Μουσικη

Ελ Γκρέκο

Οι ρίμες της ξενιτιάς

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
16137-43252.jpg

Την ώρα που πληθαίνουν οι συζητήσεις «μένω ή φεύγω» στους νεανικούς κύκλους, η φωνή των Ελλήνων της διασποράς αρθρώνει λόγο με παρρησία και στοχάζεται όπως αρμόζει σε κάθε ευπατρίδη της Τέχνης. Αυτά παθαίνεις όταν έχεις Έλληνες παντού.

Περίπτωση άλφα. Stakis&Stakis. Φημολογείται πως πρόκειται για δίδυμο της ξενιτιάς που κατοικοεδρεύει στη Γερμανία. Ένα νοσταλγικό κομμάτι για τον πόνο του μετανάστη και το λυτρωμό που φέρνει η επιστροφή στα πατρικά χώματα.

Περίπτωση βου. So Tiri. Η απάντηση του ελληνικού λόμπι στην Αμερική. Προτάσσοντας τα στρατηγικά πλεονεκτήματα του ελληνικού πολιτισμού, το «Φέτα και ψωμί» διατράνωσε το φετινό καλοκαίρι τις γαλανόλευκες αξίες στα πέρατα της οικουμένης. Ο So Tiri ο μελωδός, κατά κόσμο Billy Anagnostou, έχει υμνήσει και το αυγολέμονο.

Περίπτωση γάμα. Η αντεπίθεση συνεχίζεται από τον εξωτικό βορρά και τη μάνα Σαλονίκη, έτσι γιατί μας αρέσει. Το ξέρω πως τη βρίσκεις με την techno και τη house, μα όταν σε @#*^#!, κάνεις σα τον Μίκυ Μάους. Μασίστας και Κροκόδειλος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ