- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Danielle Deadwyler και ο «συστημικός ρατσισμός» των Όσκαρ
Γιατί ούτε μία μαύρη ηθοποιός στις υποψηφιότητες του Α' Γυναικείου Ρόλου;
H Danielle Deadwyler εκτός υποψηφιοτήτων στα Όσκαρ 2023 - Kαταγγέλλει το Χόλιγουντ για «συστημικό ρατσισμό»
Η Danielle Deadwyler δήλωσε ότι το Χόλιγουντ είναι «βαθιά επηρεασμένο από συστημικό ρατσισμό». Η Αμερικανίδα ηθοποιός εξαπέλυσε τα βέλη της κατά της αμερικανικής βιομηχανίας κινηματογράφου μετά τις ανακοινώσεις των υποψηφιοτήτων για τα Όσκαρ 2023, όπου καμία μαύρη γυναίκα ηθοποιός δεν βρίσκεται ανάμεσα στις υποψήφιες για τον Α’ Γυναικείο Ρόλο.
Τόσο η Danielle Deadwyler όσο και η Viola Davis δεν μπήκαν στις υποψηφιότητες, όπως περίμεναν αρκετοί θαυμαστές τους λαμβάνοντας υπόψιν τις εκπληκτικές ερμηνείες τους. Η Danielle Deadwyler πρωταγωνιστεί στην ταινία «Till».
Στο βιογραφικό δράμα «Till», η ηθοποιός υποδύεται τη μητέρα του Emmett Till, ενός 14χρονου μαύρου αγοριού που λιντσαρίστηκε στον Μισισιπή το 1955, όταν κατηγορήθηκε ότι σφύριξε σε μια λευκή γυναίκα.
«Θα τολμούσα να πω ότι το σύστημα είναι βαθιά επηρεασμένο από τον συστημικό ρατσισμό που έχει διαμορφώσει τη χώρα μας» και ο οποίος επηρεάζει «από το εκπαιδευτικό σύστημα, στη βιομηχανία του κινηματογράφου και σε οποιοδήποτε μέρος της καθημερινής αμερικανικής ζωής», ξεκαθάρισε στη δήλωσή της στο BBC Radio η Danielle Deadwyler, κάνοντας και μια αναφορά στον βίαιο θάνατο του Τάιρ Νίκολς, του 29χρονου μαύρου Αμερικανού που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από αστυνομικούς στο Μέμφις.
Μαύροι ηθοποιοί στα Όσκαρ - Η διαμαρτυρία #OscarsSoWhite
Από το 2015 και τη διαμαρτυρία #OscarsSoWhite η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου έχει αυξήσει τις υποψηφιότητες μαύρων ηθοποιών, ωστόσο ακόμα -όπως επισημαίνει η Danielle Deadwyler- υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη.
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη μαύρη ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ ήταν η Χάτι ΜακΝτάνιελ για τον ρόλο της οικιακής βοηθού στην ταινία «Όσα Παίρνει ο Άνεμος». Ακολούθησε ο Σίντεϊ Πουατιέ ο οποίος έγινε ο πρώτος μαύρος ηθοποιός που βραβεύτηκε με Όσκαρ για την ταινία «Κάτω από το Βλέμμα του Θεού».
Με πληροφορίες από BBC
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο σταρ θα ενσαρκώσουν τους εμβληματικούς ντετέκτιβ Κρόκετ και Ταμπς στη νέα ταινία του Τζόζεφ Κοσίνσκι
Μέσα από το πορτραίτο του Λευτέρη Ηλιάκη, ξυπνούν τα φαντάσματα αυτού του εμφυλίου πολέμου
Μια συζήτηση για τους πρόσφυγες και το πώς το σινεμά μπορεί να σε κάνει να δεις αλλιώς τον «ξένο»
Συνεργάστηκε με τον Φράνσις Φορντ Κόπολα σε 13 ταινίες
Πρεμιέρα στις 28 Αυγούστου στους κινηματογράφους
Χρυσός Αλέξανδρος στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Παρότι η γραφή του Μπραντ Άντερσεν διαθέτει τη συνέπεια και την ειλικρίνεια που απαιτεί η διαχείριση ενός τόσο λεπτού ζητήματος, οριακά αποφεύγει τη μετατροπή του σε μελό
Μια γυναίκα πειραματίζεται συνεχώς –όχι απαραίτητα από δική της βούληση– και πασχίζει να βρει νόημα στη σκληρή ζωή της
Η βιογραφία για τον Μάικλ Τζάκσον εστιάζει κυρίως στα πρώτα χρόνια της ζωής του και ρίχνει τίτλους τέλους στο 1988
Η ζωή του μοιάζει με σενάριο. Έχτισε μια πορεία χωρίς shortcuts, γεμάτη δουλειά και ρίσκο. Σήμερα, με ρόλους που «δαγκώνουν», δηλώνει παρών.
Ο Άγγλος ηθοποιός «δεν δίνει ιδιαίτερη προσοχή» στην ΑΙ
Παγκόσμια πρεμιέρα της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας
Η ίδια το έχει χαρακτηρίσει «πρότζεκτ ζωής»
Στο Rotten Tomatoes, η ταινία συγκεντρώνει μέχρι στιγμής βαθμολογία περίπου 31%
Η σκηνή συνδεόταν με την επιστροφή του χαρακτήρα της Έμιλι Τσάρλτον
Η Βίλμα Μενίκη είναι σκηνοθέτρια με μακρύ αγώνα πίσω της στο φεμινιστικό κίνημα. Το νέο της ντοκιμαντέρ είναι μια ακόμα προσπάθειά της ώστε να γίνει ο κόσμος πιο ασφαλής για τις γυναίκες.
Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Ρώμη, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του ποντίφικα
Το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλοσοφικού Κινηματογράφου του Ηρακλείου επιστρέφει για δεύτερη χρονιά
Ο έμπειρος ηθοποιός αναμένεται να πλαισιώσει τους Ρόμπερτ Πάτινσον και Σεμπάστιαν Σταν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.