- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Κρίστοφερ Νόλαν γυρίζει την Οδύσσεια στη Μεθώνη - Οι πρώτες φωτογραφίες
Στην Ελλάδα γυρίζεται μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες των επόμενων ετών
Οδύσσεια: Κρίστοφερ Νόλαν και Τομ Χόλαντ στα γυρίσματα της νέας ταινίας του Οσκαρικού σκηνοθέτη στη Μεθώνη - Οι πρώτες φωτογραφίες
Η επερχόμενη Οδύσσεια του Κρίστοφερ Νόλαν αποτελεί μία από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες των επόμενων ετών, ειδικά λόγω του λαμπερού καστ, το οποίο συμπεριλαμβάνει τους Τομ Χόλαντ, Ζεντάγια, Ματ Ντέιμον, Λουπίτα Νιόνγκο και άλλους πολλούς.
Γνωστός για την επιμονή του στον ρεαλισμό χωρίς να υπολογίζει τα έξοδα, ο Κρίστοφερ Νόλαν έχει ήδη ξεκινήσει τα γυρίσματα του φιλμ όχι σε κάποιο Χολιγουντιανό στούντιο, αλλά στα ίδια τα μέρη του Ιονίου Πελάγους όπου έλαβε χώρα το θρυλικό έπος.
Αυτή τη στιγμή, ο Κρίστοφερ Νόλαν, ο πρωταγωνιστής Τομ Χόλαντ και το πλήρωμα του φιλμ βρίσκονται στα ανοιχτά της Μεθώνης για τα γυρίσματα της ταινίας, και αυτό έδωσε την ευκαιρία σε παρευρισκόμενους και κατοίκους της περιοχής να ξεκλέψουν μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες.
View this post on Instagram
Στις φωτογραφίες βλέπουμε για ακόμη μία φορά πόσο αφοσιωμένος στην αυθεντικότητα είναι ο Κρίστοφερ Νόλαν: Το πλήρωμα του φιλμ βρίσκονται στα ανοιχτά, πάνω σε ένα ρεαλιστικό αρχαίο σκάφος, και το ίδιο το Κάστρο της Μεθώνης χρησιμοποιείται ως background. Νέα κομμάτια του τοίχους έχουν επίσης στηθεί.
Στις φωτογραφίες βλέπουμε επίσης τον Τομ Χόλαντ ντυμένο με την γκαρνταρόμπα του χαρακτήρα του, καθώς και τον ίδιο τον Νόλαν να εκτελεί χρέη σκηνοθέτη.
View this post on Instagram
Στις περισσότερες σύγχρονες κινηματογραφικές παραγωγές, η κατασκευή σκαφών και τα on location γυρίσματα αποτελούν σπάνιο φαινόμενο - με τους περισσότερους δημιουργούς να υποχρεώνωνται να χρησιμοποιήσουν ψηφιακά γραφικά και στουντιακά πλάνα.
View this post on Instagram
Ως ένας από τους τελευταίους και μοναδικούς επικερδείς οτέρ της βιομηχανίας ωστόσο, του οποίου τα φιλμ εγγυώνται τόσο εντυπωσιακές εισπράξεις όσο και καλλιτεχνική/οσκαρική αναγνώριση, ο Νόλαν έχει λευκή κάρτα από το στουντιακό σύστημα να χρησιμοποιήσει τους πόρους του με όποιον τρόπο αυτός επιθυμεί.
Η Οδύσσεια του Νόλαν αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 17 Ιουλίου του 2026.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανακοινώθηκαν οι προεγκρίσεις και εγκρίσεις για το πρόγραμμα «Πρώτη Ταινία»
Ο διάσημος σκηνοθέτης επιστρέφει στο αγαπημένο του θέμα με τη νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας «Disclosure Day»
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης εκφράζει την απογοήτευσή του για το επίπεδο των νέων ταινιών
«100 χρόνια μπροστά», από ένα παιδί της «Αλλαγής». Ο ηθοποιός και σεναριογράφος μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή τη νέα ταινία
Ο σκηνοθέτης ζητά συγγνώμη από την ηθοποιό που επί χρόνια ζητούσε την αφαίρεση της σκηνής
Η συμπερίληψη, όταν λειτουργεί σωστά, δεν είναι εμπόδιο στη δημιουργία. Το αντίθετο μάλιστα.
Σφοδρή κριτική από καλλιτέχνες μετά την επένδυση του σκηνοθέτη σε εταιρεία AI
Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει τη νέα υπερπαραγωγή του Κρίστοφερ Νόλαν
«Ο Άγγελος Αντωνόπουλος ήταν και θα παραμείνει πάντα παιδί της Finos Film»
Η σκηνοθέτρια μιλάει για το πρώτο της μεγάλου μήκους φιλμ «Μικρές ανάσες»
Ένα κλειστοφοβικό θεατρικό δράμα
Ο σκηνοθέτης συγκινεί, χάρη στην απολαυστική και ευρηματική μείξη σκηνοθεσίας-σεναρίου.
Περιλαμβάνει ξεκαρδιστικές σκηνές στις οποίες ο Τσιοτσιόπουλος δίνει ένα ανεπανάληπτο σόου
Μετά τη βραβευμένη παρουσία της στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η ταινία διεκδικεί 5 βραβεία Ίρις.
Τα κινηματογραφικά στούντιο πλέον βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα
Η νέα του ταινία «Obsession» εξελίχθηκε σε εμπορική επιτυχία
Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 14 Αυγούστου
Ο σκηνοθέτης του Justice League φέρνει ξανά στη μεγάλη οθόνη την κλασική ταινία του Τζον Κάρπεντερ
Η πρωταγωνίστρια του Euphoria κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα ως παραγωγός του Χόλιγουντ
Θερινό στον 7ο όροφο του εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.