- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
Κρίστοφερ Νόλαν
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ
Μάθιου Μακόναχεϊ, Αν Χάθαγουέι, Τζέσικα Τσαστέιν
Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Κρίστοφερ Νόλαν για έλλειψη φιλοδοξίας. Στο τοπίο ενός mainstream σινεμά όπου όλα κινούνται γύρω από σίκουελ, προϋπάρχοντες ήρωες από κόμικ και «σίγουρα στοιχήματα», οι ταινίες του Νόλαν μοιάζουν με αληθινά συναρπαστικές περιπέτειες, με ταξίδια στο κινηματογραφικό άγνωστο που δεν μπορεί παρά να σε ενθουσιάσουν. Το «Interstellar» είναι ίσως το πιο φιλόδοξο από όλα σε όσα μας έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα. Μια ταινία που μπορεί να μην είναι απόλυτα πετυχημένη, μπορεί να μη βρίσκει πάντα την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο μυαλό και την καρδιά, αλλά όχι μόνο έχει περίσσευμα κι από τα δύο, μα κινείται με την ταχύτητα και την ένταση ενός φιλμ που «καίει» καθαρή τόλμη και που δεν φοβάται να ρισκάρει και να ονειρευτεί. Πολύ! Η επιστημονική φαντασία του Νόλαν είναι οραματική, θεαματική, μαγευτική, μεγαλειώδης. Το ίδιο και η άποψή του για τη ζωή και τον άνθρωπο, για τη φύση μας και την αληθινή μας δύναμη που δεν είναι άλλη από την αγάπη – κάτι που μπορεί να ακούγεται μελό, μα που στο φιλμ δεν μπορεί παρά να σε συγκινήσει. Και επιτέλους, σε ένα εμπορικό σινεμά που υπόσχεται συχνά συγκίνηση και απόλαυση μα που καταλήγει να παραδίδει μόνο φτηνό επιφανειακό θέαμα, το «Interstellar» είναι μια χορταστική δόση από κάτι που σε καταπίνει, σε μεταφέρει στο δικό του τόπο και χρόνο και κυριολεκτικά σε ταξιδεύει. Αν όχι στ’ αστέρια, τότε σίγουρα κάπου εξίσου συναρπαστικά.



*Όλο τον Φεβρουάριο, με αφορμή τα Oscar, τα κανάλια Novacinema στρώνουν το κόκκινο χαλί με πάνω από 100 ταινίες On Demand για να τις απολαμβάνεις όποτε εσύ θέλεις.
Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 03:30, τα κανάλια Novacinema1 & Novacinema1HD προβάλλουν για 18η συνεχόμενη χρονιά τη λαμπερή Τελετή Απονομής των Βραβείων Oscar, ζωντανά και αποκλειστικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η σκηνή συνδεόταν με την επιστροφή του χαρακτήρα της Έμιλι Τσάρλτον
Η Βίλμα Μενίκη είναι σκηνοθέτρια με μακρύ αγώνα πίσω της στο φεμινιστικό κίνημα. Το νέο της ντοκιμαντέρ είναι μια ακόμα προσπάθειά της ώστε να γίνει ο κόσμος πιο ασφαλής για τις γυναίκες.
Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Ρώμη, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του ποντίφικα
Το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλοσοφικού Κινηματογράφου του Ηρακλείου επιστρέφει για δεύτερη χρονιά
Ο έμπειρος ηθοποιός αναμένεται να πλαισιώσει τους Ρόμπερτ Πάτινσον και Σεμπάστιαν Σταν
Το φινάλε του CineDoc προβλέπεται άχαστο
Ο ηθοποιός υπέστη καρδιακή προσβολή
Το θερινό σινεμά με θέα την Ακρόπολη επιστρέφει και φέτος με σούπερ πρόγραμμα ταινιών
Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Ιουλίου 2026
Επιστρέφει και ο παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Συνέχεια του κινηματογραφικού franchise «Meet the Parents»
Eπιστρέψει, μαζί με τον παραγωγό Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Ο Ντενί Βιλνέβ παρουσίασε νέο εντυπωσιακό υλικό με τον Τιμοτέ Σαλαμέ στον ρόλο του Πολ Ατρείδη
Εντυπωσιακό υλικό στο CinemaCon από τη φιλόδοξη κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους
Mία πρώτη ματιά στην κινηματογραφική μεταφορά του θρυλικού franchise
Ο σκηνοθέτης παρουσίασε τη νέα του ταινία «Disclosure Day» στο φετινό CinemaCon
Ταινίες-έκπληξη, διεθνείς καλεσμένοι και άρωμα Γκαουντί στο επετειακό πρόγραμμα του Μαΐου
Ο σπουδαίος άνθρωπος του σελιλόιντ γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 16 Απριλίου 1889
Μια ελεύθερη πτώση στο σύμπαν του σκηνοθέτη την Τρίτη 28 Απριλίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.