Κινηματογραφος

Οι έπαινοι του Ντέιβιντ Λιντς για τη «διαβολεμένα καλή» ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο

Γενναιόδωρη φιλοφρόνηση του βετεράνου Aμερικανού σκηνοθέτη προς το «κακό παιδί» του σινεμά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντέιβιντ Λιντς: «Μια διαβολεμένα καλή ταινία εκδίκησης» το «Once Upon A Time In Hollywood» του Κουέντιν Ταραντίνο - Οι σκέψεις του για το ριμέικ του «Dune».
Ο Ντέιβιντ Λιντς εγκωμίασε το «Once Upon A Time In Hollywood» του Κουέντιν Ταραντίνο © Sebastien Nogier/EPA

Ντέιβιντ Λιντς: «Μια διαβολεμένα καλή ταινία εκδίκησης» το «Once Upon A Time In Hollywood» του Κουέντιν Ταραντίνο - Οι σκέψεις του για το ριμέικ του «Dune».

Ο Ντέιβιντ Λιντς εγκωμίασε το «Once Upon A Time In Hollywood», την πιο πρόσφατη ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο, που κυκλοφόρησε στις αίθουσες το 2019.

Στο τελευταίο τεύχος του Cahiers du Cinema, ο Αμερικανός σκηνοθέτης τόνισε πόσο «διαβολεμένα καλή ταινία εκδίκησης» είναι το φιλμ του Ταραντίνο.

«Το "Once Upon A Time in Hollywood" του Ταραντίνο δείχνει πώς γεγονότα της πραγματικής ζωής θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί πολύ διαφορετικά. Είναι μια διαβολεμένα καλή ταινία εκδίκησης, γυρισμένη με εξαιρετική αίσθηση», σημείωσε.

Παρά την επιμονή του να μη βλέπει τόσες πολλές νέες ταινίες, ο Λιντς φαίνεται πως είναι θαυμαστής του Ταραντίνο.

Ντέιβιντ Λιντς: Οι σκέψεις του για το «Dune» του Ντενί Βιλνέβ

Στην ίδια συνέντευξη, ο Ντέιβιντ Λιντς, ο οποίος σκηνοθέτησε την προηγούμενη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του μυθιστορήματος του Φρανκ Χέρμπερτ «Dune» το 1984, αποκάλυψε τις σκέψεις του σχετικά με την κινηματογραφική εκδοχή του Ντενί Βιλνέβ.

Το θέμα της ταινίας «Dune» παραμένει ένα επώδυνο σημείο στην καριέρα του σκηνοθέτη σε βαθμό που δεν αντέχει να δει τη νέα ταινία του 2021. «Δεν θα τη δω ποτέ και δεν θέλω καν να μου μιλήσετε ποτέ γι αυτό», είπε ο Λιντς.

Dune Trailer (1984)

Το 1981, ο παραγωγός Ντίνο Ντε Λαουρέντις προσέλαβε τον Λιντς για να σκηνοθετήσει την ταινία «Dune», αλλά η παραγωγή ήταν προβληματική από την αρχή, καθώς υπήρξαν τεχνικά ζητήματα και θέματα υγείας κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στο Μεξικό. Επιπλέον, ο παραγωγός συγκρούστηκε με τον Λιντς για την απόφασή του να αποφύγει η ταινία να φαίνεται σαν αντίγραφο του «Star Wars».

David Lynch on Dune (2006)

Τα ζητήματα επεκτάθηκαν και μετά την παραγωγή, όταν ο Ντε Λαουρέντις και το στούντιο Universal μείωσαν την πεντάωρη εκδοχή του Ντέιβιντ Λιντς σε δύο ώρες για την προβολή της στις κινηματογραφικές αίθουσες.

«Κοιτάζοντας πίσω, θεωρώ ότι δεν φταίει κανένας, παρά μόνον εγώ. Μάλλον δεν έπρεπε να γυρίσω αυτήν την ταινία, αλλά είδα πάρα πολλές δυνατότητες για πράγματα που αγαπούσα και αυτή ήταν η δομή για να τα κάνω», ανέφερε ο σκηνοθέτης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ