- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ σε μιούζικαλ εκδοχή της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων
Η Αμερικανίδα ποπ σταρ ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει σε μια νέα μεταφορά της κλασικής ιστορίας
Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ θα πρωταγωνιστήσει και θα κάνει την παραγωγή σε ένα μουσικό φιλμ εμπνευσμένο από την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων για τη Universal Pictures
H Σαμπρίνα Κάρπεντερ, μία από τις πιο επιτυχημένες νέες ποπ τραγουδίστριες των ΗΠΑ, φαίνεται έτοιμη να αφήσει για λίγο το μικρόφωνο και να επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη, πρωταγωνιστώντας σε μια μουσική κινηματογραφική εκδοχή της «Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων».
Σύμφωνα με δημοσιεύματα μεγάλων αμερικανικών μέσων, η Σαμπρίνα Κάρπεντερ όχι μόνο θα παίξει τον κεντρικό ρόλο, αλλά θα έχει και ρόλο συμπαραγωγού του πρότζεκτ, το οποίο αναπτύσσεται από την Universal Pictures.
Η ταινία θα είναι μουσική διασκευή εμπνευσμένη από το κλασικό έργο του Λιούις Κάρολ, και θα γραφτεί και σκηνοθετηθεί από τη Λορέν Σκαφαρία, γνωστή για το επιτυχημένο φιλμ Hustlers (2019), με πρωταγωνίστρια τη Τζένιφερ Λόπεζ.
Αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ποιον ρόλο θα ενσαρκώσει η Κάρπεντερ -ούτε πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή- η συμμετοχή της θεωρείται βέβαιη, με τα διεθνή μέσα να σχολιάζουν πως η τραγουδίστρια “θα αντικαταστήσει τον καφέ εσπρέσο με ένα φλιτζάνι τσάι… δίπλα στον Καπελά”.
Αν η ταινία πάρει τελικά το πράσινο φως, θα είναι η πρώτη φορά που η 26χρονη καλλιτέχνιδα θα ηγηθεί μιας μεγάλης κινηματογραφικής παραγωγής στο Χόλιγουντ. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές, η ίδια είχε παρουσιάσει την ιδέα στην Universal ήδη από το 2024, με τη Σκαφαρία να ενθουσιάζεται και να εντάσσεται αργότερα στο εγχείρημα.
Η Σκαφαρία, εκτός από σκηνοθέτις και σεναριογράφος, έχει διακριθεί για τον τρόπο που συνδυάζει το κοινωνικό σχόλιο με τη μουσική και τη γυναικεία αφήγηση, κάτι που φαίνεται να ταιριάζει ιδανικά με το όραμα της Κάρπεντερ για μια μοντέρνα, μουσική “Αλίκη”.
Η Κάρπεντερ διανύει την πιο δημιουργική περίοδο της καριέρας της: έχει πρόσφατα έξι υποψηφιότητες για Grammy, μεταξύ των οποίων και για το Άλμπουμ της Χρονιάς με το Man’s Best Friend. Παράλληλα, ολοκληρώνει τη Short n’ Sweet Tour, η οποία περιλάμβανε δύο sold-out εμφανίσεις στο φεστιβάλ BST του Λονδίνου το καλοκαίρι.
Η καλλιτέχνιδα, ωστόσο, δεν είναι άγνωστη στην υποκριτική. Ξεκίνησε την καριέρα της ως παιδική ηθοποιός στο Disney Channel, όπου υποδύθηκε τη Μάγια Χαρτ στη σειρά Girl Meets World. Έκτοτε έχει εμφανιστεί στις ταινίες Work It και Tall Girl του Netflix, καθώς και στο The Hate U Give της 20th Century Fox. Πρόσφατα, ανακοινώθηκε πως θα συμμετάσχει ως guest star σε ειδικό επεισόδιο του The Muppet Show για το Disney+, που θα προβληθεί το 2026.
Η νέα εκδοχή της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων θα προσπαθήσει να συνδυάσει τη διαχρονική μαγεία του έργου του Λιούις Κάρολ με μια σύγχρονη, μουσική αισθητική, φέρνοντας πίσω στη μεγάλη οθόνη χαρακτήρες όπως ο Καπελάς, η Βασίλισσα της Καρδιάς και φυσικά η Αλίκη, σε ένα περιβάλλον που υπόσχεται περισσότερο ρυθμό, φαντασία και χιούμορ.
Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, η ταινία αναμένεται να σηματοδοτήσει ένα σημαντικό βήμα στην κινηματογραφική πορεία της Κάρπεντερ και να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα μουσικά πρότζεκτ των επόμενων ετών.
(Με πληροφορίες BBC News)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια ταινία για τον αόρατο αγώνα της καθημερινότητας
Η ταινία κυκλοφόρησε μόλις στις 31 Ιουλίου
Δύο γυναίκες, ένα μυστικό και μια απόδραση - Δείτε το teaser τρέιλερ
Πρόβλημα για τη νέα διαφημιστική καμπάνια της Warner Bros.
Η φωτογραφία από το γυμναστήριο που έγινε viral
Ο Κρις Κάρτερ παρουσιάζει επιτέλους την εκδοχή που είχε αρχικά οραματιστεί
Για μια ακόμα φορά, η ζωή μοιάζει να αντιγράφει την Τέχνη
Το τολμηρό αντιπολεμικό αφήγημα του Κρίστοφερ Νόλαν – Από τις καλύτερες στιγμές του καλού κινηματογράφου
Είχε παίξει μαζί του στον Μπόρατ και μετά... πουθενά
Το CineFIX εγκαινιάζει την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου το αφιέρωμα HEAT
«Ήταν Αύγουστος του 1996. Δεν είχα μπάτζετ. Όλα έπρεπε να γίνουν γρήγορα και ξαφνικά».
«Όλα έπρεπε να γίνουν με απόλυτο επαγγελματισμό», δήλωσε ο 55χρονος ηθοποιός
Κάθε καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στα θερινά σινεμά της πόλης
Μια διαδρομή της πόλης από το ελληνικό σινεμά έως τις μεγάλες διεθνείς παραγωγές
5 λεπτά στην «Οδύσσεια» με αμοιβή 5 εκατ. δολάρια
Η κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους συνεχίζει τη σαρωτική πορεία της καταγράφοντας ιλιγγιώδεις εισπράξεις
Ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα απαντά στις επικρίσεις για το φετινό πρόγραμμα
Ο διάσημος ηθοποιός πρωταγωνιστεί, σκηνοθετεί και δίνει νέο ύφος στην κλασική ταινία με τον Στιβ ΜακΚουίν
Η ζεστή ματιά του σκηνοθέτη και η στάση των «φυσιολογικών» ανθρώπων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.