Κινηματογραφος

Ο Ίθαν Χοκ σκηνοθετεί την κόρη του, Μάγια Χοκ, στη νέα ταινία «Wildcat»

Το νέο trailer από το βιογραφικό φιλμ για τη ζωή της αμερικανίδας συγγραφέα τρόμου Φλάνερι Ο’ Κόνορ

Γιώργος Δήμος
Γιώργος Δήμος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το νέο trailer από το βιογραφικό φιλμ για τη ζωή της αμερικανίδας συγγραφέα τρόμου Φλάνερι Ο’ Κόνορ

Wildcat: O Ίθαν Χοκ σκηνοθετεί στη νέα του ταινία τη Μάγια Χοκ, την κόρη που απέκτησε με την Ούμα Θέρμαν.

Η νέα βιογραφική ταινία “Wildcat”, για τη ζωή της αμερικανίδας συγγραφέα γοτθικού τρόμου, Φλάνερι Ο’ Κόνορ, θα κυκλοφορήσει στις αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 3 Μαΐου. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο ηθοποιός Ίθαν Χοκ, στην πέμπτη συνολικά σκηνοθετική του απόπειρα, μετά από την ταινία του “Blaze” (2018). Στον ρόλο της Ο’ Κόνορ θα πρωταγωνιστεί η κόρη του Χοκ με την Ούμα Θέρμαν, η γνωστή για τους ρόλους της στη σειρά του Netflix, “Stranger Things” και την ταινία του Γουές Άντερσον, “Asteroid City” (2023), Μάγια Χοκ. Στο καστ θα συμπεριλαμβάνονται επίσης οι ηθοποιοί Λόρα Λίνεϊ, Ραφαέλ Κασάλ, Στιβ Ζαν, Κούπερ Χόφμαν, Γουίλα Φιτζγκέραλντ, Φίλιπ Έτινγκερ, Αλεσάντρο Νιβόλα και Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο.

Το νέο trailer από το βιογραφικό φιλμ για τη ζωή της αμερικανίδας συγγραφέα τρόμου Φλάνερι Ο’ Κόνορ
© EPA/Jonas Ekstroemer

Κάνοντας πρεμιέρα στο 50ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Telluride την 1η Σεπτέμβρη του 2023 και έχοντας προβληθεί ακόμη μία φορά στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, η ταινία θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα της στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες στις 3 Μαΐου του 2024. Η ακριβής ημερομηνία που η ταινία θα διανεμηθεί στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες από την Oscilloscope Laboratories δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Η Ο' Κόνορ είναι γνωστή τόσο για τα μυθιστορήματά της Wise Blood (1952) και “The Violent Bear It Away” (1960), όσο και για τις συλλογές διηγημάτων της “A Good Man Is Hard to Find” (1955) και “Everything That Rises Must Converge” (1965), που περιέχουν μερικά από τα διασημότερα διηγήματα της αμερικανικής λογοτεχνίας. Η ζωή της στον αμερικανικό Νότο ενέπνευσε το σκοτεινό, «γοτθικό» έργο της, που όμως διαποτίζεται από σαρδόνιο χιούμορ.

Wildcat Trailer #1 (2024)

Ο Ίθαν Χοκ είπε σχετικά με την ταινία: «Η Μάγια εργάζεται σκληρά εδώ και χρόνια για να ετοιμάσει αυτό το πρότζεκτ και είμαστε ευγνώμονες για την ευκαιρία να παρουσιάσουμε σε μια νέα γενιά θεατών την ιδιοφυΐα της Φλάνερι Ο’ Κόνορ. Η δουλειά της διερευνά θέματα σημαντικά για όλους τους καλλιτέχνες: τη διασταύρωση της δημιουργικότητας και της πίστης, τη θολή σχέση μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας». Το “Wildcat” συναντήθηκε από τους κριτικούς που είδαν την ταινία με θετικά σχόλια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ