Κινηματογραφος

Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού - Το ντοκιμαντέρ «Βυζιά» δωρεάν στο Cinobo

Δείτε το τρέιλερ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ντοκιμαντέρ «Βυζιά» δωρεάν στο Cinobo
Το ντοκιμαντέρ «Βυζιά» © YouTube

Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού: Το Cinobo προσφέρει δωρεάν θέαση του Το ντοκιμαντέρ «Βυζιά»

Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού, το Cinobo προσφέρει σε όλους δωρεάν θέαση του ελληνικού ντοκιμαντέρ «Βυζιά».

Η ταινία που έκανε πρεμιέρα στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (2017) και απέσπασε την ίδια χρονιά τιμητική διάκριση στο 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ στη Χαλκίδα, έχει ως στόχο να ενημερώσει και να παροτρύνει γυναίκες και άντρες για τη σημασία της έγκαιρης πρόληψης, εξ ου και έχει βραβευθεί επίσης από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Η ταινία στριμάρει ήδη στην πλατφόρμα Cinobo από τις 20 Οκτωβρίου, ενώ συγκεκριμένα την 25η Οκτωβρίου Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού, η θέασή της θα είναι για μία ημέρα δωρεάν για όλους.

Στο ντοκιμαντέρ, γυναίκες και άντρες μοιράζονται μαζί μας προσωπικές τους ιστορίες, που αφορούν το στήθος.

Ντοκιμαντέρ «Βυζιά»

«Η ιδέα για ένα ντοκιμαντέρ για το στήθος προήλθε από τη μελέτη της κοινωνικής ανθρωπολόγου Λιόπη Αμπατζή που ξεκίνησε να ερευνά το θέμα μετά τη νόσησή της από καρκίνο του μαστού. Όμως το ντοκιμαντέρ Βυζιά ξεπέρασε την απλή έρευνα και παράθεση στοιχείων, αναφέρουν οι σκηνοθέτες Ανιές Σκλάβου και Στέλιος Τατάκης. 

«Το φιλμ έδωσε λόγο σε γυναίκες και άντρες να μιλήσουν για τις προσωπικές τους εμπειρίες. Έδωσε λόγο στη Λιόπη να μιλήσει για τη δική της ιστορία. Εδωσε λόγο στα ίδια τα βυζιά να μιλήσουν για τον εαυτό τους. Μας προκάλεσε ως δημιουργούς να εμπνευστούμε μια καλλιτεχνική και αισθητική προσέγγιση και να μιλήσουμε με τη σειρά μας για αλήθειες άλλοτε γλυκιές ή αστείες και άλλοτε πικρές και σκληρές. Πάνω απ’ όλα δίνει λόγο σε όσες και όσους ζουν, αντιμετωπίζουν ή κρύβουν, φοβούνται να ομολογήσουν ή να μοιραστούν, σκέψεις και εμπειρίες που πιθανόν μέχρι τώρα να κρατούσαν μόνο για τον εαυτό τους» καταλήγουν οι οι σκηνοθέτες Ανιές Σκλάβου και Στέλιος Τατάκης.

Για να δει κάποιος δωρεάν το ντοκιμαντέρ Βυζιά την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, αρκεί οποιαδήποτε ώρα της συγκεκριμένης ημέρας να μπει στο cinobo.com, να δημιουργήσει λογαριασμό (χωρίς προσθήκη κάρτας) ή να συνδεθεί στον υπάρχοντα λογαριασμό του. Στο checkout πατά παράλειψη και πατώντας play παρακολουθεί την ταινία.

Βυζιά (Boobs) Trailer | Cinobo

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ