Κινηματογραφος

Ο Κλιντ Ίστγουντ αποκαθιστά την αλήθεια: Η συνέντευξη που κυκλοφόρησε είναι πλαστή

Ο οσκαρικός δημιουργός δήλωσε ότι μια αυστριακή εφημερίδα «επινόησε» viral συνέντευξή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κλιντ Ίστγουντ διαψεύδει επινοημένη viral συνέντευξη στην Kurier - Τονίζει ότι δεν μίλησε με κανέναν δημοσιογράφο και ότι τα λόγια του παραποιήθηκαν.
Ο Κλιντ Ίστγουντ διαψεύδει επινοημένη συνέντευξη σε αυστριακή εφημερίδα τονίζοντας ότι δεν μίλησε με κανέναν δημοσιογράφο © EPA/Michael Fiala

Ο Κλιντ Ίστγουντ διαψεύδει επινοημένη viral συνέντευξη στην Kurier - Τονίζει ότι δεν μίλησε με κανέναν δημοσιογράφο και ότι τα λόγια του παραποιήθηκαν.

Ο Κλιντ Ίστγουντ εξέδωσε δήλωση με την οποία διαψεύδει ότι παραχώρησε πρόσφατη συνέντευξη, την οποία χαρακτήρισε «κατασκευασμένη».

Αποσπάσματα από μια υποτιθέμενη συνέντευξη του Κλιντ Ίστγουντ με την αυστριακή, γερμανόφωνη εφημερίδα Kurier έγιναν viral το περασμένο Σαββατοκύριακο και αναπαράχθηκαν από αρκετά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, ο Ίστγουντ δήλωσε πως δεν μίλησε ποτέ με κανέναν δημοσιογράφο της συγκεκριμένης εφημερίδας.

Ο Κλιντ Ίστγουντ ξεκαθαρίζει: Καμία συνέντευξη - όλα κατασκευασμένα

«Κυκλοφόρησαν μερικά πράγματα για μένα τελευταία στις ειδήσεις», ανέφερε σε δήλωσή του στο Deadline. «Να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έγινα 95 ετών. Μπορώ επίσης να επιβεβαιώσω ότι δεν παραχώρησα συνέντευξη σε καμία αυστριακή έκδοση με το όνομα Kurier, ούτε σε οποιονδήποτε άλλο δημοσιογράφο τις τελευταίες εβδομάδες, και ότι η συνέντευξη είναι απολύτως ψεύτικη».

Ο Ίστγουντ, που έκλεισε τα 95 του το Σαββατοκύριακο, φερόταν να είχε δηλώσει πως βρίσκεται στο στάδιο της προπαραγωγής της νέας του ταινίας και να είχε εκφράσει την αντίθεσή του στη «σύγχρονη εποχή των remake και των franchise».

Η Kurier, η οποία εδρεύει στη Βιέννη, έχει ημερήσια κυκλοφορία περίπου 100.000 φύλλα. Δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από την Kurier, ούτε λεπτομέρειες για το πώς προέκυψε η εν λόγω «συνέντευξη».

Ίστγουντ για Τζιν Χάκμαν: Δεν υπήρξε καλύτερος ηθοποιός

Η πιο πρόσφατη ταινία του Ίστγουντ, με τίτλο Juror #2, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Νίκολας Χουλτ, κυκλοφόρησε στα τέλη της περασμένης χρονιάς. Δεν υπάρχουν ακόμα επίσημες πληροφορίες για το επόμενο σκηνοθετικό του εγχείρημα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Metrograph, με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας, μίλησε για την κληρονομιά του ως δημιουργός.

«Αυτό είναι για να το κρίνει ο κόσμος, το κοινό», είπε. «Δεν είναι δική μου δουλειά. Εγώ απλώς προχωρώ. Το βλέπω συναισθηματικά. Έρχεται σε εσένα. Έχεις μια ιστορία, κάνεις ταινία πάνω σ’ αυτήν. Πρέπει απλώς να το κάνεις. Αν το αναλύεις πολύ, μπορεί να το καταστρέψεις. Βλέπω παλιές ταινίες μου και συχνά αναρωτιέμαι: “Μα γιατί στο καλό την έκανα αυτή την ταινία;” Δεν θυμάμαι! Μπορεί να ήταν πριν από πολύ καιρό».

Πρόσφατα, ο Ίστγουντ είχε αποτίσει φόρο τιμής στον συμπρωταγωνιστή του, Τζιν Χάκμαν, μετά τον θάνατό του τον Φεβρουάριο: «Δεν υπήρξε καλύτερος ηθοποιός από τον Τζιν», είχε πει. «Έντονος και ενστικτώδης. Ποτέ εκτός χαρακτήρα.» Και πρόσθεσε: «Ήταν επίσης αγαπημένος φίλος και θα μου λείψει πολύ».

(Mε πληροφορίες του Guardian)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY