- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ βγαίνει στις αίθουσες τον Μάρτιο του 2026
Ανακοινώθηκε η ισπανική πρεμιέρα της νέας ταινίας του διάσημου σκηνοθέτη, «Πικρά Χριστούγεννα»
Η νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, «Πικρά Χριστούγεννα», θα κυκλοφορήσει στις ισπανικές αίθουσες στις 20 Μαρτίου 2026 από τη Sony Pictures Classics.
Η Sony Pictures Classics ανακοίνωσε ότι η νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ με τίτλο «Πικρά Χριστούγεννα» (Bitter Christmas) θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ισπανίας στις 20 Μαρτίου 2026.
Η ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ γυρίστηκε την άνοιξη του 2025 και σηματοδοτεί την 24η μεγάλου μήκους δημιουργία του διάσημου Ισπανού σκηνοθέτη.
Η ημερομηνία κυκλοφορίας, όπως σημειώνουν κινηματογραφικοί κύκλοι, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η ταινία να κάνει πρεμιέρα και στο Φεστιβάλ των Καννών, καθώς ο Αλμοδόβαρ συνηθίζει να προβάλλει πρώτα τις ταινίες του στην Ισπανία πριν από το φεστιβάλ.
Η Sony Pictures Classics έχει διανείμει και τις τέσσερις τελευταίες ταινίες του: «The Room Next Door» (2024), «Strange Way of Life» (2023), «Parallel Mothers» (2021) και «Pain and Glory» (2019).
Το «Πικρά Χριστούγεννα» είναι ένα ισπανόφωνο δράμα που αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας απορροφημένης από τη δουλειά της, η οποία μετά τον θάνατο της μητέρας της ταξιδεύει με μια φίλη στη Λανθαρότε. Εκεί, οι εμπειρίες τους μπλέκονται με την ιστορία ενός σεναριογράφου και ενός σκηνοθέτη, θολώνοντας τα όρια ανάμεσα στη ζωή και την τέχνη — χαρακτηριστικό ύφος του Αλμοδόβαρ.
Πρωταγωνιστούν η Βικτόρια Λουένγο (The Room Next Door) και ο Πάτρικ Κριαδό (Riot Police). Η ταινία αποτελεί επιστροφή στις ρίζες του Αλμοδόβαρ, μετά τις αγγλόφωνες δουλειές του, όπως το βραβευμένο στη Βενετία «The Room Next Door» με τις Τίλντα Σουίντον και Τζούλιαν Μουρ.
Από το ντεμπούτο του το 1980 με το «Pepi, Luci, Bom», ο Πέδρο Αλμοδόβαρ έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία με εμβληματικές ταινίες όπως «Μίλα της», «Κακή Εκπαίδευση», «Το Δέρμα που Κατοικώ», «Δόξα και Πόνος», «Σπασμένες Αγκαλιές» και «Γυναίκες στα Πρόθυρα Νευρικής Κρίσης».
(Με πληροφορίες World of Reel)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αέρας Χόλιγουντ στο κέντρο της Αθήνας
Το αριστούργημα του Νίκου Κούνδουρου με τη μοναδική ερμηνεία του Ντίνου Ηλιόπουλου
Μετά το «Mirai» ο διάσημος Μαμόρου Χοσόντα μας ταξιδεύει σε νέους, συναρπαστικούς κόσμους
Το φιλμ πετυχαίνει να μας κλέψει την καρδιά όχι μόνο για τα επίκαιρα μηνύματά του αλλά και για την τρυφερότητα που επιδεικνύει
Διακρίθηκε και στις Νύχτες Πρεμιέρας 2025, κερδίζοντας το Βραβείο Κοινού
Η Τζέσι Μπάκλεϊ βρίσκει ακόμη έναν δυνατό ρόλο, που θα συζητιέται για καιρό, ενώ ο Κρίστιαν Μπέιλ παίζει με την άνεση του ηθοποιού που τα καταφέρνει όλα.
Ποιες εταιρείες παραγωγής κυριαρχούν στην βιομηχανία του θεάματος
Οι πολλές εκδοχές ενός από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα της γοτθικής λογοτεχνίας
Η Μπερλινάλε στο μάτι του κυκλώνα
Πολιτική, Ιστορία, σινεφίλ ιστορίες αλλά και Ζιλιέτ Μπινός στη διοργάνωση, που περιλαμβάνει ένα χορταστικό μενού 252 ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους
Mια χώρα υπό δικτατορία κι ένα παιδί που προσπαθεί να καταλάβει τον κόσμο γύρω του
Έτοιμο το πρώτο προσχέδιο από τον σεναριογράφο του House of Cards
Η ταινία βασίζεται στο αδημοσίευτο κείμενο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Οδοιπορικό Μαουτχάουζεν – Μάιος 1988»
«Ζητώ συγγνώμη αν αυτό αποτελεί σοκ, ήταν και για μένα» έγραψε ο ηθοποιός σε ανάρτησή του
Οι διαχρονικές παρεξηγήσεις για τη μεγαλύτερη ιστορία αγάπης που, τελικά, δεν ήταν τέτοια
Τι είπαν οι Ματ Μπετινέλι-Όλπιν και Τάιλερ Γκίλετ
Είναι μια χαρά εκείνος και η οικογένειά του, λέει πηγή από το περιβάλλον του
Ένα podcast που δεν έχει συγκεκριμένο αντικείμενο, γιατί το θέμα του το διαμορφώνουν κάθε φορά οι ακροατές του, στέλνοντας τις (επί παντός επιστητού) ερωτήσεις τους στους συντελεστές
Ο 64χρονος ηθοποιός πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον από το 1991
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.