- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
«Δεν θα σκηνοθετούσα το "Thor" αλλά έπρεπε να ταΐσω τα παιδιά μου» - Η αποκάλυψη του Τάικα Γουαϊτίτι
Αφοπλιστικά ειλικρινής ο γνωστός σκηνοθέτης για την συνεργασία με τη Marvel
Τάικα Γουαϊτίτι: Τι αποκάλυψε για την ταινία "Thor" - Αφοπλιστικά ειλικρινής ο γνωστός σκηνοθέτης για την συνεργασία με τη Marvel
Ο διάσημος σκηνοθέτης Τάικα Γουαϊτίτι καλεσμένος στο «SmartLess podcast» μίλησε για την καριέρα του στους συμπαρουσιαστές Τζέισον Μπέιτμαν, Σον Χέις και Γουίλ Αρνέτ. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην απόφασή του να σκηνοθετήσει την ταινία των Marvel Studios, «Thor: Ragnarok» η οποία έκανε πρεμιέρα το 2017 με πρωταγωνιστές τους Κρις Χέμσγουορθ και Κέιτ Μπλάνσετ.
Ο Γουαϊτίτι έγινε αρχικά γνωστός κάνοντας ανεξάρτητες ταινίες και σκηνοθετώντας τηλεοπτικές εκπομπές στη Νέα Ζηλανδία, τη χώρα καταγωγής του, πριν το μεγάλο του ντεμπούτο στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel.
«Ξέρετε κάτι, δεν με ενδιέφερε να κάνω μια από αυτές τις ταινίες. Δεν ήταν στα σχέδιά μου για την καριέρα μου ως δημιουργός. Αλλά ήμουν φτωχός και μόλις είχα αποκτήσει το δεύτερο παιδί μου. Σκέφτηκα: "Θα ήταν μια τέλεια ευκαιρία να ταΐσω αυτά τα παιδιά"», δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο σκηνοθέτης και πρόσθεσε: «Μου τηλεφώνησαν και μου είπαν "θέλεις να το κάνεις;". Και ο "Thor" -ας το παραδεχτούμε, ήταν πιθανότατα το λιγότερο δημοφιλές franchise της [Marvel]».
Στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι ποτέ δεν είχε διαβάσει κόμικς του αγαπημένου ήρωα. «Ήταν ένα κόμικ που το έπιανα να το ξεφυλλίσω και έλεγα "ίου...". Έκανα μία έρευνα και διάβασα ένα ολόκληρο κόμικ του "Τhor" και στις 18 σελίδες ή όσο μεγάλο ήταν τέλος πάντων και πάλι ήμουν μπερδεμένος με τον χαρακτήρα του», ανέφερε στο podcast.
Στην ερώτηση του Τζέισον Μπέιτμαν αν το πλάνο του για την ταινία αρχικά «τρόμαξε» τη Marvel εκείνος είπε χαρακτηριστικά.
«Νομίζω ότι δεν είχαν και καμία άλλη επιλογή» και αποκάλυψε ότι όταν τα Marvel Studios τον προσέγγισαν για να σκηνοθετήσει την ταινία σκέφτηκε: «Λοιπόν για να με κάλεσαν θα πρέπει όντως να έπιασαν πάτο».
Πρόσφατα ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι δεν θα επιστρέψει στα πλατό για την φημολογούμενη πέμπτη ταινία του υπερήρωα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γίνεται η πρώτη μαύρη ηθοποιός με δύο υποψηφιότητες στην κατηγορία μιούζικαλ/κωμωδίας
Ο ηγέτης των Rolling Stones σε ένα ιδιαίτερα προκλητικό φιλμ που αρχικά έμεινε εκτός διανομής
Frankenstein, Γκράντε, Ερίβο και «Adolescence» κλέβουν την παράσταση
Ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός του Ανόρα τοποθετείται
Η 91χρονη θρυλική ηθοποιός μιλά για την επιδείνωση της όρασης και της μνήμης της
Προάγγελος των Όσκαρ τα βραβεία της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Λος Άντζελες
Το αστικό δράμα του σκηνοθέτη «νίκησε» δύο κακοκαιρίες και το κοινό γεμίζει τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας
Η πρωτότυπη ταινία διαφέρει σε κάποια στοιχεία από την Ειδική Έκδοση του 1997
Η δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός διαπραγματεύεται τον ρόλο της στο πολυαναμενόμενο σίκουελ
Ίσως όμως η μεγαλύτερη ανησυχία να αφορά τη δημιουργικότητα
Στους κινηματογράφους 6 Μαρτίου 2026 - Πότε θα προβληθεί στο Netflix
Ο διάσημος σκηνοθέτης αποκάλυψε τη λίστα του - Το «Black Hawk Down» στην πρώτη θέση
Τι έγραψαν ηθοποιοί και σκηνοθέτες για την τοποθέτησή του
Η κακοκαιρία ανέβαλε την πολυαναμενόμενη παρουσία της διάσημης ηθοποιού στην ταινία για τη Μαρία Κάλλας
Το έργο του Μάικ Φλάναγκαν επαναφέρει στο νου συγκινητικές στιγμές του σινεμά
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αμέσως αντιδράσεις στα social media
Η διάσημη ηθοποιός θα παραστεί στην προβολή της διεθνούς παραγωγής «Μαρία Κάλλας – Μόνικα Μπελούτσι: Μια Συνάντηση» στο Παλλάς
Πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2026
Ένα μινιμαλιστικό αλλά και άρτιο στις λεπτομέρειές του οικογενειακό δράμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.