Κινηματογραφος

Το Παιχνίδι της Μίμησης (The Imitation Game)

Σημειώστε το για τα Όσκαρ

41550-195045.jpg
Γιώργος Κρασσακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
88641-178662.jpg

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

Μόρτεν Τίλντουμ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κίρα Νάιτλι Μάθιου Γκουντ


Έχει χαρακτηριστεί ως «ο πατέρας των ηλεκτρονικών υπολογιστών» και αναγνωριστεί ως μια από τις ιδιοφυίες του 20ου αιώνα, όμως η ιστορία του Αλαν Τιούρινγκ δεν ήταν από εκείνες που είχαν happy end. Μπορεί μετά θάνατον η προσφορά του να αναγνωρίστηκε από την Βασίλισσα και ακόμη πιο σημαντικά από την Ιστορία, όμως ο ίδιος πέθανε ατιμασμένος, μετά από μια σύλληψη και μια «θεραπεία» για την ομοφυλοφιλία του, που προέβλεπε τον χημικό ευνουχισμό του αντί της φυλακής και η οποία τον οδήγησε στην αυτοκτονία. Στην ταινία του Μορτεν Τίλντουμ, αυτή η πλευρά της ιστορίας δεν αγνοείται μα φωτίζει την προσωπικότητά του όσο διαπεραστικά θα όφειλε, προσδίδοντας στο φιλμ ένα ακόμη επίπεδο έντασης. Αυτός είναι στην πραγματικότητα ένας από τους βασικούς λόγους που ανυψώνει την ταινία σε κάτι περισσότερο από μια τυπική βιογραφία, ακόμη κι αν το φιλμ ακολουθεί μια μάλλον τυπική αφηγηματική τροχιά. Ένας άλλος λόγος που κάνει αυτή την ταινία συναρπαστική πέρα από την «πολιτική» ματιά της και την δυναμική σκηνοθεσία της, είναι φυσικά η ερμηνεία του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς που για μια ακόμη φορά δείχνει πως είναι ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του, κατορθώνοντας να βυθιστεί κάτω από το «αίνιγμα» του Τιούρινγκ και να παραδώσει μια ξεκάθαρη εικόνα του ανθρώπου και της εμμονής του με την λύση ενός γρίφου.

 image

image

image


*Όλο τον Φεβρουάριο, με αφορμή τα Oscar, τα κανάλια Novacinema στρώνουν το κόκκινο χαλί με πάνω από 100 ταινίες On Demand για να τις απολαμβάνεις όποτε εσύ θέλεις.

Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 03:30, τα κανάλια Novacinema1 & Novacinema1HD προβάλλουν για 18η συνεχόμενη χρονιά τη λαμπερή Τελετή Απονομής των Βραβείων Oscar, ζωντανά και αποκλειστικά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βασιλιάδες του κόσμου
Βασιλιάδες του κόσμου: Στο βασίλειο της Κολομβίας

Η ταινία από την Κολομβία, που κέρδισε το πρώτο βραβείου στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, είναι μια μεστή, καλλιτεχνική δημιουργία γύρω από ένα μείζον πολιτικό ζήτημα στην ιστορία της πολύπαθης χώρας.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.