- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Η Γκρέτα Γκέργουιγκ μιλά για την «απίστευτη επιτυχία» της «Barbie» και για τη νέα της ταινία
Το παρασκήνιο του φιλμ που κατέκτησε το box office και το επόμενο σκηνοθετικό βήμα της
«Barbie»: Η Γκρέτα Γκέργουιγκ μιλά για την «απίστευτη επιτυχία» της ταινίας που ξεπέρασε το $1 δις σε εισπράξεις - Τα μελλοντικά σχέδιά της.
Η συγγραφέας και σκηνοθέτιδα Γκρέτα Γκέργουιγκ δήλωσε πως είναι «συγκινημένη» για την «απίστευτη υποδοχή» που είχε η ταινία «Barbie» με πρωταγωνίστρια την Μάργκοτ Ρόμπι στο ρόλο της εμβληματικής κούκλας και τον Ράιαν Γκόσλινγκ ως Κεν.
Μιλώντας με τον συνδημιουργό των «Succession» και του «Peep Show», Τζέσι Άρμστρονγκ κατά τη διάρκεια του κινηματογραφικού φεστιβάλ του Λονδίνου στο BFI Southbank, η Γκέργουιγκ αποκάλυψε ότι το Σαββατοκύριακο της πρεμιέρας βρισκόταν πίσω από την μεγάλη οθόνη σε αίθουσες στη Νέα Υόρκη.
«Το Σαββατοκύριακο της πρεμιέρας, ήμουν στη Νέα Υόρκη και πήγαινα σε διάφορες αίθουσες και στεκόμουν στο πίσω μέρος. Δυνάμωνα την ένταση αν ένιωθα ότι η ταινία έπαιζε ίσως όχι στο τέλειο βαθμό», ανέφερε η διάσημη σκηνοθέτις και πρόσθεσε:
«Η διαδικασία της δημιουργίας της ήταν απλά χαρά. Δεν ξέρω αν έφταιγε το ροζ ή η μουσική, αλλά ήταν απλά μεταδοτική».
Ωστόσο, η πιο ευχάριστη στιγμή, είπε, ήταν να βλέπει τους θεατές να παρακολουθούν την ταινία και να συνειδητοποιεί ότι «το τραγούδι που είναι στην καρδιά μου είναι και στις καρδιές τους».
Σημειώνεται ότι η Γκέργουιγκ έγραψε το σενάριο μαζί με τον σύντροφό της, Νόα Μπάουμπακ, κατά τη διάρκεια της πανδημίας το 2020.
Η ταινία γυρίστηκε δύο χρόνια αργότερα, κυρίως στα στούντιο Leavesden έξω από το Λονδίνο. Έκανε πρεμιέρα στις αίθουσες τον Ιούλιο και κατάφερε να ξεπεράσει σε εισπράξεις το $1 δις στο παγκόσμιο box office περίπου 10 φορές πάνω από τον προϋπολογισμό της, σύμφωνα με τον Guardian.
Όσο για το επόμενο βήμα η Γκέργουιγκ παραδέχτηκε ότι είναι μια πρόκληση.
«Δουλεύω πάνω σε κάτι αυτή τη στιγμή, αλλά είμαι στη διαδικασία της συγγραφής και είναι δύσκολο. Έχω επαναλαμβανόμενους εφιάλτες», συμπλήρωσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα ταινία με τον Μπραντ Πιτ, «The Further Mis-Adventures of Cliff Booth», θα διαδραματίζεται στο Χόλιγουντ του 1977
Tρυφερή δραμεντί με γλυκόπικρο χιούμορ
Το φιλμ εντυπωσιάζει κυρίως χάρη στη δυναμική σκηνοθεσία του Πότσι Ποντσιρόλι
Μια ενδιαφέρουσα ιστορία γύρω από το τίμημα της επιτυχίας αλλά και μια αιματοβαμμένη ιστορία εκδίκησης
Η άνοια και το Αλτσχάιμερ ολοένα και περισσότερο συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των κινηματογραφικών δημιουργών
Η σπουδαία ηθοποιός και σκηνοθέτιδα θα λάβει το βραβείο European Achievement in World Cinema
Αποκλειστικό ρεπορτάζ για το φεστιβάλ που ξεκινάει την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου
Δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο 30 δευτερολέπτων με αφορμή την έναρξη προπώλησης εισιτηρίων στις ΗΠΑ
Η εξομολόγηση του ηθοποιού
Ντεμπούτο στις αίθουσες στις 25 Δεκεμβρίου 2027
Η ηθοποιός θυμάται την αμήχανη σκηνή στην κωμωδία «Wedding Crashers»
Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια του ντοκιμαντέρ «Δεν κοστίζει τίποτα» που κέρδισε τον Χρυσό Αλέξανδρο στο 28ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Ταινίες και δράσεις για παιδιά, εφήβους και μεγάλους, από τις 9 ως τις 15 Νοεμβρίου
Αντιδράσεις και αίτημα να απαγορευτεί
Μια συζήτηση για το «Αλλού ο δρόμος», την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, την τέχνη ως ανάγκη, τη φωτογραφία, την ανθεκτικότητα και εκείνο το «αλλού» που εξακολουθούμε να αναζητούμε.
H προειδοποίηση για μια μεγάλη εξέγερση
Νέα συνεργασία-έκπληξη με την A24 μετά από μια χρονιά γεμάτη εισπρακτικά ρεκόρ
Από τον Μάικλ Κορλεόνε στον Τόνι Μοντάνα
Με μουσική υπόκρουση Led Zeppelin και πρωταγωνιστές τον Ντάνιελ Κρεγκ και τη Μέριλ Στριπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.