- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
The Marvels: Το χειρότερο Σαββατοκύριακο για την νέα ταινία της Brie Larson στις ΗΠΑ
Ο κόσμος έχει κουραστεί να βλέπει υπερήρωες με κάπες και μάσκες
The Marvels: H νέα ταινία της Brie Larson κατέγραψε το χειρότερο Σαββατοκύριακο σε ΗΠΑ και Καναδά – Κουρασμένος ο κόσμος από superheroes με κάπες και μάσκες
Η νέα ταινία υπερήρωων «The Marvels», κατέγραψε το χειρότερο εναρκτήριο Σαββατοκύριακο στη Βόρεια Αμερική για οποιαδήποτε ταινία του Marvel Cinematic Universe.
Σύμφωνα με την Guardian, το «The Marvels», στο οποίο πρωταγωνιστεί η Brie Larson ως Captain Marvel μαζί με την Teyonah Parris ως Monica Rambeau και την Iman Vellani ως Ms Marvel, κέρδισε περίπου 47 εκατομμύρια δολάρια τις πρώτες τρεις ημέρες στους κινηματογράφους των ΗΠΑ και του Καναδά. Αυτό σημαίνει ότι έχει εκτοπίσει το «The Incredible Hulk» από την πρώτη θέση ως το χειρότερο άνοιγμα του MCU. Το τελευταίο κατάφερε να κερδίσει 55,4 εκατομμύρια δολάρια κατά την κυκλοφορία του τον Ιούνιο του 2008.
Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα για το MCU, καθώς η τελευταία ταινία «The Marvels», είχε ένα budget της τάξης των 274,8 εκατομμύριων δολαρίων, το τέταρτο υψηλότερο από οποιαδήποτε άλλη ταινία MCU. Ωστόσο, η ταινία κέρδισε περίπου 63 εκατομμύρια δολάρια στο διεθνές box office, πράγμα που σημαίνει ότι τα έσοδα από το πρώτο της Σαββατοκύριακο ανήλθαν στα 110,3 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.
Super hero fatigue: Ο κόσμος κουράστηκε με τους υπερήρωες
Οι λόγοι για το πολύ κακό άνοιγμα για την ταινία σίγουρα έχουν να κάνουν με την απεργία ηθοποιών και σεναριογράφων. Ο βασικός όμως λόγος είναι το λεγόμενο «super hero fatigue». Ο κόσμος έχει κουραστεί να βλέπει υπερήρωες με κάπες και μάσκες και αυτό οφείλεται εν μέρει στην απόφαση της Marvel και της μητρικής της εταιρείας Disney, να αυξήσουν την παραγωγή ταινιών και τηλεοπτικών σειρών τα τελευταία χρόνια.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Bob Iger, δήλωσε στις 8 Νοεμβρίου: «Πάντα ένιωθα ότι η ποσότητα μπορεί να είναι πραγματικά αρνητική όσον αφορά την ποιότητα. Και νομίζω ότι αυτό ακριβώς συνέβη». Στη συνέχεια παραδέχτηκε: «Χάσαμε την συγκέντρωσή μας».
Από την κυκλοφορία του Iron Man τον Μάιο του 2008, το MCU έχει αποδειχθεί μακράν το πιο επικερδές franchise του Χόλιγουντ, με 33 ταινίες να κερδίζουν πάνω από 29,7 δισεκατομμύρια δολάρια στους κινηματογράφους παγκοσμίως. Μετά ακολουθούν τα Star Wars (10,3 δισ. δολάρια) και James Bond (7,9 δισ. δολάρια).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γίνεται η πρώτη μαύρη ηθοποιός με δύο υποψηφιότητες στην κατηγορία μιούζικαλ/κωμωδίας
Ο ηγέτης των Rolling Stones σε ένα ιδιαίτερα προκλητικό φιλμ που αρχικά έμεινε εκτός διανομής
Frankenstein, Γκράντε, Ερίβο και «Adolescence» κλέβουν την παράσταση
Ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός του Ανόρα τοποθετείται
Η 91χρονη θρυλική ηθοποιός μιλά για την επιδείνωση της όρασης και της μνήμης της
Προάγγελος των Όσκαρ τα βραβεία της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Λος Άντζελες
Το αστικό δράμα του σκηνοθέτη «νίκησε» δύο κακοκαιρίες και το κοινό γεμίζει τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας
Η πρωτότυπη ταινία διαφέρει σε κάποια στοιχεία από την Ειδική Έκδοση του 1997
Η δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός διαπραγματεύεται τον ρόλο της στο πολυαναμενόμενο σίκουελ
Ίσως όμως η μεγαλύτερη ανησυχία να αφορά τη δημιουργικότητα
Στους κινηματογράφους 6 Μαρτίου 2026 - Πότε θα προβληθεί στο Netflix
Ο διάσημος σκηνοθέτης αποκάλυψε τη λίστα του - Το «Black Hawk Down» στην πρώτη θέση
Τι έγραψαν ηθοποιοί και σκηνοθέτες για την τοποθέτησή του
Η κακοκαιρία ανέβαλε την πολυαναμενόμενη παρουσία της διάσημης ηθοποιού στην ταινία για τη Μαρία Κάλλας
Το έργο του Μάικ Φλάναγκαν επαναφέρει στο νου συγκινητικές στιγμές του σινεμά
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αμέσως αντιδράσεις στα social media
Η διάσημη ηθοποιός θα παραστεί στην προβολή της διεθνούς παραγωγής «Μαρία Κάλλας – Μόνικα Μπελούτσι: Μια Συνάντηση» στο Παλλάς
Πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2026
Ένα μινιμαλιστικό αλλά και άρτιο στις λεπτομέρειές του οικογενειακό δράμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.