- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Γαλάνη κι ο Δράκος «πάνε» Εκδρομή
Ακούστε την ταξιδιάρικη μελωδία του γνωστού In Colors σε στίχους του Ν. Μωραΐτη
Αν η αγάπη ήταν τραγούδι μπορεί να ήταν η Εκδρομή. Ένας ήχος γλυκός που βγαίνει από τα ηχεία και σε κάνει να θέλεις να τρέξεις, να γελάσεις δυνατά και να χορέψεις σαν παιδί. Ανέμελα, με τη σιγουριά ότι όλα θα πάνε καλά. Κάτι σαν εκδρομή δηλαδή, αυτό φαίνεται να ένιωσε και ο Νίκος Μωραΐτης γράφοντας τους στίχους.
Η μελωδία που υπογράφει ο Ευστάθιος Δράκος των Minor Project, γνωστή κι αγαπημένη -ήδη από τον αγγλικό στίχο του In Colors- σιγοτραγουδιέται παντού. Είναι η Εκδρομή, το δεύτερο τραγούδι του καινούργιου δίσκου «Το βαλς των χαμένων μετά», που θα κυκλοφορήσει στα μέσα Νοεμβρίου από την MINOS-EMI με τη φωνή της Δήμητρας Γαλάνη σε στίχους του Νίκου Μωραΐτη και μουσική του Ευστάθιου Δράκου.
«Η Εκδρομή ένωσε την στιγμή που έγραψα το αγγλόφωνο In Colors, με εκείνη που καθίσαμε αντικριστά με τη Δήμητρα Γαλάνη, για να τραγουδήσουμε την "Εκδρομή των μυστικών, των φανερών και των χαμένων εαυτών".To πρώτο μου ελληνικό τραγούδι. Είδα μπροστά μου ένα τραγούδι άλλο, διαφορετικό από το In Colors.Ένα τραγούδι που με συνδέει με μια εποχή σχεδόν ξεχασμένη, αν και πολύ κοντινή, και έναν στίχο που υμνεί τα χίλια πρόσωπα της αγάπης, χωρίς να αναφέρεται ποτέ στα Χρώματά της.Ευχαριστώ το Νίκο για αυτή την εικόνα. Και τη Δήμητρα, για τα απογεύματα που τραγουδούσαμε στη Μεσογείων και την Πεντέλη για τα χαμένα μετά».
Ευστάθιος Δράκος
«Όταν αγαπάς για πολλά χρόνια έναν άνθρωπο, παύει να έχει φύλο. Είναι και γυναίκα και αγόρι και μωρό σου. Κι εσύ είσαι και άντρας και μητέρα και θεός του. Αυτό το πανανθρώπινο έχει η μελωδία του Στάθη, αυτό που κουβαλάει χρόνια η φωνή της Δήμητρας. Χαρισμένο σε όσους μπόρεσαν και ένιωσαν έτσι».
Νίκος Μωραΐτης
Βρείτε το τραγούδι σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και σε όλες τις streaming υπηρεσίες εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο τραγουδιστής υπερασπίζεται τις υψηλές τιμές των premium θέσεων
Σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη
Ετοιμάζονται να παρουσιάσουν ένα σκηνικό που ζυγίζει περισσότερα από 200 κιλά και μια metal συναυλία που θέλουν να θυμόμαστε
Ο Μάνος Χατζιδάκις γεννήθηκε πριν από ακριβώς 101 χρόνια, στις 23 Οκτωβρίου του 1925
Η Apple Corps αναλαμβάνει το έργο-μαμούθ και σχεδιάζει μια μοναδική εμπειρία αφιερωμένη στο συγκρότημα
Οι εξομολογήσεις του στην ATHENS VOICE και η πολύπλευρη διαδρομή του σε ένα μεγάλο αφιέρωμα
Η ανάρτησή της στο Instagram
Λίγο πριν τη ζωντανή παρουσίαση στο Gazarte Roof Stage, η τραγουδοποιός μάς καλεί να ξανασκεφτούμε τη χαρά τού να αφήνεσαι στη μουσική
Πρεμιέρα στο BBC Radio - Θα περιλαμβάνεται στη deluxe έκδοση του άλμπουμ «Foreign Tongues»
Γένη και γενιές της ψαλτικής τέχνης σήμερα - Από τις 21 έως και τις 24 Οκτωβρίου 2026
Με περισσότερες από πέντε δεκαετίες ιστορίας, οι metal gods επιστρέφουν για μια ακόμα συναυλία στη χώρα μας
Mε αφορμή το Φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι
Ο σκηνοθέτης Τζον Γουίλσον καταγράφει τις εμφανίσεις του τραγουδιστή στη Νέα Υόρκη
Ο θρυλικός τραγουδιστής δηλώνει σε εξαιρετική φόρμα και ετοιμάζεται για την αποχαιρετιστήρια περιοδεία του
Ο συνθέτης μας καλεί να ξανασκεφτούμε τι σημαίνει «σύγχρονο» στη μουσική και την τέχνη
Από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 14 Νοεμβρίου 2026, η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής φιλοξενεί 18 συναυλίες με έργα σημαντικών δημιουργών, νέες αναθέσεις και πρώτες εκτελέσεις
Η ιστορία πίσω από τη δημιουργία ενός μνημειώδους έργου του ελληνικού πολιτισμού
Ένα ταξίδι από τον έρωτα έως το χωρισμό, μέσα από τα τραγούδια του νέου του άλμπουμ αλλά και προηγούμενων τραγουδιών του και απρόσμενων διασκευών.
Το «High Noon» καταφθάνει με σημαντικές συνεργασίες και φόρο τιμής στον Κλεμ Μπερκ
Πριν από έναν χρόνο είχε χάσει τη σύζυγό του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.