- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Οι αλλαγές και οι μετακομίσεις κάνουν καλό. Σου αλλάζουν λίγο την προοπτική, βλέπεις με άλλο μάτι το παρόν (και το μέλλον, όποιος μπορεί) και απολαμβάνεις καλύτερα τις κινήσεις σου. Μια νέα αρχή.
Χωρίς καθόλου ρυθμούς χελώνας αλλά με σχέδια και όρεξη, ξεκινούν ένα νέο, κατάδικό τους, σημείο συνάντησης και σύμπνοιας ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Λίνα Νικολακοπούλου, με το όνομα «Χελώνα» (ε, ναι λοιπόν, στο Γκάζι).
Η συγκατοίκηση είναι και πάλι μία συνήθεια της ζωής σε αυτή την πόλη. Ακόμα καλύτερα αν αποτελείται από παλιές αγάπες και συμμαχίες. Ο Σταμάτης και η Λίνα θα ανεβάσουν παραγωγές με την υπογραφή τους, αλλά θα φιλοξενούν και νεότερους καλλιτέχνες από το χώρο της μουσικής και του κινηματογράφου.
Τραγούδια, παραμύθια και φιλμάκια, στην πιο αγαπημένη βόλτα της Αθήνας, στην οδό Δεκελέων στο Γκάζι, και μάλιστα δύο βήματα από το Μετρό του Κεραμεικού. «Λάμπα θυέλλης», χαρακτηρίζουν οι ίδιοι τον νέο τους χώρο, για τις σκοτεινές νύχτες του χειμώνα που έρχεται. Θα χρειαστούμε όση αγάπη μπορούμε να μοιραστούμε.

Το πρόγραμμα που ετοιμάζει η «Χελώνα» είναι:
- «Δε Μασάμε» ΒΙΖΖ: Τραγούδια, σκετς, χιούμορ, τόλμη, διαμαρτυρία. Για ένα μήνα ακόμα, το καλοκαιρινό γκραν σουξέ των Κράου & Σπείρας (Κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 10 μ.μ. Έναρξη 17 Οκτωβρίου. Γενική είσοδος 15 ευρώ, νεανικό (έως 26 ετών) 10 ευρώ.)
- Παιδική Σκηνή – «Σπείρα Σπείρα με Σπιρούνια»: Τέσσερα καινούργια παραμύθια για μικρούς και μεγάλους, σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη. (Κάθε Κυριακή στις 12.00 μ.μ. και στις 5.00 μ.μ. Έναρξη 28 Οκτωβρίου. Γενική είσοδος 12 ευρώ. Σχολεία 7 ευρώ.)
- «Χειρολαβές»: Δεκαεννέα νέα τραγούδια σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και μουσική της Δάφνης Αλεξανδρή. Ερμηνεύει η Αργυρώ Καπαρού. (Κάθε Τετάρτη στις 8.30 μ.μ. Έναρξη 21 Νοεμβρίου. Γενική είσοδος 15 ευρώ, νεανικό (έως 26 ετών) 10 ευρώ.)
- «Η Αγκαλιά η Μεγάλη»: Η καινούργια παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη και της Σπείρας. (Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 10 μ.μ. Γενική είσοδος 15 ευρώ, νεανικό (έως 26 ετών) 10 ευρώ.)
- «Προβολές της Πέμπτης»: Ταινίες μικρού μήκους, βίντεο, καρτούν, αφιερώματα, νέοι δημιουργοί. (Κάθε Πέμπτη στις 8.30 μ.μ. Έναρξη 13 Δεκεμβρίου. Γενική είσοδος 10 ευρώ.)
- Γιώτα Νέγκα, «Με τα μάτια κλειστά»: Λαϊκά τραγούδια. Επιλογή τραγουδιών Σταμάτης Κραουνάκης – Δημήτρης Μανιάτης. (Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 10 μ.μ. Γενική είσοδος 15 ευρώ, νεανικό (έως 26 ετών) 10 ευρώ. Η ημερομηνία θα οριστεί σύντομα.)
Info: «Χελώνα», Δεκελέων 24, Γκάζι (σταθμός Κεραμεικού)
Τηλέφωνα κρατήσεων : 216-9002000 & 2001
Το κάπνισμα επιτρέπεται
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην επέτειο των 101 χρόνων από τη γέννησή του, ένα έργο που παρέμεινε ανολοκλήρωτο από το 1978 βρίσκει τον δρόμο του προς το κοινό, με έξι τραγούδια που κυκλοφορούν για πρώτη φορά
Με αφορμή το Έτος Μάνου Χατζιδάκι, μια επιστροφή στον δημόσιο λόγο ενός δημιουργού που αντιμετώπισε την τέχνη ως πράξη πνευματικής αντίστασης
Οι fans ζητούν εδώ και χρόνια από το συγκρότημα να κυκλοφορήσει νέα τραγούδια
Ο τραγουδιστής υπερασπίζεται τις υψηλές τιμές των premium θέσεων
Σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη
Ετοιμάζονται να παρουσιάσουν ένα σκηνικό που ζυγίζει περισσότερα από 200 κιλά και μια metal συναυλία που θέλουν να θυμόμαστε
Ο Μάνος Χατζιδάκις γεννήθηκε πριν από ακριβώς 101 χρόνια, στις 23 Οκτωβρίου του 1925
Η Apple Corps αναλαμβάνει το έργο-μαμούθ και σχεδιάζει μια μοναδική εμπειρία αφιερωμένη στο συγκρότημα
Οι εξομολογήσεις του στην ATHENS VOICE και η πολύπλευρη διαδρομή του σε ένα μεγάλο αφιέρωμα
Η ανάρτησή της στο Instagram
Λίγο πριν τη ζωντανή παρουσίαση στο Gazarte Roof Stage, η τραγουδοποιός μάς καλεί να ξανασκεφτούμε τη χαρά τού να αφήνεσαι στη μουσική
Πρεμιέρα στο BBC Radio - Θα περιλαμβάνεται στη deluxe έκδοση του άλμπουμ «Foreign Tongues»
Γένη και γενιές της ψαλτικής τέχνης σήμερα - Από τις 21 έως και τις 24 Οκτωβρίου 2026
Με περισσότερες από πέντε δεκαετίες ιστορίας, οι metal gods επιστρέφουν για μια ακόμα συναυλία στη χώρα μας
Mε αφορμή το Φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι
Ο σκηνοθέτης Τζον Γουίλσον καταγράφει τις εμφανίσεις του τραγουδιστή στη Νέα Υόρκη
Ο θρυλικός τραγουδιστής δηλώνει σε εξαιρετική φόρμα και ετοιμάζεται για την αποχαιρετιστήρια περιοδεία του
Ο συνθέτης μας καλεί να ξανασκεφτούμε τι σημαίνει «σύγχρονο» στη μουσική και την τέχνη
Από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 14 Νοεμβρίου 2026, η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής φιλοξενεί 18 συναυλίες με έργα σημαντικών δημιουργών, νέες αναθέσεις και πρώτες εκτελέσεις
Η ιστορία πίσω από τη δημιουργία ενός μνημειώδους έργου του ελληνικού πολιτισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.