- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Σινεμά: 3 αφιερώματα για τις 28 Μαρτίου-3 Απριλίου
Ραντεβού στα φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου και ντοκυμαντέρ Beyond Borders και στις Μέρες Κινηματογράφου στην Ελευσίνα
Κινηματογράφος: έρχονται σε Γαλλικό Ινστιτούτο, Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Άστορ, Δαναό και Σινέ Ελευσίς
Κινηματογράφος: 3 φεστιβάλ για την εβδομάδα 28 Μαρτίου-3 Απριλίου
Η γιορτή του γαλλόφωνου σινεμά
Σαράντα έξι μεγάλου μήκους και έντεκα μικρού μήκους ταινίες, αβάν πρεμιέρ, αποκλειστικές προβολές, ακουστικά έργα μυθοπλασίας, συναντήσεις με συντελεστές και παράλληλες εκδηλώσεις μάς υπόσχεται το 24ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο. Μάλιστα, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, ανοίγει το πρόγραμμά του σε περισσότερες (συνολικά επτά) ελληνικές πόλεις. Το παρών θα δώσουν μεταξύ άλλων η διευθύντρια φωτογραφίας Naomi Amarger (Divertimentο), οι σκηνοθέτες Τάκης Κανδύλης (Το παιδί που μετρούσε τον κόσμο), Cédric Kahn (Το γύρισμα, Υπόθεση Γκόλντμαν), Iris Kaltenbäck (Η αρπαγή), Anaïs Tellenne (Ο ονειροπόλος) και ο ηθοποιός Raphaël Personnaz (Μπολερό).
Από 2 έως 10 Απριλίου
Το Beyond Borders στην Αθήνα
Και ενώ ετοιμάζει την ένατη έκδοσή του στο ακριτικό νησί, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου αποβιβάζεται στην Λαϊδα για τρία σινεφιλικά βράδια με ελεύθερη είσοδο. Στην οθόνη θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τις βραβευμένες ταινίες της περσινής σοδειάς του (όπως το Scenes with my father της Biserka Šuran, το Audrey Napanangka της Penelope McDonald, το The hidden children of Colonization του Dominique Regueme, αλλά και το Ξύπνησα 18 της Βέρας Ιόνας Παπαδοπούλου) ενώ στο πλαίσιο του αφιερώματος διοργανώνουν και masterclasses και συζητήσεις.
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, 29 έως 31 Μαρτίου
Μέρες κινηματογράφου στην Ελευσίνα
Στην μυθική γεωγραφία των αρχαιολογικών χώρων εστιάζει το δεύτερο τριήμερο προβολών στον αποκατεστημένο κινηματογράφο της πόλης. Την Παρασκευή στις 20:00 και το Σάββατο στις 18:00 θα έχουμε την ευκαιρία να θυμηθούμε ανεξίτηλες στιγμές από εμβληματικές δράσεις της 2023 Ελευσίς, όπως τις κατέγραψε με τον φακό η Μαρία Γαϊτανίδη, ο Νίκος Νικολόπουλος και ο Στεφάν Ταλνώ. Συγκεκριμένα τις παραγωγές Αφηγηματική Αρχαιολογία, σε σύλληψη Μιχαήλ Μαρμαρινού, MA του Ρομέο Καστελούτσι και Human Requiem σε σύλληψη-σκηνοθεσία Γιόχεν Σάντιχ. Το Σάββατο και την Κυριακή στις 20:00 παρουσιάζεται το πρόσφατου ντοκιμαντέρ Ζάκρος του Φίλιππου Κουτσαφτή, αποτέλεσμα της μακρόχρονης επιστροφής του στην ομώνυμη περιοχή του ανατολικού άκρου της Κρήτης.
Πολυχώρος Πολιτισμού Σινέ Ελευσίς, 29-31 Μαρτίου
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στους κινηματογράφους 6 Μαρτίου 2026 - Πότε θα προβληθεί στο Netflix
Ο διάσημος σκηνοθέτης αποκάλυψε τη λίστα του - Το «Black Hawk Down» στην πρώτη θέση
Τι έγραψαν ηθοποιοί και σκηνοθέτες για την τοποθέτησή του
Η κακοκαιρία ανέβαλε την πολυαναμενόμενη παρουσία της διάσημης ηθοποιού στην ταινία για τη Μαρία Κάλλας
Το έργο του Μάικ Φλάναγκαν επαναφέρει στο νου συγκινητικές στιγμές του σινεμά
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αμέσως αντιδράσεις στα social media
Η διάσημη ηθοποιός θα παραστεί στην προβολή της διεθνούς παραγωγής «Μαρία Κάλλας – Μόνικα Μπελούτσι: Μια Συνάντηση» στο Παλλάς
Πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2026
Ένα μινιμαλιστικό αλλά και άρτιο στις λεπτομέρειές του οικογενειακό δράμα
Oι πρωταγωνιστές Μάικλ Κέιν και Γκλέντα Τζάκσον αποτελούν ένα απολαυστικό δίδυμο
Το φιλμ κέρδισε το Βραβείο καλύτερης ταινίας στο τμήμα Generation του Φεστιβάλ Βερολίνου 2025.
Θρίλερ που καθηλώνει με τον δυναμισμό του και συγκινεί με την αδυσώπητα σκληρή αλήθεια του.
Όταν ο Κρίστοφερ Νόλαν μεταφέρει στο σινεμά το πιο επιδραστικό κείμενο της δυτικής λογοτεχνίας
Από πού εμπνεύστηκαν οι αδερφοί Ντάφερ για να δημιουργήσουν την επιτυχημένη σειρά
Ο διάσημος σκηνοθέτης ανοίγει τον δρόμο για νέο κεφάλαιο στο κινηματογραφικό σύμπαν του Kill Bill
Η 90χρονη σταρ της υποκριτικής μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καριέρα και την καθημερινότητά της
«Μου αρέσει να δουλεύω με ηθοποιούς, δεν θέλω να τους αντικαταστήσω», ανέφερε ο σκηνοθέτης
Ο Βρετανός ηθοποιός προσπέρασε τους Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον και Χένρι Κάβιλ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.