Κινηματογραφος

Απεργία - Χόλιγουντ: «Παραγωγικές» οι τελευταίες συζητήσεις για την λήξη της απεργίας

Η απεργία του Σωματείο Ηθοποιών Αμερικής (SAG-AFTRA) έχει διαρκέσει 107 μέρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απεργία - Χόλιγουντ: «Παραγωγικές» οι τελευταίες συζητήσεις για την λήξη της απεργίας
Απεργία - Χόλιγουντ: Συζητήσεις για την λήξη της απεργίας © EPA/SARAH YENESEL

Απεργία - Χόλιγουντ: Συζητήσεις για να λήξει η απεργία του Σωματείο Ηθοποιών Αμερικής (SAG-AFTRA) που έχει διαρκέσει 107 μέρες

Οι διαπραγματεύσεις SAG-AFTRA έληξαν για σήμερα, καθώς τα στούντιο και το συνδικάτο σχεδιάζουν να συνεχίσουν να εργάζονται για μια συμφωνία που θα τερματίσει την απεργία των 107 ημερών.

Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν την Κυριακή. Το συνδικάτο παρέδωσε την τελευταία του απάντηση το Σάββατο και περιμένει απάντηση από τα στούντιο.

Πηγή του στούντιο χαρακτήρισε τις συνομιλίες ως "παραγωγικές".

Η Κάρολ Λομπαρντίνι, διευθύνουσα σύμβουλος της Alliance of Motion Picture and Television Producers (Συμμαχίας Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης), εκπροσώπησε τα στούντιο στη συνεδρίαση του Σαββάτου, καθώς οι τέσσερις διευθύνοντες σύμβουλοι των στούντιο που συμμετείχαν στο παρελθόν δεν ήταν παρόντες.

Η AMPTP έχει συναντηθεί τις τέσσερις από τις πέντε τελευταίες ημέρες με την ηγεσία του συνδικάτου, καθώς και οι δύο πλευρές αισθάνονται πίεση για την επίτευξη λύσης.

Υπήρξε κάποια αισιοδοξία για πρόοδο σε ορισμένα σημεία τις τελευταίες ημέρες, αλλά υπήρξε και αρκετή απογοήτευση.

Το συνδικάτο έστειλε μια συνήθη υπενθύμιση το Σάββατο το πρωί στα μέλη του σχετικά με την επικείμενη περιφρούρηση. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια "ενωτική πικετοφορία" στην Disney την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου. Αυτή θα είναι η 111η ημέρα της απεργίας, και οι πικετοφορίες σε όλες τις άλλες τοποθεσίες του στούντιο ακυρώνονται εκείνη την ημέρα.

Το συνδικάτο σχεδιάζει επίσης ένα «Solidarity Screamfest» με θέμα το Halloween την Τρίτη. Ειδικότερα, το σωματείο έχει προειδοποιήσει τα μέλη του να μην ντυθούν ως χαρακτήρες από έργα που υποστηρίζονται από το στούντιο, καθώς αυτό θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως προώθηση της «απεργιακής εργασίας».

Η τρέχουσα σεναριακή-τηλεοπτική χρονιά ενδέχεται να ακυρωθεί

Η SAG-AFTRA επιδιώκει μια σημαντική οριζόντια αύξηση για να συμβαδίσει με τον πληθωρισμό, καθώς και ένα νέο σύστημα για την πληρωμή των ηθοποιών σε σειρές streaming.

Τα μεγάλα στούντιο έχουν προειδοποιήσει ότι χωρίς συμφωνία τις επόμενες ημέρες, η τρέχουσα σεναριακή τηλεοπτική σεζόν ενδέχεται να πρέπει να ακυρωθεί. Την τελευταία εβδομάδα, πολλές ταινίες αναβλήθηκαν, μεταξύ των οποίων η «Χιονάτη» και η νέα Επικίνδυνη Αποστολή (Mission: Impossible)». Τα στούντιο φοβούνται ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες, αν δεν επιτευχθεί σύντομα συμφωνία.

Περισσότερα από 4.600 μέλη της SAG-AFTRA υπέγραψαν αυτή την εβδομάδα ανοιχτή επιστολή με την οποία εκφράζουν την υποστήριξή τους προς την ηγεσία του συνδικάτου. Στην επιστολή αναφέρεται ότι τα μέλη προτιμούν να παραμείνουν σε απεργία παρά να «υποκύψουν» σε μια κακή συμφωνία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ