- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Ο σεναριογράφος του «Dune», Jon Spaihts, θα σκηνοθετήσει την πρώτη live action ταινία της Laika
Οι πρώτες ανακοινώσεις για το θρίλερ επιστημονικής φαντασίας
Ο σεναριογράφος των ταινιών «Dune» και «Prometheus», Jon Spaihts, θα σκηνοθετήσει την πρώτη live action ταινία της Laika.
Το στούντιο της Laika ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο πως ο υποψήφιος για Όσκαρ σεναριογράφος των «Dune» και «Dune: Part Two», Τζον Σπέιτς, πρόκειται να συνεργαστεί μαζί τους στην πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα. Η ταινία θα είναι ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας και δεν έχει ακόμα κάποιον επίσημο τίτλο. Εκτός από το σκηνοθετικό ντεμπούτο του αμερικανού σεναριογράφου, η ταινία θα είναι και η πρώτη με ηθοποιούς του συγκεκριμένου στούντιο παραγωγής, που μέχρι τώρα ειδικευόταν στις stop-motion animation ταινίες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει σχετικά με το πρότζεκτ, η ταινία θα αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας που ερευνά ένα μυστήριο το οποίο έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας που εκείνη δεν μπορεί να θυμηθεί. Ο Ματ Λέβιν, που πρόσφατα διορίστηκε πρόεδρος των live action ταινιών της Laika, είπε πως το στούντιο «θαυμάζει εδώ και χρόνια την εμβληματική δουλειά του Τζον ως σεναριογράφου. Είναι ένας από τους πιο δημιουργικούς και ευρηματικούς παραμυθάδες που δουλεύουν στο χώρο σήμερα και είναι τιμή μας που πρόκειται να συνεργαστούμε μαζί του, καθώς θα φέρει το μοναδικό του όραμα και την ψυχή του στην καρέκλα του σκηνοθέτη για πρώτη φορά, με μία πέρα για πέρα αυθεντική ιδέα που είναι τόσο συγκινητική, όσο μας δίνει και τροφή για σκέψη».
Ο Τζον Σπέιτς, που εκτός από το σενάριο των ταινιών «Dune» του Ντένις Βιλενέβ έχει γράψει και εκείνο του «Προμηθέα» (2012), του Ρίντλεϊ Σκοτ, αλλά και εκείνο του «Doctor Strange» (2016) της Marvel, είπε σχετικά με την ταινία στη δική του δήλωση στο Φεστιβάλ του Τορόντο: «Θα είναι ένα πρωτότυπο έργο με πάθος στο οποίο ανυπομονούσα να στραφώ εδώ και καιρό και δεν θα μπορούσα να ευχηθώ για καλύτερους συνεργάτες. Η Laika έχει ένα σαφές δημιουργικό όραμα και μια παράδοση σχολαστικής, κατά παραγγελία αφήγησης που ταιριάζει πολύ σε αυτό το πρότζεκτ».
Το στούντιο της Laika, που μας έχει προσφέρει επιτυχίες όπως την «Coraline» (2009) και το «Kubo and the Two Strings» (2016), ασχολείται αυτή τη στιγμή με ένα από τα πιο φιλόδοξα πρότζεκτ του, την έκτη μεγάλου μήκους stop-motion ταινία του, «Wildwood», που βασίζεται στο ομώνυμο παιδικό βιβλίο φαντασίας των Κόλιν Μέλοϊ και Κάρσον Ελις και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2025, ενώ στο πλάνο υπάρχει και άλλη μία live action ταινία, την οποία θα σκηνοθετήσει ο Μπράιαν Ντάφιλντ και θα φέρει τον τίτλο «Crumble».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα ταινία με τον Μπραντ Πιτ, «The Further Mis-Adventures of Cliff Booth», θα διαδραματίζεται στο Χόλιγουντ του 1977
Tρυφερή δραμεντί με γλυκόπικρο χιούμορ
Το φιλμ εντυπωσιάζει κυρίως χάρη στη δυναμική σκηνοθεσία του Πότσι Ποντσιρόλι
Μια ενδιαφέρουσα ιστορία γύρω από το τίμημα της επιτυχίας αλλά και μια αιματοβαμμένη ιστορία εκδίκησης
Η άνοια και το Αλτσχάιμερ ολοένα και περισσότερο συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των κινηματογραφικών δημιουργών
Η σπουδαία ηθοποιός και σκηνοθέτιδα θα λάβει το βραβείο European Achievement in World Cinema
Αποκλειστικό ρεπορτάζ για το φεστιβάλ που ξεκινάει την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου
Δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο 30 δευτερολέπτων με αφορμή την έναρξη προπώλησης εισιτηρίων στις ΗΠΑ
Η εξομολόγηση του ηθοποιού
Ντεμπούτο στις αίθουσες στις 25 Δεκεμβρίου 2027
Η ηθοποιός θυμάται την αμήχανη σκηνή στην κωμωδία «Wedding Crashers»
Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια του ντοκιμαντέρ «Δεν κοστίζει τίποτα» που κέρδισε τον Χρυσό Αλέξανδρο στο 28ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Ταινίες και δράσεις για παιδιά, εφήβους και μεγάλους, από τις 9 ως τις 15 Νοεμβρίου
Αντιδράσεις και αίτημα να απαγορευτεί
Μια συζήτηση για το «Αλλού ο δρόμος», την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, την τέχνη ως ανάγκη, τη φωτογραφία, την ανθεκτικότητα και εκείνο το «αλλού» που εξακολουθούμε να αναζητούμε.
H προειδοποίηση για μια μεγάλη εξέγερση
Νέα συνεργασία-έκπληξη με την A24 μετά από μια χρονιά γεμάτη εισπρακτικά ρεκόρ
Από τον Μάικλ Κορλεόνε στον Τόνι Μοντάνα
Με μουσική υπόκρουση Led Zeppelin και πρωταγωνιστές τον Ντάνιελ Κρεγκ και τη Μέριλ Στριπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.