- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Λένε ότι η μουσική και γενικότερα η τέχνη αντανακλάει την εποχή που ζούμε. Και θα συμφωνήσω. Έτσι λοιπόν το πιο υγιές μπαστάρδεμα, αυτό των ήχων και των ειδών της μουσικής, γίνεται κυρίαρχη τάση μετά τα 70s, άντε και λίγο τα 80s.

Σύγχρονη τζαζ από το Ηνωμένο Βασίλειο, αφρικάνικες επιρροές, ο Ηerbie, o Miles, o Sun Ra, ο Fela Kuti και ο Pharaoh, παρόντες σε πολλές παραγωγές, οι επανεκδόσεις βινυλίων περισσότερες από τις νέες κυκλοφορίες, μουσικές του κόσμου που χάρη στο δίκτυο έρχονται στην επιφάνεια, μινιμαλιστικά, πιάνο, ηλεκτρονικά, και τα εναλλακτικά και το ροκ που δεν διανύουν και την καλύτερή τους φάση.


Η χρονιά με τις μεγαλύτερες απώλειες στη μουσική έχει να μας δώσει τα τελευταία αριστουργήματα του Βowie και του Cohen, συνέχεια με υπέροχους δίσκους για τους Tindersticks και τον Cave, τους Radiohead, που εξακολουθούν να είναι τίμιοι, αλλά και τους πιο ωραίους καινούργιους κιθαριστικούς DIIV.


O Tiersen με το ουσιαστικά πρώτο του ολοκληρωμένο piano album, το υπέροχο και νοσταλγικό «Eusa», αλλά και ο Max Richter με τη μουσική του για τη σειρά «Βlack Mirrors».

Kαινούργια δισκάρα και για τους ψυχεδελικούς Goat, που ξεχωρίζουν για τις world επιρροές τους, όπως και το african free jazz, αριστούργημα «Wisdom of Elders» του Shabaka and the Ancenstors στην Brownswood του Gilles Petreson.


Μια από τις επανακυκλοφορίες της χρονιάς από την αθηναϊκή Teranga Beat, το αριστουργηματικό αιθιοπικό minimal wave «Love Songs 2» του Yishak Banjaw, καλλιτέχνη που στα 63 του παραμένει ενεργός.



Μοντέρνα jazz από τους Βadbadnotgood, τους GoGo Penguin και τους Mammal Ηands, το ολοκληρωμένο freestyle «Lunar Love» του Mop Mop, τα υπέροχα soundtracks των ταινιών «The Lion», «Reverant» και «Captain Fantastic», το καλύτερο ελληνικό album από τους The Blue Square με χαρακτήρα trip και hip hop, η επιστροφή των θρύλων A Tribe Called Quest αλλά και των De La Soul, καινούργια μουσική και για τους Massive Attack, η Solange, o Idris Ackamoor, οι The Frightnrs και άλλοι τόσοι!



Καλή μουσική χρονιά 2017!
Mix με τα καλύτερα τραγούδια της χρονιάς:
Mix με τις καλύτερες επανακυκλοφορίες και συλλογές της χρονιάς:
Best Of 2016 Charts: blackradioberlin.blogspot.gr
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην επέτειο των 101 χρόνων από τη γέννησή του, ένα έργο που παρέμεινε ανολοκλήρωτο από το 1978 βρίσκει τον δρόμο του προς το κοινό, με έξι τραγούδια που κυκλοφορούν για πρώτη φορά
Με αφορμή το Έτος Μάνου Χατζιδάκι, μια επιστροφή στον δημόσιο λόγο ενός δημιουργού που αντιμετώπισε την τέχνη ως πράξη πνευματικής αντίστασης
Οι fans ζητούν εδώ και χρόνια από το συγκρότημα να κυκλοφορήσει νέα τραγούδια
Ο τραγουδιστής υπερασπίζεται τις υψηλές τιμές των premium θέσεων
Σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη
Ετοιμάζονται να παρουσιάσουν ένα σκηνικό που ζυγίζει περισσότερα από 200 κιλά και μια metal συναυλία που θέλουν να θυμόμαστε
Ο Μάνος Χατζιδάκις γεννήθηκε πριν από ακριβώς 101 χρόνια, στις 23 Οκτωβρίου του 1925
Η Apple Corps αναλαμβάνει το έργο-μαμούθ και σχεδιάζει μια μοναδική εμπειρία αφιερωμένη στο συγκρότημα
Οι εξομολογήσεις του στην ATHENS VOICE και η πολύπλευρη διαδρομή του σε ένα μεγάλο αφιέρωμα
Η ανάρτησή της στο Instagram
Λίγο πριν τη ζωντανή παρουσίαση στο Gazarte Roof Stage, η τραγουδοποιός μάς καλεί να ξανασκεφτούμε τη χαρά τού να αφήνεσαι στη μουσική
Πρεμιέρα στο BBC Radio - Θα περιλαμβάνεται στη deluxe έκδοση του άλμπουμ «Foreign Tongues»
Γένη και γενιές της ψαλτικής τέχνης σήμερα - Από τις 21 έως και τις 24 Οκτωβρίου 2026
Με περισσότερες από πέντε δεκαετίες ιστορίας, οι metal gods επιστρέφουν για μια ακόμα συναυλία στη χώρα μας
Mε αφορμή το Φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι
Ο σκηνοθέτης Τζον Γουίλσον καταγράφει τις εμφανίσεις του τραγουδιστή στη Νέα Υόρκη
Ο θρυλικός τραγουδιστής δηλώνει σε εξαιρετική φόρμα και ετοιμάζεται για την αποχαιρετιστήρια περιοδεία του
Ο συνθέτης μας καλεί να ξανασκεφτούμε τι σημαίνει «σύγχρονο» στη μουσική και την τέχνη
Από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 14 Νοεμβρίου 2026, η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής φιλοξενεί 18 συναυλίες με έργα σημαντικών δημιουργών, νέες αναθέσεις και πρώτες εκτελέσεις
Η ιστορία πίσω από τη δημιουργία ενός μνημειώδους έργου του ελληνικού πολιτισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.