- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Το post της ημέρας: Μάριος Βαζαίος
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Η ανάρτηση του Μάριου Βαζαίου για τη μαγεία του σινεμά και το μέλλον των κινηματογραφικών αιθουσών.
«Να μην πω τίποτα για τη ταινία, την πολυεπίπεδη θεματική της, το ρετρό κινηματογραφικό της γύρισμα, σε 2/4 εστιασμένο στο βλέμμα, στις κινήσεις, στη λεπτομέρεια. Τα γράφουν καλύτερα οι κριτικοί.
Να πω όμως ότι όταν άναψαν τα φώτα στο τέλος της προβολής των 8.00-10.00 έριξα μια ματιά σε όλη την αίθουσα. Πληρότητα κάτω από το μισό. Ηλικίες 60+... Μερικά ηλικιωμένα ζευγάρια, κυρίες σε παρέες, κάποιες κυρίες μόνες τους, ανέκφραστες. Ένας κύριος σκούπιζε διακριτικά τα μάτια κάτω από τα γυαλιά του.
Ούτε κορίτσια, ούτε αγόρια, ούτε non binaries, κατηγορίες που μάχονται τη macho πατριαρχία, τη χειριστική μητριαρχία ή άλλου είδους στερεότυπα. Ούτε από τους μαχητές του Ιντεάλ ή του Άστορ που δεν θυμούνται πότε ή δεν βρέθηκαν ποτέ σε ουρά εισιτηρίων που γέμισε τους κινηματογράφους. Γράφουν και οδύρονται προσχηματικά στοχεύοντας αλλού. Μακριά από την ειλικρινή αγωνία όσων ενδιαφέρονται για τις κινηματογραφικές αίθουσες και την κουλτούρα αναψυχής-διασκέδασης που αντιπροσωπεύουν. Εκείνων που κάθε φορά που μπαίνουν σε άδεια ή μισογεμάτη κινηματογραφική αίθουσα (πολύ συχνά πια) αισθάνονται το αναπόφευκτο τέλος εποχής. Αυτό που σφράγισε πρόσφατα, αγόγγυστα, το ΕΜΠΑΣΣΥ, το ΠΤΙ ΠΑΛΑΙ κ.ά. αλλά δεν άγγιξε τους “μαχητές” ίσως γιατί πίσω από το σφράγισμα τους δεν κρυβόταν επένδυτικό κεφάλαιο.
Όσο κι αν θλίβομαι για την προοπτική κλεισίματος του ΙΝΤΕΑΛ και του ΑΣΤΟΡ δεν συντάσσομαι με τίποτα στο πλευρό της κίβδηλης μαχητικότητας τον όψιμων υπερασπιστών, εκείνων που δεν πατούν ποτέ ή έστω σπάνια το πόδι τους στον κινηματογράφο».
Να μην πω τίποτα για τη ταινία, την πολυεπίπεδη θεματική της, το ρετρό κινηματογραφικό της γύρισμα, σε 2/4 εστιασμένο...
Posted by Mario Vazaios on Sunday, April 2, 2023
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξεκίνησαν τα γυρίσματα για το νέο κινηματογραφικό reboot σε σκηνοθεσία του Τζόζεφ Κοσίνσκι
Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μυστικής προβολής της ταινίας «Ethan Frome»
Ο Ισπανός ηθοποιός μιλά για τη διάσημη σκηνή ανάκρισης στο Skyfall
Ένα ακριβό και ασυνήθιστο στοίχημα
Η εμμονή του Κερκ Ντάγκλας με τον ήρωα και τα πέντε κερδισμένα Όσκαρ
Αναμένεται να «πιάσει» πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια
Η κόντρα που κράτησε χρόνια
Η Κρίσταλ Χάρις καλεί την ηθοποιό να «ξανασκεφτεί» τη συμμετοχή της
Το παιχνίδι κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2020 και έπειτα από συνεχείς αναβολές εξελίχθηκε σε τεράστια εμπορική επιτυχία
Ισραηλινοί αξιωματούχοι αποκαλύπτουν
Η νέα ταινία αποτελεί μία από τις πρώτες μεγάλες κινήσεις της Paramount μετά τη συγχώνευση με τη Skydance
O Ρόμπερτ Πάτινσον δίνει τα διαπιστευτήριά του, πλάθοντας μια ηλεκτρισμένη, γεμάτη ένταση αλλά και ωριμότητα ερμηνεία, που ίσως να τον οδηγήσει στις φετινές οσκαρικές υποψηφιότητες.
Η βραβευμένη με Όσκαρ Τζέσικα Τσαστέιν πρωταγωνιστεί στο νέο θρίλερ που υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις και ένα συναρπαστικό σχεδιασμό στη συνύπαρξη φαντασίας και πραγματικότητας.
Ιδανικό φιλμ για τους σκληροπυρηνικούς σινεφίλ
Πολιτικό θρίλερ από τον βραβευμένο με Όσκαρ, Άαρον Σόρκιν
O ηθοποιός έχασε τη ζωή του το Σάββατο 3 Οκτωβρίου αφού παραπονέθηκε για πόνο στο στήθος
Η ιστορική συγχώνευση δημιουργεί έναν κολοσσό ψυχαγωγίας υπό την επωνυμία Skydance Corporation
Θερμή υποδοχή για το δράμα του Λούκα Γκουαντανίνο με πρωταγωνιστή τον Άντριου Γκάρφιλντ
Ο σκηνοθέτης και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου μιλά στην Athens Voice
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.