- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
AIR «Κυνηγώντας ένα Θρύλο»: Air Jordan και στη μεγάλη οθόνη
Κριτική για την ταινία του Μπεν Άφλεκ
Κριτική για την ταινία «AIR "Κυνηγώντας ένα Θρύλο"» του Μπεν Άφλεκ με πρωταγωνιστές τους Ματ Ντέιμον, Τζέισον Μπέιτμαν, Βαϊόλα Ντέιβις, Μπεν Άφλεκ, Κρις Μεσίνα
Η αληθινή ιστορία του Σόνι Βακάρο, υπαλλήλου στο τμήμα πωλήσεων της Nike, που είχε τη φαεινή και άκρως επικερδή –όπως αποδείχτηκε– ιδέα να συνεργαστεί η εταιρία Nike με τον ανερχόμενο τότε (βρισκόμαστε στο 1984) αστέρα του μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν.
To 1984 ο κόσμος των σπορ δεν ήταν όπως τον ξέρουμε σήμερα. Δεν ήταν καν όπως τον ζήσαμε σε όλη τη διάρκεια της δεκαετίας των 90s. Τότε που ο Μάικλ Τζόρνταν έφτιαξε τον μύθο του κορυφαίου των κορυφαίων. Τότε που οι Σικάγο Μπουλς και η Nike μπήκαν στο μπασκετικό άλμπουμ των νικητών. Ο Μπεν Άφλεκ είναι ολοφάνερο ότι λατρεύει την ιστορία του βασιλιά Μάικ. Όμως δεν την πιάνει ούτε ολοκληρωτικά ούτε αποσπασματικά. Δεν την πιάνει ούτε καν από την αρχή της. Επιλέγει μόνο ένα μικρό κεφάλαιο της «ιστορίας του κορυφαίου μπασκετμπολίστα όλων των εποχών» και μάλιστα πριν καν πατήσει το πόδι του στα παρκέ του NBA. Από τη θέση του ρούκι ο 18χρονος Μάικλ δεν μπαίνει πότε στο κέντρο του κάδρου του Άφλεκ. Είναι μια σκιά, ένας άγνωστος ακόμη ήρωας που ποτέ δεν βλέπουμε το πρόσωπό του. Ένα όνομα που προετοιμάζεται για το πεπρωμένο του και γράφει τις πρώτες χρυσές λέξεις της μυθικής διαδρομής του. Την ιστορία του (η οποία θα ξεδιπλωθεί στο μέλλον όπως ακριβώς του την αφηγείται σε ρόλο προφήτη ο Σόνι στο υπέροχο μονόλογο του στο φινάλε του έργου) την παρακολουθούμε μέσα από τις αίθουσες συσκέψεων των μεγάλων αθλητικών εταιριών, τις συζητήσεις ανάμεσα στη μητέρα του και τους μάνατζερ, τα σχέδια των marketers που ψάχνουν να βρουν τις κατάλληλες ατάκες του νέου American dream. Ο Μπεν Άφλεκ, σε εξαιρετική φόρμα, υπογράφει ένα άκρως χιουμοριστικό και διασκεδαστικό biopic που βρίσκεται (ευτυχώς) πιο κοντά στο σημαντικότερο φιλμ του, «Επιχείρηση Αργώ», παρά στην αστοχία του, «Ο νόμος της νύχτας». Κρατά μάλιστα για τον εαυτό του τον ρόλο του φευγάτου αφεντικού της Nike δίνοντας στον κολλητό του, Ματ Ντέιμον, τον αβανταδόρικο ρόλο του Σάνι που είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής του φιλμ.
INFO
- ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μπεν Αφλεκ
- ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Μπεν Αφλεκ, Βαϊόλα Ντέηβις, Κρις Μεσσίνα, Τζέησον Μπέητμαν, Ματ Ντέημον, Τζέη Μορ, Μπάρμπαρα Σούκοβα, Κρις Τάκερ, Μάθιου Μάχερ, Τζούλιους Τένον, Νταμιάν Ντελάνο Γιουνγκ
- χρονολογια: 2023
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κριτικοί αποθεώνουν την πρωταγωνίστρια - Τι λένε για την πλοκή και τους χαρακτήρες
Σε κλίμα συγκίνησης στο Θέατρο Κολωνού, ο χολιγουντιανός σταρ τίμησε τη μνήμη του Θόδωρου Αγγελόπουλου
Ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Ζεμέκις επέλεξε να γυρίσει την ταινία σε δύο φάσεις
Το project περιγράφεται ως μια κωμωδία που διαδραματίζεται σε ένα απομακρυσμένο και μυστηριώδες νησί
Τον ρόλο που επρόκειτο να υποδυθεί τελικά ανέλαβε ο Τζον Πάνκοου
Ομηρικά έπη, σούπερ ήρωες και auteur vibes
Η Τζέσι είναι η αρχηγός των παιχνιδιών της μικρής Μπόνι, αλλά οι ισορροπίες αλλάζουν όταν ένα τάμπλετ μπαίνει στη ζωή της πιτσιρίκας.
Ένα ιδιότυπο θρίλερ με έντονο σασπένς, σκηνές ωμής βίας και μια ιντριγκαδόρικη κεντρική ιδέα που στρέφεται γύρω από τον έρωτα των δύο νέων.
Ο Γκλεν Πάουελ είναι άνετος και στιλάτος στον ρόλο του δολοφόνου με το αγγελικό πρόσωπο, αν και η πραγματικά ξεχωριστή παρουσία στο φιλμ είναι εκείνη της Μάργκαρετ Κουόλεϊ
Χιούμορ και τρόμος κουμπώνουν ιδανικά σε αυτή την ταινία
Η λαμπερή βραδιά πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Ποιοι εμφανίζονται στα πλάνα που δημοσιεύθηκαν
Η πρώτη μεγάλη κινηματογραφική της επιτυχία ήρθε το 2001 στο ψυχολογικό θρίλερ «Donnie Darko»
Ένα blockbuster ανάμεσα στο ανυπέρβλητο και στο γελοίο
Τελευταίος σταθμός ήταν η Εύβοια
Η νέα δημιουργία της καταλανής σκηνοθέτριας εξερευνά τη μνήμη και την ταυτότητα
Το BFI IMAX, η μεγαλύτερη κινηματογραφική οθόνη του Ηνωμένου Βασιλείου, πούλησε 28.000 εισιτήρια μέσα σε μόλις 24 ώρες
Ξεκίνησαν τα γυρίσματα για το πολυαναμενόμενο σίκουελ με τον Ρόμπερτ Πάτινσον
Oι δυο ηθοποιοί δούλεψαν μαζί σε αρκετά projects
Το πρόγραμμα των ταινιών που θα προβάλλονται κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.