Nέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας o Γιώργος Αγγελόπουλος
Δημιουργός με θητεία στις ταινίες μικρού μήκους - Το βιογραφικό του
Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας: Nέος καλλιτεχνικός διευθυντής o Γιώργος Αγγελόπουλος - Το βιογραφικό και η πρώτη δήλωσή του
Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αναλαμβάνει ο σκηνοθέτης Γιώργος Αγγελόπουλος.
Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Φεστιβάλ, το Δ.Σ. του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αποφάσισε ομόφωνα να κάνει αποδεκτή την γνωμοδότηση της επιτροπής αξιολόγησης και να του αναθέσει την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ.
Η επιτροπή απαρτίστηκε από τους: Παναγιώτη Ιωσηφέλη, σεναριογράφο και Καθηγητή στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Σπύρο Σιάκα, Αναπληρωτή Καθηγητή, 3D Animation και Gaming στο Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Eλευθερία Καβάκα, προϊσταμένη του Φεστιβάλ Δράμας.
Ο Γιώργος Αγγελόπουλος είναι ένας νέος και ταλαντούχος δημιουργός με θητεία στη μικρού μήκους ταινία αλλά και με σημαντικό θεσμικό ρόλο στο ενεργητικό του, καθώς διετέλεσε Διευθυντής Ανάπτυξης και Παραγωγής στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του DISFF διαθέτει ένα πολύ καλό βιογραφικό και ταυτόχρονα τη νεανική φρεσκάδα και την δημιουργικότητα που είναι απαραίτητες για ένα διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, του βεληνεκούς της Δράμας.
Η ομάδα του Φεστιβάλ Δράμας τον καλωσορίζει, γεμάτη αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα του DISFF.
Ποιος είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας
Ο Γιώργος Αγγελόπουλος αποφοίτησε από το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., με ειδίκευση στη Σκηνοθεσία.
Στη συνέχεια απέκτησε με υποτροφία Μεταπτυχιακό τίτλο στη Συγγραφή Σεναρίου από το University of The Arts του Λονδίνου.
Το 2017 ξεκίνησε να εργάζεται στη Διεύθυνση Ανάπτυξης και Παραγωγής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, για την οποία ανέλαβε χρέη Διευθυντή το 2020. Έθεσε σε ισχύ νέο σύγχρονο Κανονισμό προγραμμάτων χρηματοδότησης με πρόβλεψη άμεσης απορρόφησης σε εργασία νέων επαγγελματιών και κίνητρα που ενθάρρυναν την συμπεριληπτικότητα στους συντελεστές των ταινιών μικρού μήκους.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του διαμορφώθηκε ο μηχανισμός αξιολογήσεων με μητρώο αναγνωστών και σαφή καλλιτεχνικά κριτήρια και χρηματοδοτήθηκαν εκατοντάδες κινηματογραφικά σχέδια σε στάδιο γραφής, ανάπτυξης και παραγωγής.
Έχει δραστηριοποιηθεί στην κινηματογραφική εκπαίδευση ενηλίκων και συμμετείχε στη δημιουργία και υλοποίηση του εργαστηρίου Ανάπτυξης Σεναρίου για Παιδικές και Εφηβικές Ταινίες του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας.
Είναι εξωτερικός εμπειρογνώμονας του Γραφείου Δημιουργική Ευρώπη MEDIA και έχει συνεισφέρει ως σύμβουλος σεναρίου σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους.
Το Χρυσόψαρο (2017), η πρώτη του μικρού μήκους ταινία ως σεναριογράφος-σκηνοθέτης, έκανε την διεθνή της πρεμιέρα στο BFI Flare και στη συνέχεια αποτέλεσε μέρος Διεθνούς καμπάνιας του Βρετανικού Συμβουλίου για την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το 2025 ολοκλήρωσε τη δεύτερη μικρού μήκους ταινία του.
Η δήλωση του Γιώργου Αγγελόπουλου
Από την πλευρά του, ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας Γιώργος Αγγελόπουλος δήλωσε: «Με αίσθημα ευθύνης αλλά και μεγάλο ενθουσιασμό αναλαμβάνω την καλλιτεχνική διεύθυνση ενός θεσμού που αποτελεί σημείο αναφοράς και εφαλτήριο για τους κινηματογραφιστές στην Ελλάδα.
»Είμαι σίγουρος ότι με ομαδικότητα και αφοσίωση στο σπουδαίο σκοπό του Φεστιβάλ θα συνεχίσουμε το σημαντικό έργο που επετεύχθη τα τελευταία χρόνια υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Σακαρίδη και θα εξελίξουμε το Φεστιβάλ σε μια παγκόσμια πλατφόρμα κινηματογραφικής δημιουργίας. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ήταν και θα παραμείνει ένα καταφύγιο για την πολυφωνία, τη διαφορετικότητα και την ανάγκη για ελεύθερη δημιουργία και έκφραση».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εντυπωσιακή παράσταση του 30χρονου ηθοποιού δίνει το έναυσμα στον σκηνοθέτη Τζος Σάφντι για να παρουσιάσει ένα σκληρό δράμα γύρω από την προσωπική μοναξιά και τη σημασία τού να κυνηγάς το όνειρό σου
Ο δημιουργός ποντάρει στην αίσθηση που προκαλεί η δύναμη της εικόνας, που «αφηγείται» την καταστροφική κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με τον εξωφρενικό τρόπο που το παρελθόν συναντιέται με το μέλλον.
Με ειρωνικές μπηχτές για τα τετριμμένα πλέον ευρωπαϊκά συνθήματα περί ισότητας ή αδελφοσύνης και με οξεία ματιά πάνω στο θέμα της ατομικής ευθύνης, ο ρουμάνος σκηνοθέτης υπογράφει ένα στιβαρό δράμα
Ο Ρέιφ Φάινς παραδίδει μια σπάνιας συναισθηματικής έντασης ερμηνεία
Δείτε πρώτοι το φιλμ που κέρδισε δύο Χρυσές Σφαίρες και ζήστε την κινηματογραφική εμπειρία στη μεγάλη οθόνη
Το αφιέρωμα της εταιρείας παραγωγής στην Ελληνίδα ηθοποιό
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Οι νικητές της λαμπερής βραδιάς
Ευρύτερα γνωστός από τον ρόλο του Πάμπλο Εσκομπάρ στη σειρά Narcos
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας – Συνεχίζει να εντυπωσιάζει το φιλμ του Γιάννη Οικονομίδη με 155.000 εισιτήρια στις αίθουσες
Τα γυρίσματα ξεκινούν στην Πορτογαλία με ορίζοντα κυκλοφορίας το 2027
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας
Η αισθητική του επηρέασε σκηνοθέτες όπως ο Τζιμ Τζάρμους
H σχέση μητέρας κόρης με τα πολλά επίπεδα και με τα ακόμη περισσότερα μυστικά
Ο ρόλος που σημάδεψε την καριέρα του
Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Ιλίρ Τσούκο προβάλλεται με συζήτηση και DJ set
Το αφιερωματικό βίντεο με σκηνές από την καριέρα της
Μια σκοτεινή επανεκτέλεση του κλασικού μύθου του Ρομπέν των Δασών
Γνωστή για την ταινία «Αδέρφια μου, αλήτες, πουλιά» στο πλευρό του Τόλη Βοσκόπουλου
Η νέα ταινία της Marvel βγα'ινει στις αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.