- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σινεμά με Θέα στη Θεσσαλονίκη: Κινηματογραφικές βραδιές στην οροφή του Μεγάρου Μουσικής
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προσκαλεί το κοινό σε μοναδικές προβολές με φόντο τον Θερμαϊκό
Το «Σινεμά με Θέα» επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη - Προβολές με την υπογραφή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, κάθε τριήμερο στην οροφή του Μεγάρου Μουσικής.
«Σινεμά με Θέα» τον Θερμαϊκό κόλπο πρόκειται να στηθεί και φέτος σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Θεσσαλονίκης, το ρετιρέ του κτιρίου Μ2 του Μεγάρου Μουσικής, προσφέροντας μία διαφορετική πρόταση για κινηματογραφικές αποδράσεις.
Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης συνεργάζονται και παρουσιάζουν από τις 25 Αυγούστου έως τις 24 Σεπτεμβρίου πέντε ταινίες, με τρεις ημέρες προβολής για την καθεμιά, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00.
Την αυλαία της διοργάνωσης θα ανοίξει η τρυφερή γαλλική ταινία «Η ορχήστρα του αδερφού μου» του Εμανουέλ Κουρκόλ, μια γλυκιά ιστορία οικογενειακής επανένωσης, γεμάτη μουσική, ελπίδα, που ξεδιπλώνεται μέσα από μια κοινωνική ευαίσθητη ματιά.
Ακολουθεί «Η επιστροφή» με τους σταρ Ζιλιέτ Μπινός και Ρέιφ Φάινς, μια αντισυμβατική και τολμηρή μεταφορά του ομηρικού έπους της Οδύσσειας από τον Ουμπέρτο Παζολίνι, η οποία πραγματοποίησε την πανελλήνια πρεμιέρα της στο 65ο ΦΚΘ, παρουσία των δύο πρωταγωνιστών και του σκηνοθέτη της ταινίας.
Το πρόγραμμα προβολών συνεχίζεται με το δυναμικό «Πάντα υπάρχει το αύριο» της κωμικού Πάολα Κορτελέζι με ένα πολυσυζητημένο συγκινητικό τέλος.
«Το αγαπημένο μου γλυκό» των Μάριαμ Μογκαντάμ και Μπεχτάς Σαανέχα, μια απρόσμενη ιστορία αγάπης για τον ξαφνικό έρωτα που βιώνει μια μοναχική γυναίκα στην Τεχεράνη, αποτελεί την επόμενη κινηματογραφική πρόταση.
Η ταινία απέσπασε τα βραβεία της Οικουμενικής Επιτροπής και της Fipresci στην Μπερλινάλε, ενώ βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του Guardian με τις καλύτερες ταινίες του 2024.
Η ταινία με την οποία θα ολοκληρωθεί το φετινό «Σινεμά με Θέα», είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Λουίζ Κουρβουαζιέ «Θεϊκό τυρί», μια ιστορία ενηλικίωσης γεμάτη ενέργεια και χιούμορ, με εξαιρετικές ερμηνείες από τους νεαρούς ταλαντούχους πρωταγωνιστές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ακαδημία χάραξε μια γραμμή σχετικά με το τι αναγνωρίζει ως ανθρώπινη δημιουργία
Λίγο πριν ολοκληρώσει τη νέα της, «αδιανόητα αναλογική» ταινία, μιλάει χωρίς περιστροφές για τον κινηματογράφο και τη ζωή
Όχι ακριβώς μια κριτική, αλλά το τέλος μιας εποχής – ή και περισσότερων
Από τις 6 έως τις 11 Μαΐου, το φεστιβάλ κουίρ κινηματογράφου φέρνει στην Αθήνα 41 ΛΟΑΤΚΙ+ ταινίες, αφιερώματα, συζητήσεις και ιστορίες για την ορατότητα, την ταυτότητα και τα safe spaces
Ο Ντόμινικ Σέσα πρωταγωνιστεί στη νέα βιογραφική ταινία που φωτίζει ένα άγνωστο κεφάλαιο της ζωής του θρυλικού σεφ
Τα γυρίσματα ξεκινούν τον Οκτώβριο και θα πραγματοποιηθούν στην Ιταλία και την Τσεχία
Μια ιστορική διάκριση για τον ελληνόφωνο κινηματογράφο, με την κυπριακή ταινία «Κράτα με»
Ο Κύκλωπας, η εντυπωσιακή Χάθαγουεϊ ως Πηνελόπη και ο Ρόμπερτ Πάτινσον ως Αντίνοος - Νέες εικόνες από την πολυαναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους
Mαζί με τους Κλόι Ζάο και Στέλαν Σκάρσγκαρντ
Σε όλη την αμερικανική οικονομία, η αναλογία φτάνει το 341 προς 1
Η Οντέτ Αγκραμόν, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε το 1929 στο Σερέ, κοντά στα σύνορα με την Ισπανία
Η εταιρεία παραγωγής τίμησε τον ηθοποιό με μία ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram
Η Στριπ εξηγεί γιατί το σίκουελ δεν θα μπορούσε να είναι απλώς νοσταλγικό
Την περίοδο εκείνη ήταν 56 ετών
Όταν τα ρούχα λειτουργούν ως καταλύτης στην κινηματογραφική αφήγηση
Και η πρώτη και η δεύτερη ταινία έχουν γράψει τη δική τους παράλληλη ιστορία με αυτήν της μεγάλης οθόνης
Ένα ευρηματικό και άρτια τεκμηριωμένο πολιτικό θρίλερ
Σαν να μην πέρασε μια μέρα για τους βασικούς χαρακτήρες της εμβληματικής ταινίας του 2006
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.