- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Κάθε φέτος και καλύτερα. Παρά την κρίση. Παρά τις επαναλήψεις. Πολλές επιλογές. Διαφορετικά είδη. Η αγαπημένη Patti Smith επανέρχεται με μια πολύ ωραία ιδέα παίζοντας ολόκληρο το ιστορικό ντεμπούτο άλμπουμ της «Horses» του 1975 μαζί με επιλογές από την πορεία της στο Piraeus Academy (25/6).

Aπό την Πέμπτη 23 έως και την Κυριακή 26 Ιουνίου, με ελεύθερη είσοδο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος περιμένουμε την πρωτοποριακή Laurie Anderson μαζί με τους Omar Souleyman, Amir ElSaffar, Xylouris White και Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Δίπλα στο δυνατό και φέτος Rockwave, που ξεκινά βρετανικά με τους υπερδραστήριους φέτος Last Shadow Puppets του Alex Turner μαζί με τους Suede (5/6, ΤerraVibe), έχει προστεθεί το νέο φεστιβάλ Release Athens από την ομάδα του Fuzz στην πλατεία Νερού (1/6, 3/6, 7/6, 13/6) με δυνατές σειρήνες από PJ Harvey και Beirut, το δοξάρι του Jónsi με τις post-rock εντάσεις των Sigur Ros, νέα ονόματα όπως οι Daughter και οι DIIV, θρυλικοί shoegazers όπως οι Slowdive και electroswing tsaxpinia από Parov Stelar.



Cult live του 2016 η άφιξη του μυθικού , σκηνοθέτη και μουσικού που για πρώτη φορά θα πραγματοποιήσει «Escape from Athens» (Piraeus Academy, 27-28/5).

Φουλ συναισθηματικοί οι Τindersticks στη Στέγη (25-26/5), Pink Martini στις αρχές Ιουνίου, sold out ήδη η πρώτη μέρα του Sivert Hoyem των Madrugada στο Piraeus Academy (23&24/4), από κοντά και ο Steven Wilson των Porcupine Tree με νέο solo άλμπουμ κι αυτός στο Θέατρο Badminton (5/5), ο Panda Dub από τη Lyon φέρνει dub, reggae απόηχο στο Boτανικός Plus (21/5), oι Underground Youth του Craig Dyer από το Μάντσεστερ επανέρχονται με σαματά στο Fuzz (20/5), oι Planet Of Zeus με stoner rock που ξεπερνά τα σύνορα (Piraeus Academy στις 7/5), οι βετεράνοι space rockers Hawkwind έρχονται Gagarin (22/5), prog rock ιστορία από τους ερμηνευτές του «Julia», Pavlov’s Dog στο Κύτταρο (28/5) και συνάντηση των Larry Gus (Παναγιώτη Μελίδη) και Σtella (Στέλλας Χρονοπούλου) στο Gagarin (7/5) με τον πρώτο να ακούγεται διεθνώς μέσω DFA και τη δεύτερη να μας ξαναδείχνει τα καλοφτιαγμένα electropop tracks του πρώτου της άλμπουμ Picking Words. Ενώ μία από τις σπάνιες εμφανίσεις τους στην Αθήνα θα κάνουν οι Keep Shelly in Athens στο Ρομάντσο στις 12/5. Και αυτά είναι μόνο η αρχή. Ακολουθεί δεύτερο θερινό κύμα και μερικές εκπλήξεις. Ευχάριστες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ιστορία για το «Παιδί της Νύχτας»
«Έχω γράψει πολλά τραγούδια, αλλά αυτό το τραγούδι, επειδή ξέρω ότι ήταν το αγαπημένο του θα το πω...»
Ο Βρετανός τραγουδιστής εμφανίστηκε μόνος στη σκηνή του Lincoln Financial Field Stadium στη Φιλαδέλφεια
Από τα 100 δολάρια έπεσε στα 51 δολάρια η χαμηλότερη τιμή εισιτηρίου μέσα σε λίγες ημέρες
Υπάρχουν μουσικά έργα που δεν γράφτηκαν μόνο για να ακουστούν. Έργα που γεννήθηκαν μέσα από τον πόλεμο και την απώλεια και κράτησαν ζωντανή τη μνήμη μιας ολόκληρης εποχής.
Ο Μίλτος Παύλου μιλά για το «Violet in Spring», το τραγούδι που γεννήθηκε από ένα από τα τελευταία ποιήματα του Ουκρανού στρατιώτη και ποιητή Μακσίμ «Νταλί» Κριβτσόφ
Η νέα φιγούρα αναπαριστά με εντυπωσιακή ακρίβεια την εμφάνισή του στην παγκόσμια περιοδεία «Blue Electric Light»
Η comeback περιοδεία έχει ήδη αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες
Το τελευταίο «I Will Always Love You»
Περισσότερα live, μεγαλύτερη καλλιτεχνική τόλμη. Έπειτα από ένα καλοκαίρι στα κόκκινα, οι νύχτες μάς θέλουν πάλι στους δρόμους
Η ανακοίνωση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα RTE
Συνεχίζεται η έντονη δημόσια αντιπαράθεση μετά τον αποκλεισμό του ράπερ από την περιοδεία
Το «Ώρες μικρές» αγγίζει τις 40 εκατ. προβολές στο YouTube - 8 τραγούδια στο Top-10 του ελληνικού Spotify
Πριν 20 χρόνια είχε εμφανιστεί με την Μπρίτνει Σπίαρς και την Κριστίνα Αγκιλέρα, σε μια εμβληματική ερμηνεία
«Αγάπησες τη φτώχεια και ζήτησες άνωθεν βοήθεια για τους συνανθρώπους μας»
Η υπόθεση έχει πλέον εξελιχθεί σε κάτι πολύ μεγαλύτερο από τη μουσική
Το «Back To The Beginning» καταγράφει την ιστορική αποχαιρετιστήρια εμφάνισή τους στο Μπέρμιγχαμ
Satyr και Frost φέρνουν στο Floyd σχεδόν 35 χρόνια δημιουργικής ανησυχίας - Μία ανάσα από το sold out
Το κλασικό ρεπερτόριο, το ελληνικό τραγούδι, η τζαζ και οι σύγχρονες σκηνικές φόρμες συνυπάρχουν
Κώστας Λειβαδάς, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Παυλίνα Βουλγαράκη, Ρένος Χαραλαμπίδης και η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Πάτρας συναντιούνται στο Κηποθέατρο Παπάγου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.