- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η κινηματογραφική μεταφορά του παγκόσμιου μπέστ σέλερ «Άγρια», που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Key Books, φιλοδοξεί να προσθέσει και δύο Όσκαρ στις πλούσιες περγαμηνές του βιβλίου με τα δεκάδες βραβεία (Barnes & Noble Discover Award, Indie Choice Award, Oregon Book Award, Pacific Northwest Booksellers Award, και Midwest Booksellers Choice Award είναι μόνο μερικά από αυτά).
Συγκεκριμένα, η Ριζ Γουίδερσπουν που υποδύεται τη Σέριλ Στρέιντ στην ταινία, σύμφωνα με τους κριτικούς συκλονίζει με την ερμηνεία της και δικαίως διεκδικεί το δεύτερο Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου της καριέρας της, ενώ στο ρόλο της μητέρας της Στρέιντ, η Λόρα Ντέρν αποτελεί τη μεγάλη κι ευχάριστη έκπληξη στην κατηγορία του Β΄ Γυναικείου Ρόλου.

Η ταινία, με σκηνοθέτη τον Φρανκ ντε Βαλέ που σάρωσε πέρυσι στα Όσκαρ με το Dallas Buyers Club και τον μπαρουτοκαπνισμένο συγγραφέα-σεναριογράφο του High Fidelity, μεταξύ άλλων, Νικ Χόρνμπι, αποτυπώνει με ιδανικό τρόπο το ταξίδι αυτογνωσίας της Αμερικανίδας συγγραφέως που στα 26 της τα άφησε όλα πίσω της και άρχισε να περπατάει στην άγρια φύση της Αμερικής. Η Σέριλ Στρέιντ ξεκίνησε μόνη της το Μονοπάτι του Ειρηνικού Ωκεανού και σταμάτησε 1.700 χιλιόμετρα μετά στη «Γέφυρα των Θεών» στο Όρεγκον παλεύοντας με την ιδέα της πρόωρης και ξαφνικής απώλειας της μητέρας της, του επίπονου διαζυγίου με τον άντρα της, τις περιπέτειες με ουσίες και τα συνακόλουθά τους. Σε αυτό το απίθανο ταξίδι, που έγινε βιβλίο και μετά ταινία, είχε την ευκαιρία να ξαναβάλει σε μια σειρά τις σκέψεις και τη ζωή της.

Η Ρις Γουίδερσπουν ερωτεύτηκε το «Άγρια» αμέσως μόλις το έπιασε στα χέρια της. Και γι’ αυτό δεν περίμενε να περάσει ούτε τρίμηνο από την κυκλοφορία του βιβλίου και απέκτησε τα δικαιώματα για να το κάνει ταινία. Τώρα, περιμένει να δει αν η ιστορία της Σέριλ Στρέιντ θα της χαρίσει το δεύτερο Όσκαρ μετά τον αξέχαστο ρόλο της στην ταινία για τη ζωή του Τζόνι Κας.

Την ίδια στιγμή που κορυφώνεται η αγωνία για τους νικητές των βραβείων Όσκαρ, η Αμερική ζει μια Άγρια φρενίτιδα με το βιβλίο της Στρέιντ να έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα και να βρίσκεται στη λίστα των best sellersτων New York Times για 98 εβδομάδες!
*Όλο τον Φεβρουάριο, με αφορμή τα Oscar, τα κανάλια Novacinema στρώνουν το κόκκινο χαλί με πάνω από 100 ταινίες On Demand για να τις απολαμβάνεις όποτε εσύ θέλεις.
Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 03:30, τα κανάλια Novacinema1 & Novacinema1HD προβάλλουν για 18η συνεχόμενη χρονιά τη λαμπερή Τελετή Απονομής των Βραβείων Oscar, ζωντανά και αποκλειστικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς η πιο «κλειδωμένη» κατηγορία των Όσκαρ, αυτή του Α΄ Ανδρικού Ρόλου, έγινε ξαφνικά ανοιχτή
«Η ταινία λειτουργεί ως ένα επίκαιρο σχόλιο για την κινηματογραφική αίθουσα μέσα από την κινηματογραφική αίθουσα» όπως λένε οι δημιουργοί της, Αρίσταρχος Παπαδανιήλ και Γιάννης Χλεμπάκος
Ο δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου μας διηγήθηκε τις απίθανες ιστορίες από τον κόσμο των σταρ
Ο Ιταλός σκηνοθέτης Σίλβιο Σολντίνι μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα «Στο τραπέζι του λύκου» της Ροσέλα Ποστορίνο
Το νέο φιλμ του Γκορ Βερμπίνσκι μοιάζει κάπως μετέωρο μεταξύ των έντιμων προθέσεων και των δυσκολιών να φτιαχτεί ένα άρτιο sci-fi με έξυπνα –και επίκαιρα– σχόλια
Από τα πιο τρυφερά animation που έχουν φτιαχτεί τα τελευταία χρόνια
Ένα σκληρό μάθημα για τις οικογενειακές σχέσεις που διαλύονται όταν στο ζύγι μπαίνουν ο εγωισμός και τα χρήματα
Με αφορμή τον νέο του ρόλο στο «Πολύ κοριτσίστικο όνομα το Πάττυ», τη νέα ταινία του Γιώργου Γεωργόπουλου, κάναμε μια κινηματογραφική βόλτα μαζί του
Γιατί όλοι έχουν θυμώσει τόσο με την ομολογουμένως άστοχη δήλωση του ηθοποιού; Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;
Ο 78χρονος σταρ επιβεβαιώνει - Σχεδιάζει επιστροφές και στα Predator και Commando
Ο πιο εμβληματικός κινηματογράφος της Αθήνας πρωταγωνιστεί στη λίστα με τα καλύτερα σινεμά παγκοσμίως
H ηθοποιός είχε αντιρρήσεις για τη χρήση μιας ρατσιστικής λέξης
Όταν ο σπουδαίος σκηνοθέτης μίλησε στην Athens Voice με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας «Σ΄ αυτή τη χώρα κανείς δεν ήξερε να κλαίει»
Ο σπουδαίος σκηνοθέτης πέθανε σε ηλικία 84 ετών
Η πρώτη του σημαντική τηλεοπτική εμφάνιση έγινε το 198
Η ελληνική πρωτεύουσα πρωταγωνίστρια σε διεθνή κινηματογραφικά και τηλεοπτικά project
Ο ηθοποιός έχει μακρά σχέση με την Paramount
Η αλχημίστρια του ελληνικού ντοκιμαντέρ μετατρέπει σε χρυσό ό,τι δεν λάμπει
«Υποψιάζομαι ότι το υπόλοιπο της καριέρας μου θα συνεχιστεί στην Ισπανία»
Στη σκιά μιας ταραγμένης διεθνούς συγκυρίας η μεγάλη βραδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.