Ποιος είπε ότι δεν μπορεί να στηθεί πανηγύρι με Ethio Jazz;
- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Η Πάτι Σμιθ στο The Writers Sessions του Voice 102.5: Στιγμές από το event
Μια μαγική μουσική βραδιά με συζητήσεις και live στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζα Γουλανδρή
Μια βραδιά αφιερωμένη στην Πάτι Σμιθ, τη «νονά» της punk μουσικής και μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της σύγχρονης τέχνης, ήταν για τον Voice 102.5 η αφορμή να συναντηθούν όλοι όσοι αγαπούν τη μουσική.
Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2024, το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή έγινε ο χώρος του 6ου The Writers Sessions, αφιερωμένος αυτή τη φορά σε μια καλλιτέχνιδα που έχει μάθει να εκφράζεται χωρίς περιορισμούς και συμβιβασμούς: την Πάτι Σμιθ. Τραγουδίστρια, ποιήτρια, συγγραφέας και σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς, έχει κατακτήσει το κοινό με την ενέργεια και την αυθεντικότητά της.
The Writers Sessions από τον Voice 102.5: Στιγμές από το αφιέρωμα στην Πάτι Σμιθ
Ο χώρος άρχισε να γεμίζει από νωρίς το απόγευμα, με κόσμο να πηγαινοέρχεται στο φουαγιέ με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, γεμίζοντας την ατμόσφαιρα με γέλια και συζητήσεις. Το κατάλληλο ζέσταμα λίγο πριν ανοίξουν οι πόρτες για τον κόσμο της Πάτι Σμιθ.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη μουσική επιμελήτρια και παραγωγό ραδιοφωνικών εκπομπών, ΚΑΦΚΑ, την αρθρογράφο και ραδιοφωνική παραγωγό, Θάλεια Καραμολέγκου και τον ραδιοφωνικό παραγωγό, Νίκο Πετρουλάκη, να συζητούν για τα τραγούδια και τα ποιήματα της Πάτι Σμιθ που τους έχουν σημαδέψει, αλλά και για το τι είναι τελικά αυτό που τους γοητεύει τόσο στη συγκεκριμένη καλλιτέχνιδα.
Συζητήσεις για τα παιδικά της χρόνια, την ιδιαίτερη σχέση που είχε με την μητέρα της, αλλά και την ευαίσθητη πλευρά της μέσα από τις στιγμές της με τον φωτογράφο Robert Mapplethorpe.
Η βραδιά έκλεισε με live εκτελέσεις τραγουδιών της Πάτι Σμιθ από τον Στράτο Κύρη, Ειρήνη Σκυλακάκη και Ηλιάνα Τσαπατσάρη, οι οποίοι τραγούδησαν στο τέλος το αγαπημένο «People Have The Power». Στα τύμπανα ο Δημήτρης Γρηγοριάδης, στο μπάσσο ο Θανάσης Γκιουλέας και σε πιάνο, κιθάρα, ενορχηστρώσεις ο Γιώργος Γουδής.
Powered by Protergia – Η ενέργεια αλλάζει και γίνεται Protergia
Δειτε περισσοτερα
Μια περιήγηση στο αγαπημένο τοπόσημο των Εξαρχείων
Το κλασικό άλμπουμ του 1976 επιστρέφει σε Super Deluxe Box Set με νέες μίξεις, ακυκλοφόρητα tracks και σπάνιο υλικό από μια κρίσιμη δημιουργική περίοδο
Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου «Μαθήματα επιβίωσης στον 21ο αιώνα» και την είδηση του θανάτου του Διονύση Σαββόπουλου
H φετινή καμπάνια «Humans» του Minas έχει επίκεντρο τον άνθρωπο
Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στη νέα γενιά που συμμετείχε στην παρέλαση, ντυμένη με ηπειρώτικες φορεσιές