- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Η Disney στον «κυκλώνα» αποχωρήσεων - Ακόμα ένα στέλεχος απομακρύνεται
Μετά τις πρόσφατες απογοητευτικές εισπρακτικές επιδόσεις
Disney: Ακόμα μία μεγάλη αποχώρηση στελέχους - Μετά τις πρόσφατες απογοητευτικές εισπρακτικές επιδόσεις
Η Disney προχώρησε σε μεγάλες αλλαγές στην ηγεσία του κινηματογραφικού στούντιο ζωντανής δράσης της, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Bob Iger προσπαθεί να αντιστρέψει την τύχη του γίγαντα της ψυχαγωγίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών Sean Bailey θα αποχωρήσει μετά από μιάμιση δεκαετία στη θέση αυτή. Μία αποχώρηση που έρχεται μετά τις πρόσφατες απογοητευτικές εισπρακτικές επιδόσεις, συμπεριλαμβανομένων των ταινιών Haunted Mansion και Jungle Cruise.
Ο Bailey θα αντικατασταθεί από τον David Greenbaum, επικεφαλής της Searchlight Pictures της Disney.
Η Disney δήλωσε ότι ο Bailey θα παραμείνει στην εταιρεία ως παραγωγός στην επερχόμενη ταινία επιστημονικής φαντασίας Tron: Ares και σε άλλα έργα.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Bailey επέβλεψε τις live-action προσαρμογές των ταινιών Alice in Wonderland, Maleficent και The Jungle Book.
Στις blockbuster ταινίες του περιλαμβάνονται επίσης οι ταινίες The Lion King, Beauty and the Beast και Aladdin. Όλες μαζί οι παραγωγές του απέφεραν περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες εισπράξεις για την εταιρεία.
Πέρυσι, όμως, ήταν υπεύθυνος και για τη Μικρή Γοργόνα, η οποία δεν κατάφερε να σημειώσει την επιτυχία των άλλων. Ο Greenbaum, που διορίστηκε στον νέο του ρόλο ως προέδρος των Disney Live Action και 20th Century Studios, συμμετείχε στην ταινία Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου, η οποία απέσπασε 11 υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης ταινίας, για τα φετινά Όσκαρ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tρυφερή δραμεντί με γλυκόπικρο χιούμορ
Το φιλμ εντυπωσιάζει κυρίως χάρη στη δυναμική σκηνοθεσία του Πότσι Ποντσιρόλι
Μια ενδιαφέρουσα ιστορία γύρω από το τίμημα της επιτυχίας αλλά και μια αιματοβαμμένη ιστορία εκδίκησης
Η άνοια και το Αλτσχάιμερ ολοένα και περισσότερο συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των κινηματογραφικών δημιουργών
Η σπουδαία ηθοποιός και σκηνοθέτιδα θα λάβει το βραβείο European Achievement in World Cinema
Αποκλειστικό ρεπορτάζ για το φεστιβάλ που ξεκινάει την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου
Δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο 30 δευτερολέπτων με αφορμή την έναρξη προπώλησης εισιτηρίων στις ΗΠΑ
Η εξομολόγηση του ηθοποιού
Ντεμπούτο στις αίθουσες στις 25 Δεκεμβρίου 2027
Η ηθοποιός θυμάται την αμήχανη σκηνή στην κωμωδία «Wedding Crashers»
Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια του ντοκιμαντέρ «Δεν κοστίζει τίποτα» που κέρδισε τον Χρυσό Αλέξανδρο στο 28ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Ταινίες και δράσεις για παιδιά, εφήβους και μεγάλους, από τις 9 ως τις 15 Νοεμβρίου
Αντιδράσεις και αίτημα να απαγορευτεί
Μια συζήτηση για το «Αλλού ο δρόμος», την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, την τέχνη ως ανάγκη, τη φωτογραφία, την ανθεκτικότητα και εκείνο το «αλλού» που εξακολουθούμε να αναζητούμε.
H προειδοποίηση για μια μεγάλη εξέγερση
Νέα συνεργασία-έκπληξη με την A24 μετά από μια χρονιά γεμάτη εισπρακτικά ρεκόρ
Από τον Μάικλ Κορλεόνε στον Τόνι Μοντάνα
Με μουσική υπόκρουση Led Zeppelin και πρωταγωνιστές τον Ντάνιελ Κρεγκ και τη Μέριλ Στριπ
Η ανάρτηση της εταιρείας παραγωγής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.