- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναλαμβάνει Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Φεστιβάλ
Mετά από σχετική πρόσκληση της υπουργού Πολιτσμού
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναλαμβάνει Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Φεστιβάλ
Την πρόσκληση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη να αναλάβει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Φεστιβάλ, αποδέχτηκε η τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφτηκε, στο γραφείο της, την π. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και της απηύθυνε πρόσκληση να δεχθεί να αναλάβει Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Φεστιβάλ.
Ο θεσμός, τον οποίον ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, γιόρτασε φέτος τα 75 χρόνια λειτουργίας του, δίνοντας τη δυνατότητα, στην παγκόσμια κοινότητα να μυηθεί στον αρχαίο τραγικό λόγο. Κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις του Ελληνικού Φεστιβάλ, στο θέατρο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου και στο Ωδείο του Ηρώδη του Αττικού, αποτελούν μείζονα πολιτιστικά γεγονότα της χώρας.
Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δήλωσε τα εξής: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Υπουργείο Πολιτισμού και το Ελληνικό Φεστιβάλ, η αποδοχή της πρότασής μας από την π. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να αναλάβει τη διοίκηση του Ελληνικού Φεστιβάλ. Το Φεστιβάλ εισέρχεται φέτος στη δεύτερη 75ετία του, καθιερωμένο, ανανεωμένο, με μεγάλες προοπτικές. Η παρουσία της ως επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού ,προσδίδει κύρος και δυναμική στο θεσμό. Την ευχαριστώ»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι μεγάλοι συγγραφείς είδαν στην ηλικία ως κάτι εντελώς διαφορετικό από κοινωνικό ελάττωμα. Διέκριναν σε αυτή μια από τις βαθύτερες εμπειρίες της ανθρώπινης ύπαρξης.
Βραβεύτηκε για το τολμηρό και εφευρετικό έργο της
Τα δύο έργα «αλλάζουν στέγη» ύστερα από περισσότερα από 130 χρόνια
Μετζικώφ. Ένας κόσμος θαυμάτων στο Τελλόγλειο: Ποίηση από βελόνες, κλωστές, υφάσματα, χρώματα και πινέλα
Από την πρώτη κινηματογραφική ταινία, στα Όσκαρ και την τηλεόραση
Ένα επεισόδιο για την αυτονομία, τη συναίνεση και το sharenting και για το πώς μια μικρή ερώτηση μπορεί να δείξει στο παιδί ότι η φωνή του μετράει.
Ένα ταξίδι στον χρόνο και τον ομηρικό μύθο για μικρούς και μεγάλους
Η πορεία προς την πολιτική, τα ...πτυχία και το πλούσιο συγγραφικό έργο
Πότε και γιατί καθιερώθηκε, το φετινό θέμα και η συμβολή του διαστήματος στη ζωή και το μέλλον της ανθρωπότητας
Η Βιβλιοθήκη του θα φέρει πλέον το όνομά της
Ένας νέος χώρος πολιτισμού στον Κήπο της Άμμου με θέα τον Θερμαϊκό
Ο «νόστος» του Πρίμο Λέβι, οι Έλληνες Εβραίοι και η διαχρονική συνάντηση δύο μεγάλων πολιτισμικών παραδόσεων
Θλίψη στον κόσμο του πολιτισμού - Μια διεθνής προσωπικότητα των γραμμάτων και των τεχνών
Η μητέρα, η φόνισσα, το τραγικό πρόσωπο. Ανάμεσα στη δικαιοσύνη και την εκδίκηση
Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους, ξεναγήσεις και άλλες δράσεις
Κατασκευή υφάλου κυματοθραύστη 485 μέτρων για τη θωράκιση του δυτικού τείχους
Είναι το Καπάνι το πιο απρόσμενο dancefloor της πόλης;
Θεμέλια για τη δημιουργία NeuroArts Hub σε Επίδαυρο και Ελευσίνα
Ο πολύπλευρος δημιουργός παρουσιάζει το νέο του έργο στην καρδιά του παραμυθένιου δάσους της Φολόης το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου προσκαλώντας τους θεατές σε μία one-of-a-kind εμπειρία
Ολοκληρώθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις προστασίας και αποκατάστασης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.