- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Ο Τιμ Μπάρτον απέκτησε το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας
To γιόρτασε με την Μόνικα Μπελούτσι στο πλευρό του
Τιμ Μπάρτον: Απέκτησε το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας - To γιόρτασε με την Μόνικα Μπελούτσι στο πλευρό του
O Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός και εικονογράφος, Τιμ Μπάρτον o oποίος μεγάλωσε στο San Fernando Valley του Λος 'Αντζελες, συνήθιζε να παίρνει το λεωφορείο όταν ήταν μικρός για να επισκεφτεί το αγαπημένο του κατάστημα, στην διάσημη Λεωφόρο της Δόξας.
Πριν από λίγες ημέρες o Τιμ Μπάρτον απέκτησε το δικό του αστέρι με τον αριθμό 2.788ο στον παγκοσμίου φήμης πεζόδρομο.
Ένας από τους πιο ευρηματικούς σκηνοθέτες του Χόλυγουντ που παρουσίασε χαρακτήρες ορόσημα στη μεγάλη οθόνη, όπως ο Ψαλιδοχέρης και ο Σκαθαροζούμης, τιμήθηκε σε μία συγκινητική τελετή μπροστά από το αγαπημένο του κατάστημα.
Στο πλευρό του η σύντροφός του Μόνικα Μπελούτσι, ο Ντάνι Ντε Βίτο, ο Ντιπ Ρόι, η σχεδιάστρια κοστουμιών Κολίν 'Ατγουντ ενώ τα αστέρια της ταινίας «Beetlejuice Beetlejuice», Γουινόνα Ράιντερ και Μάικλ Κίτον μίλησαν στα αποκαλυπτήρια του αστεριού στην κατηγορία «Motion Pictures», σύμφωνα με το ΑBC News.
«Το να δουλεύεις με τον Τιμ είναι σαν να σε προσκαλούν να ταξιδέψεις μέσα στην ψυχή και τη φαντασία του», είπε στην ομιλία της η Ράιντερ καθώς ο Κίτον θυμήθηκε τη συνεργασία τους στην ταινία «Batman» του 1989 υπογραμμίζοντας ότι «κάθε φορά που βρίσκομαι σε ένα πλατό με τον Τιμ είναι μια μοναδική εμπειρία».
«Ως παιδί ερχόμουν εδώ από το Μπέρμπανκ με το λεωφορείο», ξεκίνησε την ομιλία του ο διάσημος σκηνοθέτης. «Ήμουν αρκετά μικρός όταν πρωτοήρθα εδώ και πίστευα ότι αυτά τα πράγματα (τα αστέρια) ήταν στην πραγματικότητα ταφόπλακες. Συνειδητοποίησα ότι ο Τζον Γουέιν δεν ήταν θαμμένος κάτω από αυτό ή κάτω από άλλους ανθρώπους. Συνήθιζα να επισκέπτομαι το βιβλιοπωλείο Larry Edmunds», συνέχισε.
«Και όταν έμαθα ότι είναι εδώ (το αστέρι), σχεδόν άρχισα να κλαίω γιατί έρχομαι εδώ από τότε που ήμουν μικρό παιδί και το κατάστημα δεν έχει αλλάξει καθόλου. Οπότε για μένα είναι μεγάλη τιμή να έχω ένα αστέρι που είναι ακριβώς εδώ μπροστά σε αυτό το απίστευτο κατάστημα, μουσείο, κατάστημα παιχνιδιών, τα πάντα», συμπλήρωσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έπαιξε μεταξύ άλλων στα «Alien», «Top Gun» και «Picket Fences»
Από ξεχασμένες cult ταινίες μέχρι σπάνιες εικόνες της queer Αθήνας των ’80s
Ο Αμερικανός ράπερ αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο, σενάριο και σκηνοθεσία
Ένας ιδανικός χώρος για να βρουν οι δημιουργοί καθοδήγηση, συνεργάτες και θάρρος
Η ταινία της Γκρέτα Γκέργουιγκ ξεπέρασε σε θεάσεις τα τρέιλερ των «Barbie» και «Super Mario»
Η εμβληματική ταινία με τους Χιου Τζάκμαν και Κρίστιαν Μπέιλ επανακυκλοφορεί στις κινηματογραφικές αίθουσες
Ο 64χρονος σταρ θα τιμηθεί σε ειδική τελετή στο θέατρο Dolby του Λος Άντζελες
Η νέα ταινία με τον Μπραντ Πιτ, «The Further Mis-Adventures of Cliff Booth», θα διαδραματίζεται στο Χόλιγουντ του 1977
Tρυφερή δραμεντί με γλυκόπικρο χιούμορ
Το φιλμ εντυπωσιάζει κυρίως χάρη στη δυναμική σκηνοθεσία του Πότσι Ποντσιρόλι
Μια ενδιαφέρουσα ιστορία γύρω από το τίμημα της επιτυχίας αλλά και μια αιματοβαμμένη ιστορία εκδίκησης
Η άνοια και το Αλτσχάιμερ ολοένα και περισσότερο συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των κινηματογραφικών δημιουργών
Η σπουδαία ηθοποιός και σκηνοθέτιδα θα λάβει το βραβείο European Achievement in World Cinema
Αποκλειστικό ρεπορτάζ για το φεστιβάλ που ξεκινάει την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου
Δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο 30 δευτερολέπτων με αφορμή την έναρξη προπώλησης εισιτηρίων στις ΗΠΑ
Η εξομολόγηση του ηθοποιού
Ντεμπούτο στις αίθουσες στις 25 Δεκεμβρίου 2027
Η ηθοποιός θυμάται την αμήχανη σκηνή στην κωμωδία «Wedding Crashers»
Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια του ντοκιμαντέρ «Δεν κοστίζει τίποτα» που κέρδισε τον Χρυσό Αλέξανδρο στο 28ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.