- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Ο Μπο φοβάται: Ψυχεδέλεια χωρίς ψυχή διά χειρός Άστερ
Κριτική για την ταινία του Άρι Άστερ
Κριτική για την ταινία «Ο Μπο φοβάται (Beau is afraid)» του Άρι Άστερ με πρωταγωνιστές τους Χοακίν Φίνιξ, Νέιθαν Λέιν, Έιμι Ράιαν, Πάρκερ Πόουζι
O Μπο Γουάσερμαν που πάσχει από αμέτρητες φοβίες ζει μόνος σε διαμέρισμα που βρίσκεται σε μια εφιαλτική γειτονιά. Οι τελευταίες συνεδρίες με τον ψυχαναλυτή του έχουν σκοπό να τον βοηθήσουν να βρει το θάρρος για να ταξιδέψει στο πατρικό του όπου τον περιμένει η μητέρα του. Όμως τα πράγματα παίρνουν απρόσμενη τροπή μετά από το άκουσμα μιας τραγικής είδησης.
Από τους πιο ενδιαφέροντες κινηματογραφικούς σκηνοθέτες του μεταφυσικού τρόμου ο Άρι Άστερ («Η διαδοχή», «Μεσοκαλόκαιρο») που εδώ επιχειρεί μια πιο ιδιοσυγκρασιακή (και μάλλον προσωπική) δουλειά που φλερτάρει κυρίως με το υπαρξιακό χάσιμο. Όχι πως δεν έχει κάποιες ιδέες το φιλμ που επιχειρεί να γίνει μια παραβολή πάνω στη σχέση ζωής και τέχνης, όμως είναι υπερφίαλο και σχηματικό, χωρίς να βρίσκει τον πραγματικό στόχο του. Η ταινία αρκείται σε σκόρπιες μεγαλόσχημες σεκάνς κι όχι στη διατύπωση ενός ενιαίου ουσιαστικού σχολίου. Κι όμως η αρχή δεν προϊδέαζε για κάτι τέτοιο. Η εναρκτήρια σεκάνς με τη γέννηση του Μπο είναι κομμάτι ανθολογίας και σε συνδυασμό με το ανίερο χιούμορ του πρώτου μισού ανοίγουν την όρεξη για σπουδαία πράγματα. Ωστόσο, η συνέχεια είναι σχεδόν καταστροφική. Παρά την αναμενόμενα άψογη ερμηνεία του Φίνιξ και τις ενδιαφέρουσες αφηγηματικές βινιέτες (κόμικ, θέατρο, εικαστικό σχέδιο) στην πορεία του ήρωα, το αφελές ψυχεδελικό αποτύπωμα του φιλμ, μας άφησε παγερά αδιάφορους. Η ναρκισσιστική σκηνοθετική βιρτουζιτέ και το άστοχο, κραυγαλέο φινάλε αποτελείωσαν το φιλμ.
INFO
- ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Άρι Άστερ
- ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Μπιλ Χάντερ, Ρίτσαρντ Κάιντ, Ντένις Μενοτσέτ, Έιμυ Ράιαν, Χοακίν Φίνιξ, Νέιθαν Λέιν, Πάτι Λουπόνε, Κάιλι Ρότζερς, Χέιλι Σκουάιαρς, Ζόι Λίστερ - Τζόουνς, Άρμεν Ναχαπέτιαν
- χρονολογια: 2023
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα ταινία με τον Μπραντ Πιτ, «The Further Mis-Adventures of Cliff Booth», θα διαδραματίζεται στο Χόλιγουντ του 1977
Tρυφερή δραμεντί με γλυκόπικρο χιούμορ
Το φιλμ εντυπωσιάζει κυρίως χάρη στη δυναμική σκηνοθεσία του Πότσι Ποντσιρόλι
Μια ενδιαφέρουσα ιστορία γύρω από το τίμημα της επιτυχίας αλλά και μια αιματοβαμμένη ιστορία εκδίκησης
Η άνοια και το Αλτσχάιμερ ολοένα και περισσότερο συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των κινηματογραφικών δημιουργών
Η σπουδαία ηθοποιός και σκηνοθέτιδα θα λάβει το βραβείο European Achievement in World Cinema
Αποκλειστικό ρεπορτάζ για το φεστιβάλ που ξεκινάει την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου
Δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο 30 δευτερολέπτων με αφορμή την έναρξη προπώλησης εισιτηρίων στις ΗΠΑ
Η εξομολόγηση του ηθοποιού
Ντεμπούτο στις αίθουσες στις 25 Δεκεμβρίου 2027
Η ηθοποιός θυμάται την αμήχανη σκηνή στην κωμωδία «Wedding Crashers»
Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια του ντοκιμαντέρ «Δεν κοστίζει τίποτα» που κέρδισε τον Χρυσό Αλέξανδρο στο 28ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Ταινίες και δράσεις για παιδιά, εφήβους και μεγάλους, από τις 9 ως τις 15 Νοεμβρίου
Αντιδράσεις και αίτημα να απαγορευτεί
Μια συζήτηση για το «Αλλού ο δρόμος», την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, την τέχνη ως ανάγκη, τη φωτογραφία, την ανθεκτικότητα και εκείνο το «αλλού» που εξακολουθούμε να αναζητούμε.
H προειδοποίηση για μια μεγάλη εξέγερση
Νέα συνεργασία-έκπληξη με την A24 μετά από μια χρονιά γεμάτη εισπρακτικά ρεκόρ
Από τον Μάικλ Κορλεόνε στον Τόνι Μοντάνα
Με μουσική υπόκρουση Led Zeppelin και πρωταγωνιστές τον Ντάνιελ Κρεγκ και τη Μέριλ Στριπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.