- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Κι όμως, η αγαπημένη superhero ταινία του Τζέιμς Γκαν της DC ανήκει στη... Marvel
Η κορυφαία πεντάδα του
DC: Κι όμως, η αγαπημένη superhero ταινία του Τζέιμς Γκαν ανήκει στη... Marvel - Η κορυφαία πεντάδα του
Ο Τζέιμς Γκαν αποκάλυψε τις αγαπημένες του ταινίες βασισμένες σε κόμικ. Ο σκηνοθέτης της ταινίας «The Guardians Of The Galaxy Vol. 3» διορίστηκε συν-διευθύνων σύμβουλος των DC Studios μαζί με το στέλεχος της εταιρίας Πίτερ Σάφραν τον περασμένο Οκτώβριο.
Σε συνέντευξή του στο περιοδικό GQ απαρίθμησε τις κινηματογραφικές διασκευές κόμικ που θεωρεί κορυφαίες.
Την πέμπτη θέση έδωσε στην ταινία «Deadpool» του 2016. «Το πρώτο Deadpool και το δεύτερο είναι στην πραγματικότητα δύο από τις αγαπημένες μου ταινίες κόμικ» είπε ο σκηνοθέτης και εξήρε τα κινηματογραφικά έργα και τον πρωταγωνιστή τους, Ράιαν Ρέινολντς.
Στην τέταρτη θέση τοποθέτησε το καλτ κλασικό έργο του Park Chan-wook του 2003 «Old Boy», το οποίο όπως είπε συνιστά «επαναεφεύρεση της δράσης» και εγκαινίασε «τη νέα εποχή του κορεατικού κινηματογράφου που συνεχίζεται μέχρι σήμερα».
Στην τρίτη θέση της λίστας του Τζέιμς Γκαν είναι η ταινία δράσης του Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ «A History Of Violence» μεταφορά του εικονογραφημένου μυθιστορήματος των Τζος Βάγκνερ και Βινς Λοκ του 1997.
Στη δεύτερη θέση κατέταξε την πρώτη ταινία με τον Σούπερμαν «Superman The Movie» του Ρίτσαρντ Ντόνερ που κυκλοφόρησε το 1978. Ήταν η ταινία που του «άλλαξε τη ζωή του», όπως διευκρίνισε.
Η κορυφαία ταινία βασισμένη σε κόμικ, εκείνη που του αρέσει όπως είπε από την αρχή έως το τέλος είναι το animation film «Spider-Man: Into The Spider-Verse» (2018).
«Η δράση είναι εκπληκτική, η συγκίνηση είναι εκπληκτική» είπε και συμπλήρωσε, «Δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερη ταινία με υπερήρωες».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γίνεται η πρώτη μαύρη ηθοποιός με δύο υποψηφιότητες στην κατηγορία μιούζικαλ/κωμωδίας
Ο ηγέτης των Rolling Stones σε ένα ιδιαίτερα προκλητικό φιλμ που αρχικά έμεινε εκτός διανομής
Frankenstein, Γκράντε, Ερίβο και «Adolescence» κλέβουν την παράσταση
Ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός του Ανόρα τοποθετείται
Η 91χρονη θρυλική ηθοποιός μιλά για την επιδείνωση της όρασης και της μνήμης της
Προάγγελος των Όσκαρ τα βραβεία της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Λος Άντζελες
Το αστικό δράμα του σκηνοθέτη «νίκησε» δύο κακοκαιρίες και το κοινό γεμίζει τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας
Η πρωτότυπη ταινία διαφέρει σε κάποια στοιχεία από την Ειδική Έκδοση του 1997
Η δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός διαπραγματεύεται τον ρόλο της στο πολυαναμενόμενο σίκουελ
Ίσως όμως η μεγαλύτερη ανησυχία να αφορά τη δημιουργικότητα
Στους κινηματογράφους 6 Μαρτίου 2026 - Πότε θα προβληθεί στο Netflix
Ο διάσημος σκηνοθέτης αποκάλυψε τη λίστα του - Το «Black Hawk Down» στην πρώτη θέση
Τι έγραψαν ηθοποιοί και σκηνοθέτες για την τοποθέτησή του
Η κακοκαιρία ανέβαλε την πολυαναμενόμενη παρουσία της διάσημης ηθοποιού στην ταινία για τη Μαρία Κάλλας
Το έργο του Μάικ Φλάναγκαν επαναφέρει στο νου συγκινητικές στιγμές του σινεμά
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αμέσως αντιδράσεις στα social media
Η διάσημη ηθοποιός θα παραστεί στην προβολή της διεθνούς παραγωγής «Μαρία Κάλλας – Μόνικα Μπελούτσι: Μια Συνάντηση» στο Παλλάς
Πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2026
Ένα μινιμαλιστικό αλλά και άρτιο στις λεπτομέρειές του οικογενειακό δράμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.