόνου και η απόγνωση που μας προκαλεί.

The Love There Is

Γράφτηκε άνοιξη και ακούγεται καλά αυτή την εποχή πιστεύουμε. Μουσικά και στιχουργικά συμβολίζει τη χαλαρότητα και την άγνοια κινδύνου που μπορεί να νιώσει κάποιος μέσα σε μια πιεστική περίοδο.

Going Down Again

Ένα δωδεκάμετρο με το θέμα που του αρμόζει.

Show And Tell

Ένα ροκ κομμάτι με το θέμα που του αρμόζει.

Out Of Sight

Μουσικά μιλώντας είναι το κομμάτι με τις περισσότερες εναλλαγές σκηνών. Μπορεί κάποιος να το θεωρήσει και συνδετικό κρίκο με παλαιότερο μας υλικό.

What You Need

Οι δυσκολίες στις ανθρώπινες σχέσεις δίνουν πάντα υλικό για μουσική. Το τραγούδι που τελειώσαμε τελευταίο πριν μπούμε στο στούντιο και για εμάς αντιπροσωπεύει το πιο μελό σημείο του Hotshot.

A Hold On Me

Τελευταίο στο LP, τελευταίο και στα sessions των ηχογραφήσεων. Το αφήσαμε επίτηδες έτσι ώστε να εκτελεστεί με πανηγυρισμούς. Χρειάστηκε εγκράτεια για να μην κρατήσουμε το σόλο του κλεισίματος 10 λεπτά. Όπως του αρμόζει δηλαδή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ