- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Πώς είναι η ζωή μιας τρανς στο Πακιστάν - Η ταινία «Joyland» δίνει την απάντηση (βίντεο)
Η αρχική απαγόρευση προβολής και οι αντιδράσεις από τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα
Κανονικά η ταινία «Joyland» στους κινηματογράφους του Πακιστάν - Η ζωή μιας τρανς χορεύτριας σε πρώτο πλάνο - Οι αντιδράσεις πριν από την προβολή
Το Πακιστάν επέτρεψε τελικά την προβολή της ταινίας «Joyland» με πρωταγωνίστρια την τρανς ηθοποιό Alina Khan. Η ταινία «Joyland» με αρκετές διεθνείς διακρίσεις είναι η επίσημη πρόταση του Πακιστάν στα Όσκαρ 2023.
Όπως έγινε γνωστό, το φιλμ του Σαΐμ Σαντίκ θα προβάλλεται στους κινηματογράφους του Πακιστάν με ορισμένες «περικοπές» σε επίμαχες σκηνές.
Ο Σαλμάν Σούφι, επικεφαλής των Στρατηγικών Μεταρρυθμίσεων του πρωθυπουργού δήλωσε στο Associated Press ότι η απόφαση για την άρση της απαγόρευσης ελήφθη από μια επιτροπή, η οποία την ενέκρινε με μικρές περικοπές.
Σε μήνυμά του στο Twitter ο Πακιστανός αξιωματούχος ισχυρίστηκε: «Η ελευθερία του λόγου είναι θεμελιώδες δικαίωμα και πρέπει να τρέφεται εντός των πλαισίων του νόμου».
Σημειώνεται ότι η αρχική απαγόρευση προβολής στους κινηματογράφους είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα του Πακιστάν.
Joyland, η ταινία που προκάλεσε αντιδράσεις στο Πακιστάν
Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Σαΐμ Σαντίκ η ταινία «Joyland» αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο Πακιστάν την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, όπως μετέδωσε το Al Jazeera. Δημοσίευμα στο Deadline επισημαίνει ότι οι προβολές στη Γαλλία θα ξεκινήσουν στις 22 Νοεμβρίου.
Η ταινία διαδραματίζεται στη Λαχόρη του Πακιστάν και εξιστορεί τη ζωή μιας τρανς χορεύτριας στη μουσουλμανική χώρα.
Έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στις Κάννες, όπου έτυχε μεγάλης εκτίμησης από το κοινό και χειροκροτήματα από την κριτική επιτροπή, κερδίζοντας τον Queer Χρυσό Φοίνικα και το βραβείο της Επιτροπής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εξομολόγηση του ηθοποιού
Ντεμπούτο στις αίθουσες στις 25 Δεκεμβρίου 2027
Η ηθοποιός θυμάται την αμήχανη σκηνή στην κωμωδία «Wedding Crashers»
Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια του ντοκιμαντέρ «Δεν κοστίζει τίποτα» που κέρδισε τον Χρυσό Αλέξανδρο στο 28ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Ταινίες και δράσεις για παιδιά, εφήβους και μεγάλους, από τις 9 ως τις 15 Νοεμβρίου
Αντιδράσεις και αίτημα να απαγορευτεί
Μια συζήτηση για το «Αλλού ο δρόμος», την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, την τέχνη ως ανάγκη, τη φωτογραφία, την ανθεκτικότητα και εκείνο το «αλλού» που εξακολουθούμε να αναζητούμε.
H προειδοποίηση για μια μεγάλη εξέγερση
Νέα συνεργασία-έκπληξη με την A24 μετά από μια χρονιά γεμάτη εισπρακτικά ρεκόρ
Από τον Μάικλ Κορλεόνε στον Τόνι Μοντάνα
Με μουσική υπόκρουση Led Zeppelin και πρωταγωνιστές τον Ντάνιελ Κρεγκ και τη Μέριλ Στριπ
Η ανάρτηση της εταιρείας παραγωγής
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε ότι αποσύρθηκε στην έρημο με ένα βιβλίο γεμάτο αρνητικές κριτικές για τον ίδιο και τις ταινίες του
Πέντε μεγάλου και δύο μικρού μήκους ελληνικές παραγωγές διεκδικούν υποψηφιότητα
Όχι το θαλάσσιο φιλμ τρόμου που περιμένει κανείς να δει
Άψογες ερμηνείες, σε ένα φιλμ που κερδίζει εύκολα τις εντυπώσεις χάρη στην ψυχραιμία και τον μινιμαλισμό με τα οποία χτίζει τη δραματουργία του.
Η νευρώδης σκηνοθεσία, η μείξη μαύρης κωμωδίας-ψυχολογικού θρίλερ και η παρουσία πρωτοκλασάτων ερμηνευτών χαρακτηρίζουν την πρώτη αγγλόφωνη δημιουργία του Ρομέν Γαβρά
Απέσπασε διπλό βραβείο ερμηνείας στις Κάννες για τις πρωταγωνίστριες Βιρζινί Εφιρά και Τάο Οκαμότο.
Ο Άαρον Σόρκιν επιστρέφει στο Facebook δεκαέξι χρόνια μετά με μια αξιοπρεπή μεν ταινία, που δεν καταφέρνει όμως να ξεφύγει από τη μεγαλειώδη σκιά του προκατόχου της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.