Κινηματογραφος

Παγκόσμια πρεμιέρα για τη νέα ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι - Με εικόνες σε ανάλυση 18Κ

Προβολή - εμπειρία από τον υποψήφιο για Όσκαρ σκηνοθέτη του «Black Swan»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντάρεν Αρονόφσκι: Στο κολοσσιαίο The Sphere του Λας Βέγκας η πρεμιέρα της ταινίας του, «Postcard From Earth», με εικόνες σε ανάλυση 18K.
Παγκόσμια πρεμιέρα στο The Sphere στο Λας Βέγκας έκανε η νέα ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι © Meg Meyer/Sphere Entertainment

Ντάρεν Αρονόφσκι: Στο κολοσσιαίο The Sphere του Λας Βέγκας η πρεμιέρα της ταινίας του, «Postcard From Earth», με εικόνες σε ανάλυση 18K.

Παγκόσμια πρεμιέρα στο The Sphere στο Λας Βέγκας έκανε η νέα ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι «Postcard From Earth», με εικόνες σε ανάλυση 18Κ. Το φιλμ αποτελεί ερωτική επιστολή προς τον πλανήτη μας, ενώ έχει στόχο να παροτρύνει το κοινό να αισθάνεται λίγο πιο προστατευτικό απέναντί του.

Η 50λεπτη ταινία ξεκινά με μια αίσθηση επιστημονικής φαντασίας, καθώς δύο χαρακτήρες προσγειώνονται σε έναν νέο πλανήτη μέσω διαστημόπλοιου.

Ενώ βρίσκονται στο διαστημόπλοιό τους, μια φωνή αρχίζει να τους θυμίζει τη Γη που άφησαν. Ξαφνικά, παρθένα πλάνα του πλανήτη γεμίζουν την οθόνη 16K x 16K. Η φωνή, η οποία χρησιμοποιείται κάπως σποραδικά για να επιτρέψει στις εικόνες να λάμπουν, περιγράφει τη Γη ως μια «υπέροχη συμφωνία παγωμένη στο χρόνο». Προβάλλονται φαράγγια, λιβάδια, οροσειρές, σύμφωνα με το Rolling Stone.

Αν και ορισμένα στοιχεία ήταν νέα για τον Αρονόφσκι στη δημιουργία της ταινίας, το περιεχόμενο δεν είναι, καθώς είχε μεγάλη εμπειρία στα γυρίσματα ντοκιμαντέρ φυσικής ιστορίας για το National Geographic.

Το «Postcard From Earth» είναι σαν ταινία του National Geographic στην οθόνη του The Sphere σφαιρική αρένα για μουσική και ψυχαγωγία, η οποία έχει το μέγεθος τεσσάρων γηπέδων ποδοσφαίρου, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Darren Aronofsky’s “Postcard From Earth” premieres at the Sphere. 🎥 Sphere  #spherelasvegas

Το νέο πρότζεκτ του Ντάρεν Αρονόφσκι - Εικόνα 18Κ σε οθόνη μεγέθους τεσσάρων γηπέδων ποδοσφαίρου

Το The Sphere στο Venetian Resort στο Λας Βέγκας, έχει χωρητικότητα 18.600 ατόμων και άνοιξε τις πόρτες του με τις συναυλίες των U2 και το ειδικά σχεδιασμένο project του Ντάρεν Αρονόφσκι.

«Δεν είχα ιδέα πώς θα ήταν μια εικόνα 18Κ σε μια οθόνη μεγέθους όσο τέσσερα μεγάλα γήπεδα ποδοσφαίρου. Πραγματικά δεν μπορούσα να φανταστώ την ανάλυση ή πώς θα ήταν», υπογράμμισε ο Αμερικανός σκηνοθέτης σε συνέντευξή του στο Variety.

«Δεν ήθελα να έχω απλώς τις πιο όμορφες εικόνες που μπορούσαμε να δημιουργήσουμε, με φωνή. Ήθελα να προσπαθήσω να δω αν θα μπορούσα να προσθέσω και μια συναισθηματική αφήγηση σε αυτό. Και αυτή ήταν η πρόκληση που αντιμετωπίσαμε. Πώς μπορούμε να συνδυάσουμε μυθοπλασία και ντοκιμαντέρ και να φτιάξουμε κάτι νέο;», ανέφερε.

Ο Ντάρεν Αρονόφσκι εξήγησε ότι εργάστηκε με τον παραγωγό Άρι Χάντελ για αρκετούς μήνες και τόνισε ότι δεν θα χαρακτήριζε την ταινία δυστοπική.

«Είναι αναμφισβήτητο αυτό που συμβαίνει στον πλανήτη αυτή τη στιγμή και είναι μια τρομερή κατάσταση. Αλλά νομίζω ότι χρειαζόμαστε ιστορίες που οραματίζονται ένα μέλλον, στο οποίο η ανθρωπότητα έχει βρει μια ισορροπία για να ζήσει με τη Μητέρα Γη. Και νομίζω ότι αυτό είναι τώρα το έργο των αφηγητών, να αρχίσουν να ανακαλύπτουν πώς να λένε ιστορίες που εμπνέουν τους ανθρώπους να συνδεθούν με τον πλανήτη και να βρουν μία καλύτερη έκβαση για το πού φαίνεται να κατευθυνόμαστε», σημείωσε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ