- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Όποιος έχει περάσει απ’το κανάλι της Αλέξιας στο youtube το ξέρει: είναι ένας μικρός θησαυρός.
Στις 28 playlists, εκτός από το πλούσιο αρχειακό υλικό, βίντεο-κλιπ, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις, η πληθωρική περσόνα Αλέξια ανεβάζει πολύ συχνά μηνύματα για τους θαυμαστές και φίλους της, για άλλους καλλιτέχνες, μηνύματα για την Κύπρο, για τη δουλειά της, αλλά και just for fun videos διότι γιατί όχι, και αυτά τα videos είναι μια πραγματική απόλαυση, διότι η Κύπρια ερμηνεύτρια και δημιουργός είναι μορφή, όχι μορφή όπως χρησιμοποιούμε τη λέξη όταν δεν βρίσκουμε άλλη λέξη πιο κατάλληλη αλλά πραγματικά μορφή, όπως όταν λέμε μορφή και εννοούμε μορφή, και αν δεν το είχατε πάρει είδηση, καιρός να γνωρίσετε κι αυτή την πλευρά της, που είναι σπάνια και μάλλον αληθινά ακομπλεξάριστη.
Στις 4 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει μια συναυλία στο Ηρώδειο, που αναμένεται να είναι ένα πλούσιο πέρασμα από τα πολλά είδη μουσικής με τα οποία έχει καταπιαστεί: σχεδόν 30 χρόνια μετά από τα κορίτσια που ξενυχτάνε μόνα ή δυο-δυο, θα θυμηθούμε την τζαζ Αλέξια, την ποπ Αλέξια, την Αλέξια που ερμήνευσε Μίκη Θεοδωράκη, τα αυτοσχεδιαστικά της άλμπουμ και θα γνωρίσουμε και το project Re-Be, με το οποίο καταπιάνεται τελευταία.
Δεν ακούγεται καθόλου περίεργο για Αλέξια το ότι γύρισε ένα κλιπάκι για να προμοτάρει μέσω ίντερνετ τη συναυλία, και δεν ακούγεται καθόλου περίεργο για Αλέξια που ενώ την διέκοπταν συνέχεια οι τουρίστες άφησε μέσα στο κλιπάκι και τις αντιδράσεις κάθε φορά που τη διέκοπταν, διότι γιατί όχι, και διότι είναι μορφή, όπως είπαμε.
Παράλληλα και παρόλο που διάφοροι απορούν κι εξίστανται με ποιο δικαίωμα θα ακουστεί ποπ στο Ηρώδειο, η Αλέξια κυκλοφόρησε κι αυτό το πολύ ωραίο και τρυφερό βιντεάκι από την πρόβα, με τη Μαρίνα Σάττι και τις Φωνές, και διάλεξε το Άσπρο-Μαύρο για πρόμο, ενώ το ρεπερτόριο της είναι πλούσιο και θα μπορούσε να διαλέξει οποιοδήποτε άλλο, πιο «σοβαρό», για να προλάβει και τους επικριτές του ποπ-Ηρωδείου, να κυκλοφορήσει ας πούμε ένα Μίκη ή κάτι τζαζ και να τους έχει ευχαριστημένους.
Εκείνη όμως δεν τους έκανε το χατήρι, διότι γιατί όχι το Άσπρο-Μαύρο, διότι είπαμε, είναι μορφή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο αρχιτέκτονας του trip-hop σπάει τη σιωπή του με το Different When It’s Silent
Το θρυλικό δίδυμο ανακοίνωσε το «Inferno» μετά από μια αινιγματική καμπάνια με κασέτες VHS και κώδικες Μορς
To άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 3 Ιουλίου
Το όνομα «No Na», που σημαίνει «δεσποινίς» στη γλώσσα Bahasa
Το γκρουπ από το Μάντσεστερ μιλάει στην ATHENS VOICE, λίγο πριν την επιστροφή του στην Ελλάδα
Η επετειακή έκδοση που μεταμορφώνει την Τεχνόπολη σε μια εβδομάδα μουσικής χωρίς όρια
Άγνωστα διαμάντια της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς ανοιχτά προς το κοινό
Επιστροφή στην εποχή του ρεμπέτικου, στα κομπολόγια και στη νυχτερινή ζωή του πάλκου
Από την πρώτη εμφάνιση του Γιοέπ Μπέβινγκ στην Ελλάδα έως το φετινό opening party του Bolivar
Taylor Swift, Bad Bunny και The Weeknd κυριαρχούν στις λίστες streaming
Σημαντικοί καλλιτέχνες συμμετέχουν στη μουσική βραδιά για την ενίσχυση των σχολείων της Ίμβρου
Ένα συμφωνικό αφιέρωμα στον ρομαντισμό, με σολίστ τον διακεκριμένο τσελίστα Κίαν Σόλτανι
O Μίλτος Λογιάδης διευθύνει τη Mediterranean Colors Orchestra σε έναν διάλογο παλιών και νέων ερμηνευτών
«Συνομήλικοι δεν είμαστε;», αναρωτήθηκε η ηθοποιός πιασμένη χέρι-χέρι με τον Akyla
Ο τραγουδιστής πέθανε στις 21 Απριλίου 2016 από υπερβολική δόση φαιντανύλης
Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή της Eurovision στη Βιέννη μιλάει για όλα
Διαθέσιμο online για desktop και φορητές συσκευές
Ο διάσημος συνθέτης ετοιμάζει μιούζικαλ για τη μυστηριώδη κλοπή του 1911 στο Λούβρο
Ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ το πρόσωπο που θα δώσει το ελληνικό 12άρι στον μεγάλο τελικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.